Grilled Ratatouille Penne - gluten free » Bucătăria familiei mele
Grilled Ratatouille Penne – gluten free

Grilled Ratatouille Penne – gluten free

2 Comments

 

Penne Ratatouille

gluten-free penne

Paste… fără gluten…. și legume proaspete… la grătar, la grătarul din curte. Ratatouille penne.

Ce altceva îți mai poți dori ??

Da, da,  știu că ar merge și un foc de tabără și alte minuni care se pot face în aer liber si nu la bloc între mașini și praf … ce bine e să poți evada din gălăgia orașului și să te bucuri de natură.

Acum o dau deantoarselea și încerc să vă introduc în atmosfera de weekend… Nu aruncați cu pufuleți în mine pentru că azi e doar marți, vine acușica sfârșitul de săptămână și vă puteți bucura de aceste preparate delicioase și mega sănătoase.

Și pentru că Luna Internațională Fără Gluten- Mai aproape de sănătate cu Gourmandelle se apropie de sfârșit să mai încercăm ceva delicios: în episodul de azi PASTELE Schar.

penne fara gluten

 

INGREDIENTE:

  • Penne – fără gluten Dr. Schar
  • 1 dovlecel mediu, tăiat în felii mai groase
  •  1 ardei gras roșu, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
  • 1 ardei gras galben, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
  •  2-3 fire de ceapă verde
  •  1 vânătă mică, tăiată în felii groase
  • câteva roșii cherry
  • câteva ciuperci
  •  sare și piper
  • ulei de măsline, pentru legume și pentru grill
  • 3-4 linguri de oțet balsamic alb
  • cimbru
  • parmezan ras
  • 3-4 fire mentă

Ratatouille penne
Ratatouille with Penne

METODA:

Într-o oală mare puneți apă sărată, aduceți la fierbere și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Puneți-le înapoi în oală.

În timp ce pastele se fierb pregătiți legumele. Acestea tăiate în felii se ung pe toate părțile cu ulei și se condimentează cu sare și piper.

Se încălzește un grătar sau o tigaie-grill la foc mediu-mare sau foc cu lemne. Se adaugă puțin ulei de măsline. Se așează legumele pe grill întorcându-le ocazional până sunt gătite. Nu înghesuiți legumele, pregătiți-le în loturi.

Ratatouille

Când sunt gata se scot pe o farfurie, se împrăștie cimbrul peste și se lasă să se răcească puțin. 

Se taie legumele în bucăți mai mari, apoi se adaugă peste paste, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline și oțet balsamic, după gust. Dacă preparatul vă iese prea uscat, puteți adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele până obțineți un sos.
 
Se condimentează cu sare și piper, se presară parmezanul ras și menta.
Sunt foarte bune și reci.
 
penne
 
Ratatouille penne
Grilled Ratatouille Penne – gluten free
Write a review
Print
Ingredients
  1. Penne – fără gluten Dr. Schar
  2. 1 dovlecel mediu, tăiat în felii mai groase
  3. 1 ardei gras roșu, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
  4. 1 ardei gras galben, tăiat în 4, fără tulpină și semințe
  5. 2-3 fire de ceapă verde
  6. 1 vânătă mică, tăiată în felii groase
  7. câteva roșii cherry
  8. câteva ciuperci
  9. sare și piper
  10. ulei de măsline, pentru legume și pentru grill
  11. 3-4 linguri de oțet balsamic alb
  12. cimbru
  13. parmezan ras
  14. 3-4 fire mentă
Instructions
  1. Într-o oală mare puneți apă sărată, aduceți la fierbere și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scurgeți-le când sunt al dente, păstrând jumătate de pahar din apa în care au fiert. Puneți-le înapoi în oală.
  2. În timp ce pastele se fierb pregătiți legumele. Acestea tăiate în felii se ung pe toate părțile cu ulei și se condimentează cu sare și piper.
  3. Se încălzește un grătar sau o tigaie-grill la foc mediu-mare sau foc cu lemne. Se adaugă puțin ulei de măsline. Se așează legumele pe grill întorcându-le ocazional până sunt gătite. Nu înghesuiți legumele, pregătiți-le în loturi.
  4. Când sunt gata se scot pe o farfurie, se împrăștie cimbrul peste și se lasă să se răcească puțin.
  5. Se taie legumele în bucăți mai mari, apoi se adaugă peste paste, împreună cu 2 linguri de ulei de măsline și oțet balsamic, după gust. Dacă preparatul vă iese prea uscat, puteți adăuga câteva linguri din apa în care au fiert pastele până obțineți un sos.
  6. Se condimentează cu sare și piper, se presară parmezanul ras și menta.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
 

Related Posts

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

  Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂 […]

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

  Niște paste ??? să nu-mi spuneți că nu vă plac… Paste alfredo ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna,  da astea sunt tot paste … Indiferent cum vedeți rețeta […]



2 thoughts on “Grilled Ratatouille Penne – gluten free”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.