Este aceea perioadă din an când hribii fac parte din meniul nostru săptămânal. Nu am vrut să spun zilnic ca să nu par cu nasul pe sus. Dar a fost un an bun pentru ciuperci. Pădurile din zona noastră sunt efectiv invadate.
Și adevărul adevărat este că hribii sunt ciupercile noastre preferate.
Spaghete cu ricotta, hribi și usturoi
Ingrediente
- 250 gr. spaghete
- 150 gr. hribi ( sau alte ciuperci)
- 2 linguri mari de ricotta
- 2 linguri mari de smântână de gătit
- 3-4 căței de usturoi
- o lingură ulei de măsline
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare și piper
În primul rând pun spaghetele la fiert după indicațiile de pe ambalaj, în apă cu sare. Gătesc pastele al dente. Le scurg dar păstrez o parte din apa în care au fiert.
În tot acest timp curăț ciupercile. Hribii se curăță de pământ cu ajutorul unei pensule și se taie în felii. Atenție !! Ciupercile nu se spală.
Într-o tigaie încăpătoare adaug uleiul de măsline și usturoiul tocat mărunt. Când aroma de usturoi invadează bucătăria adaug ciupercile. Asezonez cu sare și piper.
Las să se gătească ciupercile 3-4 minute și adaug ricotta și smântâna. Amestec bine și mai las încă 3 minute. Dacă sosul format în tigaie este prea gros adaug din apa rămasă de la paste.
Gust sosul și asezonez dacă mai e nevoie cu sare și piper. Adaug și pătrunjelul tocat. Agit tigaia și îndepărtez de pe foc acest minunat sos de ciuperci cu pătrunjel.
Acum adaug pastele fierte și amestec bine.
O minunăție de paste.
Dacă nu aveți hribi puteți folosi orice tip de ciuperci doriți. Dar hribii au o aromă aparte ☺
Alte rețete cu paste și hribi
Risotto cu funghi porcini – hribi
SPAGHETE CU RICOTTA, HRIBI ȘI USTUROI
Ingredients
Directions