Ei, ce ziceți, vă băgați la un desert compus sau mega-desert ???? Dacă este să fie desert compus atunci o luăm pe rând.
Pentru Brownies sau negrese am nevoie de :
- 150 gr. făină
- 1 linguriță sare
- 2 linguri cacao
- 1/2 linguriță praf de copt
- 300 gr. ciocolată neagră neîndulcită, ruptă în bucăți
- 225 gr. unt tăiat bucăți
- 1 linguriță cafea espresso
- 375 gr. zahăr
- 100 gr. zahăr brun
- 5 ouă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 30 bucăți biscuiți
Preîncălziți cuptorul la 160 grade C.
O tavă de 30×20 o tapetați cu hârtie de copt, inclusiv marginile. În tava astfel pregătită așezați biscuiții.
Într-un vas termorezistent, suficient de încăpător, puneți untul+ bucățile de ciocolată + cafeaua.
Alegeți acest vas astfel încât să se potrivească peste o oală cu apă care fierbe. Amestecați până la topire. Opriți focul și lăsați să se răcească ușor, fără să îndepărtați de pe oala cu apă fierbinte.
În amestecul de ciocolată se adaugă zahărul, puțin câte puțin. Apoi îndepărtați vasul de pe oala cu apă și mai lăsați puțin să se răcească.
Într-un alt castron amestecați împreună făină, praful de copt, cacaua și sarea.
Peste amestecul de ciocolată se adaugă ouăle pe rând, până când amestecul devine neted. Adaug apoi vanilia și încetul cu încetul și amestecul de făină, până la omogenizare.
Acest aluat se toarnă în tavă peste biscuiți. Să nu vă panicați dacă biscuiții vor începe să se ridice la suprafață în anumite locuri, acesta este tot farmecul.
În timp ce se răcește ciocolata pregătiți untul de arahide, adică se amestecă până la omogenizare :
- 115 gr. unt topit
- 125 gr. zahăr pudră
- 350 gr. unt de arahide
- ½ linguriță sare
- 1 linguriță esență de vanilie
Peste ciocolată și biscuiți se adaugă amestecul de unt de arahide cu ajutorul unei linguri. Cu un cuțit de unt sau o spatulă de cauciuc se fac opturi în aluat pentru a obține un aspect marmorat.
Dați la cuptor și coaceți până când scobitoarea introdusă (evitați centru și marginile) iese cu câteva firimituri, dar nu este umedă, aproximativ 45 de minute.
OMG! OMG! OMG! …musai ma bantuie reteta asta si musai trebuie sa fac si eu…gata! clar.
pupici draga mea…!!!!!!
wow, arata tare bine, oare ar merge sa inlocuiesc untul de arahide cu untul de migdale?
O da,da !!!
Pofta am,dar n-am bunatati din acestea!Imi dai?
Ce idee faina!! Ce-mi mai place sa trec pe la tine..
Grozav arata!! Asa ceva e musai de facut…ca-mi ploua in gura nu altA!!
Ce gust trebuie sã aibã…aratã yummy!!!
Irezistibili!!! Un desert de nota 10!
Fac si eu comanda de cateva bucati 🙂 ca n-am mai mancat de mult asa un desert apetisant! 🙂
Ideea asta m-a rascolit! Deja salivez.