scroll for english
As seen on VEG
Chiar dacă vara e pe sfârșite vor mai veni vreo câteva zile caniculare… și pentru a vă bucura de aceste zile vă propun o super supă rece.
Ingrediente pentru Supa rece de zmeura si sfecla coapta
pentru 4 persoane
- 3 sfecle medii
- 250 gr. zmeură ( lăsați câteva afara pentru a garnisi)
- 4-5 fire de mentă
- 150 gr. iaurt grecesc
- sucul de la 1 lime
- 2 linguri oțet de zmeură ( sau oțet balsamic)
- 100 ml. apă ( sau mai multă )
- sare și piper
- miere sau zahăr, după gust
- pentru servire : cuburi de gheață cu mentă și zmeură
Metoda
Sfecla…Nu o fierbeți, este mult mai bună coaptă. Luați niște folie de Al. și înveliți fiecare sfeclă, apoi o dați la cuptor vreo oră bună la 180 grade C.
Atunci când este moale și ușor de străpuns cu furculița o scoateți din cuptor și o lăsați la răcit.
Aveți grijă- sfecla pătează… lucrați cu mănuși dacă nu vreți să vă arate mâinile ca într-un film de groază. Când este suficient de rece se curăță de coajă și se taie în bucăți.
Nu vă grăbiți!
Cu ajutorul blenderul vertical se transforma în piure. Se adaugă apoi și celelalte ingrediente.
Adăugați apă până ajunge la consistența pe care o doriți, gustați și potriviți gustul cu mai mult suc de lime, oțet, sare sau miere.
Dacă nu vă plac sâmburei din zmeură puteți trece supa prin sită, nu vă împiedică nimeni.
Se răcește în frigider.
Serviți supa garnisită cu cuburi de gheață, smântână ( sau iaurt) și frunze de mentă.
Love U All !!!
- 3 sfecle medii
- 250 gr. zmeură ( lăsați câteva afara pentru a garnisi)
- 4-5 fire de mentă
- 150 gr. iaurt grecesc
- sucul de la 1 lime
- 2 linguri oțet de zmeură ( sau oțet balsamic)
- 100 ml. apă ( sau mai multă )
- sare și piper
- miere sau zahăr, după gust
- pentru servire : cuburi de gheață cu mentă și zmeură
- Sfecla…Nu o fierbeți, este mult mai bună coaptă. Luați niște folie de Al. și înveliți fiecare sfeclă, apoi o dați la cuptor vreo oră bună la 180 grade C.
- Atunci când este moale și ușor de străpuns cu furculița o scoateți din cuptor și o lăsați la răcit.
- Când este suficient de rece se curăță de coajă și se taie în bucăți.
- Cu ajutorul blenderul vertical se transforma în piure. Se adaugă apoi și celelalte ingrediente.
- Adăugați apă până ajunge la consistența pe care o doriți, gustați și potriviți gustul cu mai mult suc de lime, oțet, sare sau miere.
- Dacă nu vă plac sâmburei din zmeură puteți trece supa prin sită, nu vă împiedică nimeni.
- Se răcește în frigider.
- Serviți supa garnisită cu cuburi de gheață, smântână ( sau iaurt) și frunze de mentă.
Beet-Raspberry Cold Soup
So refreshing on a very hot summer day.
- 3 medium beets
- 250 gr. raspberries (leave some out to garnish)
- fresh mint
- 150 gr. Greek yogurt
- juice of 1 lime
- 2 tablespoons raspberry vinegar (or balsamic vinegar)
- 100 ml. water (or more)
- salt and pepper
- honey or sugar to taste
- for serving: ice cubes with mint and raspberries
Beets … don’t boil them, they are much better roasted because intensifies their flavor and brings out their earthy sweetness.
Wash and scrub the whole beets to clean off any dirt. Take a large piece of aluminum foil and wrap each beet, then place in the oven and roast approximately 1 to 2 hours (depending on the size of your beets) or until tender and easily pierced with the tip of a fork, at 180ºC.
Remove from oven and set aside to cool.
Take care, beets stain … work with gloves if you don’t want your hands to look like a horror movie. Then peel the skin off and cut into pieces.
Place the beet chunks in a blender and turn into puree. Start adding all the other ingredients.
Add water until it reaches a smooth consistency, taste and adjust with lime juice, vinegar, salt and honey.
I like to sieve my soup to make it silky smooth because my boys don’t like the raspberry seeds in it.
Refrigerate before serving.
Serve soup garnished with ice cubes (with mint leaves) and yogurt.
Love U All !!!
- 3 medium beets
- 250 gr. raspberries (leave some out to garnish)
- fresh mint
- 150 gr. Greek yogurt
- juice of 1 lime
- 2 tablespoons raspberry vinegar (or balsamic vinegar)
- 100 ml. water (or more)
- salt and pepper
- honey or sugar to taste
- for serving: ice cubes with mint and raspberries
- Wash and scrub the whole beets to clean off any dirt. Take a large piece of aluminum foil and wrap each beet, then place in the oven and roast approximately 1 to 2 hours (depending on the size of your beets) or until tender and easily pierced with the tip of a fork, at 180 degree C.
- Remove from oven and set aside to cool.
- Then peel the skin off and cut into pieces.
- Place the beet chunks in a blender and turn into puree. Start adding all the other ingredients.
- Add water until it reaches a smooth consistency, taste and adjust with lime juice, vinegar, salt and honey.
- I like to sieve my soup to make it silky smooth because my boys don’t like the raspberry seeds in it.
- Refrigerate before serving.
- Serve soup garnished with ice cubes (with mint leaves) and yogurt.
O idee foarte ingenioasa, o supa dulce, rece , usor mentolata !
Ce misto arata!
Culoarea e de vis si pozele muuuult prea delicioase!
Bravo!
Ce racaroasa e! Cred ca e super pentru o zi caniculara.
Am sa incerc si eu acdeste retete sa vadem daca imi iese.
Daca nu imi iese.`Cum sa fac.
Va dau de stire sau va scriu pe feisbuk.