Pappardelle cu pui
- 250 gr. Pappardelle
legume proaspete :1 morcov, 1/4 țelină, 4 fire ceapă verde
50 gr. mazăre ( dacă nu aveți proaspătă , merge și congelată )
1 piept de pui
1 cățel de usturoi
1/2 legătură frunze de pătrunjel
5-6 fire de chives
1/2 pahar de supă de legume ( sau apă )
2 linguri de ulei extravirgin de măsline
sare
piper verde
Fierbeți pastele în multă apă clocotită cu sare.
Se taie puiul în fășii sau bucățele și se trage în tigaie, cu puțin ulei de măsline. Se adaugă sare și puțin piper, după gust. Când este gata se pune deoparte.
Curățați legumele și tăiați-le în cuburi. Într-o tigaie, puneți la călit amestecul de legume în vreo 2 linguri de ulei de măsline, împreună cu un cățel de usturoi zdrobit. Usturoiul îl îndepărtați când legumele sunt gata. Adăugați apoi mazărea, amestecați și lăsați câteva minute să-și dezvolte aroma,
apoi turnați supa fierbinte și presărați deasupra pătrunjel tocat. Amestecați și lăsați să fiarbă vreo 10 minute, până legumele sunt fierte și scade supa.
Scurgeți pastele și adăugați-le peste legume împreună cu puiul și amestecați .
Se servesc fierbinți, asezonate cu piper verde proaspăt măcinat și chives mărunțit.
V-am spus că nu e greu, așa că la crătiți cu voi !!! Pappardelle cu pui avem azi la prânz.
Ce bine arata… Ma primesti la masa?!
Bineinteles … oricand !!!
Foarte faina prezentarea.Faci poze foarte faine!!!
Imi place mult chives si la gust si la aspect,insa in ultima perioada la noi se gaseste mai greu 🙁
Sar’mana ♥ ♥ ♥ !!!
Am chives la ghiveci pe pervaz…
Mi-a mai rămas paste de data trecută!…musai sa fac ceva cu ele!…abia azi ma pregătesc sa descarc pozele pe laptop cu celelalte retete..deci le voi pune săptămâna viitoare daca voi avea timp.
foarte fain !!!
Fata draga,nu mi reusesc sa vizualizez din bunatatile care le faci.Stiu despre tine de la sora mea Crina.Esti intadevar speciala ,te felicit !
Si sa stii ca azi merg sa iau cateva ingrediente care imi lipsesc ptr o reteta.Crina e tare fericita sa te aiba alaturi ,iar eu in momentul acesta chiar va invidiez!ai devenit sursa mea de inspiratie cd am pana la idei(la bucatarie)Te felicit ptr tot ce fac si mai ales ca ai timp si rabdare sa ne spui si noua celorlalti!Bybyby
Luciana bine ai venit…ai…de abea astept sa te cunosc asa face to face !!!