Vine iarna … Şi pentru mine iarna înseamnă ceai cald şi multă supă fierbinte.
In zilele friguroase avem nevoie de ceva extrem de consistent care să ni se lipească de coaste şi să ne ţină de cald. Supa cremă, indiferent că este de broccoli, de cartofi sau de ciuperci are acest efect. Aşa că dacă aveam supă cremă fierbinte şi aburindă poate să vină chiar şi iarna…
Ingrediente supa crema de cartofi cu broccoli
şunculiţă afumată tăiată în cuburi
1 lingură ulei măsline
1 ceapă mare, tăiată mărunt
2 căţei de usturoi zdrobiţi
700 gr. cartofi taiati în cubuleţe
700 ml supă de pui ( dacă nu aveţi home-made, puteţi face din 2 cuburi )
700 gr. broccoli desfăcut în bucheţele
100 ml smântână
Piper negru după gust
Şunculiţa se taie cuburi şi se pune la prăjit în puţin ulei. Când e prăjită se scoate şi se pune deoparte.
In aceeaşi tigaie/oală şi în uleiul rămas de la şunculiţă se adaugă ceapa şi usturoiul, amestecând usor timp de 3-5 minute. Se adaugă apoi cartofii şi se mai lasă încă 3 minute pe foc.
Separat din 2 cuburi am făcut o supă de pui.
Se toarnă supa peste cartofi , se aşează capacul şi se lasă la fiert 15 minute. Adăugăm apoi broccoli, mai lăsăm 5-8 minute pe foc iar apoi luam tigaia/oala la o parte lăsând totul să se răcească.
Conţinutul se transferă în blender şi nu invers , adică nu se bagă blenderul în oală
( eu aşa am făcut şi bucătăria mea arată ca după război). Se obţine un piure pe care îl turnăm înapoi în oală, adăugăm smântâna, piperul,
cubulețele de şunculiţă prăjite, încălzim puţin şi este gata pentru servit.
Să nu uitaţi de crutoane. Dacă nu vă este la îndemână să prăjiţi nişte pâine, să o frecaţi cu usturoi şi să o tăiaţi cubuleţe atunci cumpăraţi ( am văzut eu că există la noi în comerţ) crutoanele gata pregătite şi cu diverse arome.
Să aveţi poftă şi zile cât mai călduroase !!!
trebuie sa fac supa crema caci mi-ai facut pofta :))
arata foarte bine :*