Știu că v-ați săturat de atâtea ciuperci…dar ce pot să fac dacă le găsim la tot pasu’
Și fără nici o altă introducere pam param vă prezint risotto ai funghi porcini!!
INGREDIENTE risotto
- 400 gr. hribi proaspeți
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapă albă mică
- 50 gr. parmezan ras plus extra pentru decorat
- 1 l supă (de legume sau pui)
- 320 gr. orez arborio ( special pentru risotto)
- 60 gr. unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură de pătrunjel proaspătă
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
METODA risotto
- Hribi se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în felii. Atenție !! Ciupercile nu se spală.
- Într-o tigaie întinsă se adaugă uleiul de măsline și usturoiul zdrobit. Se lasă la foc mic amestecând continuu, până se rumenește ușor.
- Se adaugă hribii peste usturoi și se mărește focul. Gătiți între 10-15 minute, adăugând sare și piper la jumătatea perioadei. Când sunt gata adăugați pătrunjelul tocat și mai amestecați încă odată. Dacă amestecul este prea uscat puteți adăuga câteva linguri de supă. Puneți deoparte.
- Într-o oală adâncă adăugați 2/3 din cantitatea de unt. Adăugați ceapa tocată mărunt și dați totul la foc mic până devine ușor lucioasă. Adăugați orezul și amestecați ușor. Lăsați-l să se prăjească câteva minute și adăugați supa fierbinte, polonic cu polonic.
- Când orezul e aproape gata se adaugă hribii. Amestecați bine. Mai lăsați încă 5 minute până se pătrund aromele.
- Când este gata adăugați restul de unt și parmezanul ras. Amestecați ușor și îndepărtați de pe foc. Adăugați acum un ultim polonic de supă fierbinte și serviți cald, presărat cu pătrunjel și parmezan ( după gust).
- 400 gr. hribi proaspeți
- 1 cățel de usturoi
- 1 ceapa alba mica
- 50 gr. parmezan ras plus extra pentru decorat
- 1 l supa de legume
- 320 gr. orez arborio ( special pentru risotto)
- 60 gr. unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură de pătrunjel proaspătă
- sare de mare și piper proaspat râșnit
- Hribi se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în felii. Atenție !! Ciupercile nu se spală.
- Într-o tigaia întinsă se adaugă uleiul de măsline și usturoiul zdrobit. Se lasă la foc mic amestecând continuu, pana se rumenește ușor.
- Se adaugă hribii peste usturoi și se mărește focul. Gătiți intre 10-15 minute, adăugând sare și piper la jumătatea perioadei. Când sunt gata adăugați pătrunjelul tocat și mai amestecați încă odată. Dacă amestecul este prea uscat puteți adăuga câteva linguri de supa de legume. Puneți deoparte.
- Într-o oala adâncă adăugați 2/3 din cantitatea de unt. Adăugați ceapa tocata mărunt și dați totul la foc mic pana devine ușor lucioasa. Adaugati orezul și amestecați ușor. Lăsați-l să se prăjească câteva minute și adăugați supa de legume fierbinte, polonic cu polonic.
- Când orezul e aproape gata se adaugă hribii. Amestecați bine. Mai lăsați încă 5 minute pana se pătrund aromele.
- Când este gata adăugați restul de unt și parmezanul ras. Amestecați ușor și îndepărtați de pe foc. Adaugati acum un ultim polonic de supa fierbinte și serviți cald, presărat cu pătrunjel și parmezan ( după gust).
Grozave! Ciupercile astea au niște proteine deosebit de sănătoase!
Salut! am o intrebare: de unde cumperi hribii? eu tot vad pe marginea drumului si sunt reticenta…..in magazine nu am gasit decat galbiori……
Salut Sorana, in padurile din spatele casei noastre de la munte este plin de hribi…
Am ușoare reticențe referitor la ciupercile din pădure, nu mai știi ce spori mai zboară de la cele otrăvitoare la cele comestibile și se-ncrucișează de mori și nu știi din ce…
Ciuperci de padure se gasesc si in supermarketuri…nu trebuie culese din padure decat acest lucru este facut de cunoscatori.