Și pentru că bucuria vine din lucruri mărunte și liniștea vine din suflet ce ziceți să punem suflet și să facem o plăcintă mică.
Nu vă enervează la culme atunci când se termină cutia de musli și totuși rămâne o cantitate care nu e deloc neglijabilă de „firimituri” pe fundul cutiei ?? Ei bine, eu adun acele firimituri într-un borcan și le folosesc apoi în blatul tartelor și plăcintelor.
Ingrediente :
- 2 cartofi dulci
- resturi de musli și/sau biscuiți ( 150 gr.)
- 50 gr. unt topit și răcit
- 100 gr. zahăr brun
- 180 gr. iaurt grecesc ( împărțit în 120 gr. și 60gr.)
- 2 ouă + 1 gălbenuș
- 1/2 linguriță scorțișoară
- o pișcătură nucșoară
- 60 gr. cream cheese
- 1 lingură cu vârf zahăr pudră
- o pișcătură praf de ghimbir
Metoda:
- Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Cartofii dulci se învelesc în folie de Al. se așază într-o tavă și se dau la cuptor. În 45 min -1 oră sunt gata copți ( testați cu furculița). Se desface folia și se lasă la răcit.
- Se reduce temperatura cuptorului la 180 grade C şi se așază grătarul în centrul cuptorului. Se unge cu unt o forma de tort cu inel.
- Se amestecă împreună firimiturile de musli și/sau biscuiții ( pe care le obțineți zdrobind biscuiții în robotul de bucătărie) cu untul topit. Turnați firimiturile în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri sau poate cu mâna, presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții formei.
- Coaceți pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenește ușor. Scoateți din cuptor și așezați forma pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce faceți umplutura.
- Se adaugă în bolul mixerului: cartofii dulci copți și dați puls până obțineți un piure fin. Se adaugă apoi zahărul brun, 120 gr. iaurt, ouăle, gălbenușul, scorțișoara și nucșoara ; puls doar până se combină. Turnați piureul obținut în crusta caldă.
- Curățați vasul mixerului și adăugați în el : restul de iaurt, zahărul pudră, cream cheese și ghimbirul. Puls până se obține o cremă omogenă. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați crema de brânză obținută peste piureul de cartof.
- Pentru a crea un design răsucit treceți cu vârful unui cuțit subțire prin toată compoziția, făcând opturi.
8. Coaceți plăcinta până devine fermă la atingere și începe să se umfle pe margini, 25 – 30 de minute.
9. Lăsați să se răcească complet înainte de servire.
Poftă bună !! placinta cu cartofi
- 2 cartofi dulci
- resturi de musli și/sau biscuiți ( 150 gr.)
- 50 gr. unt topit și răcit
- 100 gr. zahăr brun
- 180 gr. iaurt grecesc ( împărțit în 120 gr. și 60gr.)
- 2 ouă + 1 gălbenuș
- 1/2 linguriță scorțișoară
- o pișcătură nucșoară
- 60 gr. cream cheese
- 1 lingură cu vârf zahăr pudră
- o pișcătură praf de ghimbir
- Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Cartofii dulci se învelesc în folie de Al. se așează într-o tavă și se dau la cuptor. În 45 min -1 oră sunt gata copți ( testați cu furculița). Se desface folia și se lasă la răcit.
- Se reduce temperatura cuptorului la 180 grade C şi se așează grătarul în centrul cuptorului. Se unge cu unt o forma de tort cu inel.
- Se amestecă împreună firimiturile de musli și/sau biscuiții ( pe care le obțineți zdrobind biscuiții în robotul de bucătărie) cu untul topit. Turnați firimiturile în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri sau poate cu mâna, presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții formei.
- Coaceți pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenește ușor. Scoateți din cuptor şi așezați forma pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce faceți umplutura.
- Se adaugă în bolul mixerului: cartofii dulci copți și dați puls până obțineți un piure fin. Se adaugă apoi zahărul brun, 120 gr. iaurt, ouăle, gălbenușul, scorțișoara și nucșoara ; puls doar până se combină. Turnați piureul obținut în crusta caldă.
- Curățați vasul mixerului și adăugați în el : restul de iaurt, zahărul pudră, cream cheese și ghimbirul. Puls până se obține o cremă omogenă. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați crema de brânză obținută peste piureul de cartof.
- Pentru a crea un design răsucit treceți cu vârful unui cuțit subțire prin toată compoziția, făcând opturi.
- Coaceți plăcinta până devine fermă la atingere și începe să se umfle pe margini, 25 – 30 de minute.
- Lăsați să se răcească complet înainte de servire.
Sursa Eating Well
placinta cu cartofi
Opera de arta!
Aprecierile se refera atit la preparat cit si la fotografiile sugestive si absolut superbe.
Multumesc multumesc multumesc !!!
la mine nu apare reteta:(
oare de ce …hmmm
Arata infernal de bine! O reteta de exceptie! Felicitari! Trebuie neaparat sa o prestez si eu :). Un An Nou plin de realizari si cu multa sanatate!
Yeee… Mulțumesc si ma bucur ca e pe placul tău.
Super arata! Pana acum n-am incercat cartofii astia dulci.. dar ii voi cauta in supermarketuri 🙂
Este super, merita un drum la supermarket !!!
Arata super bine!!!
Multumescccc 🙂
Arata binee rauuu. yumiii :))