Supă de dovleac copt
Imaginați-vă asta:
O seara târzie și rece de toamnă…asta se vede afară…
În casă este cald și bine și miroase a dovleac copt…mmm și a scorțișoară…și vă încearcă o răceală ușoară…
Cum vă doctoriciți?? și cum vă petreceți seara??? să nu aud auto-medicamentație….
Știu… o supă delicioasă și sănătoasă, numai bună în această situație ♥
Ingrediente pentru supă de dovleac
- 1 bucată dovleac plăcintar ( sau 1/2 ) aprox. 1 kg.
- 2 cartofi
- 1 ceapă albă
- 3-4-5 căței de usturoi
- ½ lingură miere
- 1 crenguță de rozmarin proaspăt
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- ghimbir și scorțișoară, după gust
- 1 și ½ l. sau mai mult supă de pui
Metoda
Se încălzește cuptorul la 180 de grade C.
Dovleacul – se taie în jumătate și se curăță de semințe. Se unge bine cu ulei de măsline pe suprafața tăiată, se asezonează cu sare de mare și se dă la cuptorul preîncălzit.
Cartofii – se spală în apă rece şi se înțeapă de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Cartofii încă uzi se asezonează cu sare de mare și se învelesc în folie de Al. Se dau la cuptor pe lângă dovleac.
Ceapa – se curăță de coji și se taie în jumătate. Jumătățile de ceapă împreună cu cățeii de usturoi (cu coaja pe ei) se ung bine cu ulei de măsline și se condimentează cu sare de mare. Se așează în tavă lângă dovleac și cartofi.
Ceapa și usturoiul vor fi gata înaintea cartofilor și a dovleacului. No problem, scoateți-le din cuptor mai repede.
Când toate legumele sunt gata, aduceți blenderul.
Cartofii copți se taie în jumătate și se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. La fel procedați și în cazul dovleacului.
În vasul blenderului adăugați legumele pe rând: cartofii, ceapa, usturoiul stors din coajă și dovleacul. Veți obține un piure portocaliu.
Acum adăugați supa de pui, mierea și rozmarinul. Puteți lucra în mai multe etape, în funcție de blenderul pe care îl folosiți. Ideea este ca totul să treacă prin el.
Gustați și asezonați: sare, piper, ghimbir și scorțișoară.
Înainte de servire reîncălziți, dacă este cazul.
Mmmmmm….miroase a toamnă !!!
- 1 bucată dovleac plăcintar ( sau 1/2 ) aprox. 1 kg.
- 2 cartofi
- 1 ceapă albă
- 3-4-5 căței de usturoi
- ½ lingură miere
- 1 crenguță de rozmarin proaspăt
- ulei de măsline
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- ghimbir și scorțișoară, după gust
- 1 și ½ l. sau mai mult supă de pui
- Se încălzește cuptorul la 180 de grade C.
- Dovleacul – se taie în jumătate și se curăță de semințe. Se unge bine cu ulei de măsline pe suprafața tăiată, se asezonează cu sare de mare și se dă la cuptorul preîncălzit.
- Cartofii – se spală în apă rece şi se înțeapă de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Cartofii încă uzi se asezonează cu sare de mare și se învelesc în folie de Al. Se dau la cuptor pe lângă dovleac.
- Ceapa – se curăță de coji și se taie în jumătate. Jumătățile de ceapă împreună cu cățeii de usturoi (cu coaja pe ei) se ung bine cu ulei de măsline și se condimentează cu sare de mare. Se așează în tavă lângă dovleac și cartofi.
- Ceapa și usturoiul vor fi gata înaintea cartofilor și a dovleacului. No problem, scoateți-le din cuptor mai repede.
- Când toate legumele sunt gata, aduceți blenderul.
- Cartofii copți se taie în jumătate și se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. La fel procedați și în cazul dovleacului.
- În vasul blederului adăugați legumele pe rând: cartofii, ceapa, usturoiul stors din coajă și dovleacul. Veți obține un piure portocaliu.
- Acum adăugați supa de pui, mierea și rozmarinul. Puteți lucra în mai multe etape, în funcție de blenderul pe care îl folosiți. Ideea este ca totul să treacă prin el.
- Gustați și asezonați: sare, piper, ghimbir și scorțișoară.
Delicioasa aceasta supa crema!
Haplea multumesc !!
cred ca e grozava cu atatea condimente bune 🙂
este super !!
Eram SIGURA ca stiu sa o fac si eu : pun la fiert dovleacul si blenduiesc !
Ce bine ca ne ai detaliat secretele , ca ma faceam de mandra rusine !!!!
Arata GROZAV si sunt sigura ca si gustul este la fel de GROZAV !
Multumim , Alex si asteptam si alte provocari !
Multumesc ….. si sa stii ca este numai buna de savurat pe partia de schi 🙂
rasaritului13
da, abia astept sa dau nas in nas cu familia ta frumoasa pe partie !!! By the way , stii ca azi a fost prima ninsoare la Toplita?
Super..partia ne asteapta !!