Oricât a-ţi căuta o reţetă clasică pentru acest preparat nu veţi găsi. Acest preparat conţine lipia , puiul şi brânza…şi de fiecare dată se specifică ceva de genul „şi mai puteţi adăuga după pofta inimi şi altele….”. Concluzia mea este că în funcţie de ce are fiecare în frigider , sau de ce are poftă, poate îndesa între 2 lipii.
Noi am avut la prânz Piept de pui la grătar, iar eu ca o mama grijulie şi din exces de zel am făcut prea multe… Ce m-am gândit : va mânca copilul meu mai mult de-o grămadă. Şi deci dacă tot au rămas , la cină am facut cel mai uşor lucru posibil ( nu îmi place să-mi complic viaţa , if not necessary) .
Deci am luat grătarele de pui şi le-am tăiat felii subţiri. Am dat prin răzătoare o cantitate suficientă de caşcaval ( de preferat Ceddar) . Şi bineînţeles am scos şi o pungă cu lipii Deli Wraps originale ( că doar nu era să le fac eu) .
Să nu uit de sosuri. Reţeta pentru salsa AICI.
Operaţiunea a mers cam aşa: am pus puţin ulei de măsline într-o tigaie mare ( în singura din casă în care mi-a încăput lipia). Am aşezat prima lipie.
Peste lipie am pus caşcavalul ras, aveţi însă grijă să nu vă ajungă în tigaie. Peste caşcaval am aşezat frumos puiul, pe care l-am mânjit cu salsa. Încă un strat de caşcaval şi ultima lipie.
Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi 2 minute apoi întoarceţi şi pe cealaltă parte. Dacă consideraţi că mai este nevoie mai puteţi adăuga puţin ulei de măsline în tigaie.
Şi gata. Tăiaţi în 4, cu ajutorul cuţitul de pizza.
şi înmuiaţi în salsa şi în smântână, sau în amândouă odată…mmmmmmm….iară mi s-a făcut poftă…cred că şi azi la cină voi face acelaşi lucru…musai să fac curăţenie şi în frigider…
şi felia privită drept în faţă
şi cu amprenta dentară…
Să aveţi poftă şi să vă plouă în gură până vă apucaţi de gătit !!!
DE unde cumperi lipiile?:)
Claudia, ultima oara le-am cumparat din Kaufland.Dar am vazut aproape in toate supermarketurile…
eu am luat aseara din Carrefour…