Spaghete cu creveți

Spaghete cu creveți

0 Comments  /  Jump to Recipe

Spaghete cu creveți - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Paste cu creveți.

Mâncarea preferata a blondului. Oricând și la orice oră.

Ce bine ar fi dacă am găsi la noi în magazine creveți proaspeți. Dar din păcate și cei pe care îi găsim sub denumirea de proaspeți sunt de fapt decongelați, deoarece cei adevărați se strică foarte repede. Noi cumpărăm creveți congelați, decorticați pentru a evita orice suspiciune deoarece toxiinfecțiile alimentare provocate de fructele de mare sunt foarte periculoase.


Ingrediente

350 gr. spaghete

2 linguri de ghee ( sau unt)

1 lingură ulei măsline

450-500 gr. creveți decorticați (decongelați peste noapte în frigider)

1 lămâie necerată tăiată felii + sucul de la 1 lămâie

3-4 căței usturoi trecuți prin presă

fulgi de ardei iute

sare

30 ml vin alb sec

pătrunjel verde, tocat mărunt

Spaghete - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

În primul rând pun spaghetele la fiert după indicațiile de pe ambalaj.

Cum pregătesc creveții?

Într-o tigaie adâncă topesc 1 lingură de ghee și adaug uleiul de măsline. La foc mediu adaug în tigaie creveții, feliile de lămâie, usturoiul, fulgii de ardei și condimentez cu sare.

Gătesc amestecând ocazional, până când creveții își schimbă culoarea și devin opaci și roz.

Spaghete cu creveti - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

Când sunt gata creveții îndepărtez tigaia de pe foc și adaug restul de ghee, sucul de lămâie și vinul.

Si gata.

Adaug sare dacă mai e nevoie, pătrunjelul tocat și aș putea să îi servesc direct. Doar cu niște pâine prăjită, numai bună de înmuiat în sosul format în tigaie.

Dar azi am adăugat și spaghetele care s-au fiert în timp ce se găteau creveții.

Deci am adăugat pastele în tigaie, am zgâlțâit de câteva ori că să se ungă bine fiecare pasta cu sosul din tigaie și am servit repede.

Spaghetti cu creveți - Bucătăria familiei mele - www.alexjuncu.ro

 

 

 

This recipe has no ratings just yet.

Spaghete cu creveti

august 13
: 4
: easy

By:

Ingredients
  • 350 gr. spaghete
  • 2 linguri de ghee ( sau unt)
  • 1 lingură ulei măsline
  • 450-500 gr. creveți decorticați (decongelați peste noapte în frigider)
  • 1 lămâie necerată tăiată felii + sucul de la 1 lămâie
  • 3 căței de usturoi, trecuți prin presă
  • fulgi de ardei iute
  • sare
  • 30 ml vin alb sec
  • pătrunjel verde, tocat mărunt
Directions
  • Step 1 În primul rând pun spaghetele la fiert după indicațiile de pe ambalaj.
  • Step 2 Într-o tigaie adâncă topesc 1 lingură de ghee și adaug uleiul de măsline. La foc mediu adaug în tigaie creveții, feliile de lămâie, usturoiul, fulgii de ardei și condimentez cu sare.
  • Step 3 Gătesc amestecând ocazional, până când creveții își schimbă culoarea și devin opaci și roz.
  • Step 4 Când sunt gata creveții îndepărtez tigaia de pe foc și adaug restul de ghee, sucul de lămâie și vinul.
  • Step 5 Spaghetele s-au fiert în timp ce se găteau creveții. Le scurg și le pun deoparte.
  • Step 6 Am adăugat pastele în tigaie, am zgâlțâit de câteva ori că să se ungă bine fiecare pasta cu sosul din tigaie.
  • Step 7 Adaug sare dacă mai e nevoie, pătrunjelul tocat și servesc repede.

 



Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.