Am rămas datoare cu rețeta de paste de casă … înroșite cu sfeclă proaspătă.
Să v-o spun repede poate vă puneți pe treabă de dimineață.
Înainte de a începe munca la făcut aluat și format paste să vă spun cum ajungem la culoarea roșie.
Am luat 3 sfecle, le-am spălat și tăiat capetele, apoi le-am pus la fiert în multă apă. Când au fost gata le-am scurs, curățat de coajă și lăsat să se răcească. După ce s-au răcit le-am făcut piure cu ajutorul blenderului.
Pentru aluatul de paste aveți nevoie de:
2 ouă mari sau 3 mai mici
3 1/2 căni de făină
1 linguriță de sare
Puneți făina și sarea pe suprafața de lucru și faceți o groapă în centru, în care se adaugă ouăle şi piureul de sfeclă.
Cu o furculiță începeți încet să amestecați ouăle în piure, apoi trageți treptat făină de pe margini spre interior în ingredientele umede, până când obțineți un aluat cu o consistență ce poate fi lucrată cu mâna. Este nevoie de aproximativ 10 minute pentru a obține un aluat moale și fin, dacă îl frământați cu mâna sau de vreo 6 minute, dacă utilizați un mixer pentru aluat 🙂
După ce ați terminat cu frământarea aluatului puneți-l într-un vas uns și lăsați-l să se odihnească 20 de minute.
Acum vine partea distractivă! Sunați soacra din dotare ( musai cu o zi înainte) și faceți rost de o mașină din aia antică de făcut paste. După ce vă prindeți urechile vreo 10 minute, faceți câteva foi de vreo 3 mm grosime. Dacă nu aveți o mașină de paste nu-i bai, puteți folosi cu încredere și sucitorul .
Și acum dați frâu liber imaginației și faceți ce modele de paste doriți.
spirale
fundițe
sau poate din astea …
Și dacă nici așa nu v-am convins să vă apucați de frământat fiți atenți aici – pregătiți o cremă din :
ricotta
parmezan ras
mozarella rasă
pătrunjel proaspăt
praf de usturoi
1 ou
sare de mare și piper proaspăt râșnit
nucșoară
și umpleți pastele cu ea.
Paste de casă
Acum că aveți paste nu vă rămâne decât să le pregătiți după bunul plac.
Poftă bună !!!!
merita efortul , cred ca sunt minunate !
Tare-mi plac pastele pregatite de tine. Arata senzational!
P.S. Si eu folosesc sfecla pe post de colorant 😀
Doamne, ce de idei ai.. Oare cand voi deveni mama, voi patii la fel?! :))
Imi plac de mor toate, dar ultimele sunt super!!!
Mult de muncă, nu cred că mă apuc prea curând, dar îți apreciez efortul și mai ales rezultatul:).
Minunate!
Perfecte!
Ce faine is!Eu nu am facut niciodata paste in casa…trebuie sa mai cresc! Pana atunci imi trimite soacra taietei facuti de ea 😀 🙂
te pup!
Super frumoase.Pup!
Ce bine si frumoase ti-au iesit toate, felicitari!
Super ideea ! Ma gandeam in timp ce citeam ca o parte din aluat se poate amesteca cu spanac in loc de sfecla, o parte se poate lasa necolorata si uite asa rezulta un amestec in trei culori !!! Deja mi-e pofta !!!