Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes »
Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes

Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes

21 Comments  /  Jump to Recipe

 

 
 

Cupcakes cu ciocolată.

Și uite așa așteptăm noi noaptea de Halloween. Și ce dacă e obicei împrumutat de la alții? Atâta timp cât ne adună și intră în categoria Precious Family Time, sunt de acord cu orice.
Am început pregătirile din timp deoarece întâlnirea cu fondatul a fost o premieră pentru mine, dar nu și pentru copii care nu se opreau cu întrebările :
” mamaaaa, asta este plastilină ??? mamaaaa, dar de ce-i dulce ??? și uite câte culori ai …
mamaaa, noi știm să facem forme din ea !!! ” Copii deștepți ce mai. 
Este o adevărată provocare să folosești juma de kil de fondant pentru 3 fantome, dar a meritat !!! Avem costum, avem măști, avem cupcakes, am cumpărat și dovleci pentru scobit, ceva lumânări am găsit prin casă … ce uităm ????
 Să petrecem, zic  !!!

Distracția cu cupcakes-urile a durat două zile. Prima a fost alocată fondantului și figurinelor. Grea muncă. Dar rezultatele excepționale.
La final am întins figurinele obținute la uscat pe mai toate rafturile din bucătărie. Mai rău ca la circ.
 
 
A doua zi am început de dimineață. Întâi am făcut
 
     

Brioșe cu ciocolată

 
  • 250 gr. făină
  • 120 gr. zahăr brun
  • 2 lingurițe praf de copt
  • o pișcătură de sare
  • 120 gr. unt topit
  • 2 ouă, ușor bătute
  • 150 ml. lapte integral
  • 1 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 3-4 linguri de cacao
  •  opțional – bucățele mici de ciocolată neagră
 

1. Se încălzește cuptorul la 180 grade. Pregătiți tava folosind hârtii speciale pentru muffin-uri.
2. Într-un bol mare amestecați împreună făina, zahărul, cacaoa, praful de copt și sarea.
3. Într-un alt bol, mediu, amestecați împreună untul topit, ouăle, laptele și esența de vanilie până când sunt bine combinate.
4. Faceți o adâncitură în centrul ingredientelor uscate și turnați ingredientele lichide. Amestecați până când obțineți un aluat omogen. Adăugați acum bucățelele de ciocolată.
5. Împărțiți uniform aluatul în forme și coaceți timp de 17-20 minute sau până când  scobitoarea introdusă în centrul muffin-ului iese curată.
6. Scoateți muffin-urile pe un grătar și lăsați-le să se răcească complet.

 

 

 

Glazura cu ciocolata

 
  • 80 gr. ciocolată neagră semi-dulce, tăiată în bucăți mici
  • 150 gr. Philadelphia cream cheese, la temperatura camerei
  • 30 gr. zahăr pudră
 
  1.   Se topește ciocolata într-un vas termorezistent așezat peste o oală cu apă care fierbe, amestecând până la omogenizare. Se lasă să se răcească vreo 10 minute la temperatura camerei.
   2. Crema de brânză și zahărul se pun în vasul mixerului electric și se amestecă la viteză mare până se obține o compoziție pufoasă, aproximativ 4 minute. Reduceți apoi viteza până la cel mai mic nivel și adăugați ciocolata topită. 
   3. Glazura rezultată se utilizează imediat. 
Cu ajutorul unei spatule sau cuțit de unt ornați muffin-urile.
 

Și în spiritul Halloween-ului se trece apoi la adevărata arta în ornarea cupcakes-urilor. 

Poftă bună și Happy Halloween !!

 
 
This recipe has no ratings just yet.

Cupcakes cu ciocolată

octombrie 26
: 12
: easy

By:

Ingredients
  • BRIOȘE CU CIOCOLATĂ
  • 250 gr. făină
  • 120 gr. zahăr brun
  • 2 lingurițe praf de copt
  • o pișcătură de sare
  • 120 gr. unt topit
  • 2 ouă, ușor bătute
  • 150 ml. lapte integral
  • 1 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 3-4 linguri de cacao
  • opțional – bucățele mici de ciocolată neagră
  • 1. Se încălzește cuptorul la 180 grade. Pregătiți tava folosind hârtii speciale pentru muffin-uri.
  • 2. Într-un bol mare amestecați împreună făina, zahărul, cacaoa, praful de copt și sarea.
  • 3. Într-un alt bol, mediu, amestecați împreună untul topit, ouăle, laptele și esența de vanilie până când sunt bine combinate.
  • 4. Faceți o adâncitură în centrul ingredientelor uscate și turnați ingredientele lichide. Amestecați până când obțineți un aluat omogen. Adăugați acum bucățelele de ciocolată.
  • 5. Împărțiți uniform aluatul în forme și coaceți timp de 17-20 minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul muffin-ului iese curată.
  • 6. Scoateți muffin-urile pe un grătar și lăsați-le să se răcească complet.
Directions
  • Step 1 GLAZURA CU CIOCOLATA
  • Step 2
  • Step 3 80 gr. ciocolată neagră semi-dulce, tăiată în bucăți mici
  • Step 4 150 gr. Philadelphia cream cheese, la temperatura camerei
  • Step 5 30 gr. zahăr pudră
  • Step 6
  • Step 7 1. Se topește ciocolata într-un vas termorezistent așezat peste o oală cu apă care fierbe, amestecând până la omogenizare. Se lasă să se răcească vreo 10 minute la temperatura camerei.
  • Step 8 2. Crema de brânză și zahărul se pun în vasul mixerului electric și se amestecă la viteză mare până se obține o compoziție pufoasă, aproximativ 4 minute. Reduceți apoi viteza până la cel mai mic nivel și adăugați ciocolata topită.
  • Step 9 3. Glazura rezultată se utilizează imediat.
  • Step 10 Cu ajutorul unei spatule sau cuțit de unt ornați muffin-urile.

For all you Halloween fans out there, aici mi-am găsit inspirația : Free Printable from Chickabug

 

 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]



21 thoughts on “Cupcakes cu ciocolată / Spooky Halloween Cupcakes”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.