Sandwich cu smochine. Acest sandwich este ceva de poveste. Îl repetăm de câte ori avem ocazia. Adică atunci când găsim smochine. În general le iau de la magazin, iar toamna este anotimpul în care le găsești și pe cele românești, dacă ai o sursă – dacă nu, cele din zonele mediteraneene de pe raft de la Selgros sunt excelente.
Mare mi-a fost mirarea când la începutul lui octombrie am găsit smochine în piață la noi la o tanti trecută bine de a doua tinerețe. Eu sfătoasă întreb: sunt de la noi? Și tanti a mea de colo : bineînțeles am doi smochini mari în grădină. Încă șocată întreb de preț. 5 lei kilogramul. Poate spuneți că-s nebună dar am cumpărat toate smochinele. Au fost cele mai bune. Nu cred că am mâncat vreodată smochine atât de gustoase.
Și pentru că această campanie este despre copii și implicarea lor în bucătărie, vreau să vă spun doar atât : dacă ar avea de ales copiii ar mânca sandwich-uri…toată ziua…sau poate și niște șnițele !!
Ideea e că poți transforma banalul sandwich în ceva minunat, cu pasiune și un pic de inspirație. Și că, dintr-o dată, devii cel mai mare bucătar în ochii copiilor tăi!
INGREDIENTE pentru Sandwich cu smochine, prosciutto și crema de gorgonzola
Crema de gorgonzola
75-100 gr. de brânză gorgonzola
50 gr. ricotta sau cremă de brânză (aici vă puteți juca, alegând tipul de brânză preferat de voi sau de copiii voștri)
1 lingură de miere
rozmarin și cimbru verde
1/2 lingură de suc de lămâie
sare de mare
Sandwich
felii de pâine ( cea pe care o preferati )
felii de prosciutto
smochine coapte
rucola
METODA
Pentru crema de gorgonzola cu miere
În vasul robotului de bucătărie adăugați toate ingredientele: brânzeturi, miere, suc de lămâie și ierburi. Apăsați puls până obțineți o compoziție omogenă. Gustați și adăugați ce mai lipsește. După gust.
Pentru Sandwich
Un sandwich are două felii de pâine, o pereche. Pe o parte a fiecărei felii de pâine întindeți cremă de gorgonzola. Nu vă zgârciți, puneți din plin.
Tăiați smochinele în felii plate, așezați-le într-un singur strat pe o felie de pâine. Una din fiecare pereche.
Rotiți fiecare felie de prosciutto și așezați 5-6 rulouri pe cealaltă felie de pâine.
Adăugați rucola.
Puneți feliile de pâine împreună. Faceți pereche.
Bucurați-vă imediat de acest sandwich.
Am uitat să vă povestesc unde intervin ai mei în toată această poveste. Ei bine, ei au pregătit totul dar, doar mezinul s-a bucurat de acest sandwich. Inițial a strâmbat din nas deoarece nu înțelegea ce caută mierea în brânză și ce caută fructele în același loc cu prosciutto dar în final efectul a fost WOW ! Cel mare nici nu a vrut să audă. Păcat. Poate data viitoare…
SANDWICH CU SMOCHINE, PROSCIUTTO SI CREMA DE GORGONZOLA
Ingredients
- CREMA DE GORGONZOLA
- 75-100 gr. de brânză gorgonzola
- 50 gr. ricotta sau cremă de brânză (aici vă puteți juca alegând tipul de brânză preferat de voi)
- 1 lingură de miere
- rozmarin și cimbru verde
- 1/2 lingură de suc de lămâie
- sare de mare
- SANDWICH
- felii de pâine ( cea pe care o preferati)
- felii de prosciutto
- smochine coapte
- rucola
Directions
- Step 1 Pentru crema de gorgonzola cu miere – În vasul robotului de bucătărie adăugați toate ingredientele: brânzeturi, miere, suc de lămâie și ierburi. Apăsați puls până obțineți o compoziție omogenă. Gustați și adăugați ce mai lipsește. După gust.
- Step 2 Pentru Sandwich – Un sandwich are două felii de pâine, o pereche. Pe o parte a fiecărei felii de pâine întindeți cremă de gorgonzola.
- Step 3 Tăiați smochinele în felii plate, așezați-le într-un singur strat pe o felie de pâine. Una din fiecare pereche.
- Step 4 Rotiți fiecare felie de prosciutto și așezați 5-6 rulouri pe cealaltă felie de pâine.
- Step 5 Bucurați-vă de el !!
Am încercat această rețetă de sandwich și a fost absolut delicios! Combinația de smochine dulci, prosciutto sărat și crema bogată de gorgonzola este perfect echilibrată. Este o adevărată plăcere culinară care transformă un simplu sandwich într-o experiență gourmet. Felicitări pentru rețetă și mulțumesc pentru inspirație!
Super!!! Mă bucur că a fost pe măsura așteptărilor 🤍