Penne Ratatouille
Paste… fără gluten…. și legume proaspete… la grătar, la grătarul din curte. Ratatouille penne.
Ce altceva îți mai poți dori ??
Da, da, știu că ar merge și un foc de tabără și alte minuni care se pot face în aer liber si nu la bloc între mașini și praf … ce bine e să poți evada din gălăgia orașului și să te bucuri de natură.
Acum o dau deantoarselea și încerc să vă introduc în atmosfera de weekend… Nu aruncați cu pufuleți în mine pentru că azi e doar marți, vine acușica sfârșitul de săptămână și vă puteți bucura de aceste preparate delicioase și mega sănătoase.
Și pentru că Luna Internațională Fără Gluten- Mai aproape de sănătate cu Gourmandelle se apropie de sfârșit să mai încercăm ceva delicios: în episodul de azi PASTELE Schar.
INGREDIENTE:
- Penne – fără gluten Dr. Schar
- 1 dovlecel mediu, tăiat în felii mai groase
- 1 ardei gras roșu, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
- 1 ardei gras galben, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 vânătă mică, tăiată în felii groase
- câteva roșii cherry
- câteva ciuperci
- sare și piper
- ulei de măsline, pentru legume și pentru grill
- 3-4 linguri de oțet balsamic alb
- cimbru
- parmezan ras
- 3-4 fire mentă
METODA:
Într-o oală mare puneți apă sărată, aduceți la fierbere și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Puneți-le înapoi în oală.
În timp ce pastele se fierb pregătiți legumele. Acestea tăiate în felii se ung pe toate părțile cu ulei și se condimentează cu sare și piper.
Se încălzește un grătar sau o tigaie-grill la foc mediu-mare sau foc cu lemne. Se adaugă puțin ulei de măsline. Se așează legumele pe grill întorcându-le ocazional până sunt gătite. Nu înghesuiți legumele, pregătiți-le în loturi.
Când sunt gata se scot pe o farfurie, se împrăștie cimbrul peste și se lasă să se răcească puțin.
- Penne – fără gluten Dr. Schar
- 1 dovlecel mediu, tăiat în felii mai groase
- 1 ardei gras roșu, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
- 1 ardei gras galben, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 vânătă mică, tăiată în felii groase
- câteva roșii cherry
- câteva ciuperci
- sare și piper
- ulei de măsline, pentru legume și pentru grill
- 3-4 linguri de oțet balsamic alb
- cimbru
- parmezan ras
- 3-4 fire mentă
- Într-o oală mare puneți apă sărată, aduceți la fierbere și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Puneți-le înapoi în oală.
- În timp ce pastele se fierb pregătiți legumele. Acestea tăiate în felii se ung pe toate părțile cu ulei și se condimentează cu sare și piper.
- Se încălzește un grătar sau o tigaie-grill la foc mediu-mare sau foc cu lemne. Se adaugă puțin ulei de măsline. Se așează legumele pe grill întorcându-le ocazional până sunt gătite. Nu înghesuiți legumele, pregătiți-le în loturi.
- Când sunt gata se scot pe o farfurie, se împrăștie cimbrul peste și se lasă să se răcească puțin.
- Se taie legumele în bucăți mai mari, apoi se adaugă peste paste, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline și oțet balsamic, după gust. Dacă preparatul vă iese prea uscat, puteți adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele până obțineți un sos.
- Se condimentează cu sare și piper, se presară parmezanul ras și menta.
2 thoughts on “Grilled Ratatouille Penne – gluten free”