Red Velvet Cupcake cu Frosting de Mascarpone » Bucătăria familiei mele
Red Velvet Cupcake cu Frosting de Mascarpone

Red Velvet Cupcake cu Frosting de Mascarpone

17 Comments

 

 

Vă place culoarea ???  Şi mie îmi place… și gustul de cacao … și glazura…
Totdeauna mi-am dorit să mănânc o prăjitură roșie… și tocmai când mă gândeam la prăjitura mea am văzut aşa cu coada ochiului la tv. o emisiune  ” chuck’s day off „, în care un tip gătea niște muffin-uri roșii ca focul. Am umblat puțin la rețeta lui deorece avea prea mult ulei pentru gustul meu și am transformat muffin-urile în cupcakes și am obținut ceva delicios …
 
 

 

10 Red Velvet Cupcakes :
 
  • 125 gr. făină cernută
  • 1/4 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1 lingură mare de cacao
  •  60 gr.unt , la temperatura camerei
  • 125 gr. zahăr
  • 1 ou mare
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 150 gr. iaurt gras
  • 2 linguri colorant alimentar roșu
  • 1/2 linguriță oțet alb
  • 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu

 

  1. Se încălzește cuptorul la 175 grade şi se așează frumos 12 hârtii de brioșe în tavă .
  2. Într-un castron mare se cerne făina împreună cu praful de copt, sarea și cacaoa.
  3. Cu un mixer se bate untul până se înmoaie (aproximativ 1-2 minute). Se adaugă zahărul și se mixează până devine o cremă pufoasă (aproximativ 2-3 minute). Se adaugă oul și se bate până se încorporează . Răzuiți părțile laterale ale vasului ( în cazul în care aveţi mixer cu suport).
  4. Se adaugă apoi vanilia şi se mixează până se obține o compoziție omogenă. Într-un bol se amestecă iaurtul cu colorantul alimentar roşu. Cu mixerul la viteză mică, adăugați alternativ amestecul de făină și iaurt la amestecul de unt, cam în trei tranșe, începând și terminând cu făina.
  5. Într-o ceaşcă mică se amestecă oțetul cu bicarbonat de sodiu. Lăsați amestecul să se umfle  (ca șampania) şi apoi rapid se adaugă în aluatul de prăjiturele.
  6. Acum vă mișcați repede și împărțiți aluatul în mod egal între cele 12 forme de brioșe și neteziți suprafața cu o spatulă sau cu spatele unei linguri.
     
     

     Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 18 – 23 de minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul prăjiturelelor iese curată. Se scot din tavă și se așează pe un grătar , fiind nevoie să se răcească complet înainte de decorare. 

      

  Glazura de mascarpone
  •  200 ml. frișcă lichidă
  •      200 gr. brânză mascarpone, la temperatura camerei
  •    65 gr. zahăr pudră  , trecut prin sită
     Cu un mixer electric la viteza medie, se bate frișca până face vârfuri. Într-un alt castron, amestecați împreună brânza mascarpone şi zahărul pudră până se omogenizează. Cu mișcări ușoare se adaugă frișca în crema de mascarpone până totul este complet încorporat. Utilizați crema imediat.

 
 
 Se decorează cu multă grijă, fie utilizând un cuțit fie un poș pentru ornat. Să nu uitați în vârf să așezați o zmeură.
 
 
Gătiți !!! Savurați !!! Nu doar vă uitați şi băliţi pe tastatură !!!

sau lăsați un mesaj și poate vă ajut eu…
 
 
 
 


17 thoughts on “Red Velvet Cupcake cu Frosting de Mascarpone”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.