Cum este și normal nu putea să lipsească din cămara mea această pastă de ardei. E numai bună pentru ciorbe, tocănițe, fripturi etc.
La noi în Ardeal găsești pe piață două tipuri de pastă de ardei: Eros Pista ( care pișcă de numa’ ) și Edes Anna. Și ca să mă laud: pasta mea de ardei este mult mai bună decât Edes Anna !!!!
Ingrediente
6 kg ardei amestec capia cu gogoșari
400 ml ulei
sare și zahăr
Se spală ardeii și se curăță de cotor, semințe și nervuri. Se taie în 4 sau în bucăți mai mici.
Se trece prin mașina de tocat carne și se pune peste uleiul încălzit.
Se lasă pe foc mic vreo 45 min. timp în care se amestecă constant ca să nu se prindă. Spre sfârșit se adaugă sare și piper, după gust.
Se toarnă în borcane curate și sterilizate, încă fierbinți, proaspăt scose din cuptor. Atenție să nu vă ardeți. Se așează borcanele pe o suprafață metalică și se toarnă pasta de ardei, cu multă grijă, folosind o pâlnie cu gura mare .
Se înfiletează capacele curate și uscate. Borcanele pline se așează în tava de la cuptor ( preîncălzit la 100 grade). Se lasă cuptorul la 100 grade vreo 2 ore, apoi se închide și se lasă borcanele înauntru să se răcească încet.
Poftă bună !!!!
Pastă de ardei și alte preparate pentru iarna
This recipe has no ratings just yet.
Pastă de ardei pentru iarnă
By: Bucătăria Familiei Mele
Ingredients
- 6 kg ardei amestec capia cu gogoșari
- 400 ml ulei
- sare și zahăr
Directions
-
Step 1
Se spală ardeii și se curăță de cotor, semințe și nervuri. Se taie în 4 sau în bucăți mai mici.
-
Step 2
Se trece prin mașina de tocat carne și se pune peste uleiul încălzit.
-
Step 3
Se lasă pe foc mic vreo 45 min. timp în care se amestecă constant ca să nu se prindă. Spre sfârșit se adaugă sare și piper, după gust.
-
Step 4
-
Step 5
Se toarnă în borcane curate și sterilizate, încă fierbinți, proaspăt scose din cuptor. Atenție să nu vă ardeți. Se așează borcanele pe o suprafață metalică și se toarnă pasta de ardei, cu multă grijă, folosind o pâlnie cu gura mare .
-
Step 6
Se înfiletează capacele curate și uscate. Borcanele pline se așează în tava de la cuptor ( preîncălzit la 100 grade). Se lasă cuptorul la 100 grade vreo 2 ore, apoi se închide și se lasă borcanele înauntru să se răcească încet.
Va trebui sa gust ca sa te cred :)) Oricum pozele sunt tare frumoase!! Cred ca si pasta e asa buna cum zici tu!
e super buna !!!
Grozava!Bravo!
Dai un borcan la degustat?Arata super.Pup!
Foarte tare prezentarea!!!Exceptional cosul,Doamne ce fain ii!Nu te mai intreb de unde-l ai ca cine stie de prin ce tara exotica o sa-mi zici…asa-i?
Io te cred ca-i buna pasta!Am facut si io:-)
Exact asa o fac si eu !!! Ador pasta asta !!! 😉