Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza »
Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

34 Comments

 

 
S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ???
Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …
 așa că am decis să mă provoc la o tartă rustică, deosebită datorită imperfecțiunilor sale.
 
 

INGREDIENTE Tartă cu căpșuni

  •      aluatul – Pâte Brisée  :   150 gr. făină     1/2 linguriță sare     2 lingurițe zahăr     120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte )     3-4 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )
    •  rețeta pentru Pâte Brisée o găsiți explicată ca la carte AICI
  •      200 gr. cremă de brânză ( sau cremă mascarpone )
  •      coaja de la 1 lime ( sau o lămâie, dar să aibă coaja necerată)
  •      1-2 fire mentă proaspătă, tocată mărunt
  •      1 lingură zahăr brun
  •      10-15 căpșuni proaspete
  •      8 gr. arrowroot pulbere
  •     50 gr. zahăr brun
  •      sucul de la 1/2 de lime
  •      1 albuș de ou pentru pensulat tarta

 

METODA

1. Într-un vas mic se amestecă ușor crema de brânză, coaja de lime și lingura de zahăr brun. Adăugați apoi menta tocată și mai învârtiți de vreo două ori furculița. Luați acest amestec de brânză și dați-l vreo juma de oră la frigider, asta pentru a se pătrunde toate aromele.  

2. Preîncălziți cuptorul la 180  grade C.

3. Aluatul făcut după rețeta de aici se scoate de la frigider și se lasă să se odihnească 10 minute la temperatura camerei.

4. Într-o farfurie adâncă se amestecă cele 50 gr. zahăr brun cu arrowroot. Se adaugă apoi sucul de lime și căpșunile tăiate felii groase. Se învârt prin farfurie până când sunt bine acoperite cu zahăr.

5. Direct pe foaia de copt se presară puțină făină, se așează aluatul și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi forma dorită. Este o tartă rustică așa că imperfecțiunea aluatului este de bine.

Cum se pregătește cea mai bună tartă cu căpșuni?

6. Întindeți amestecul de cremă de brânză  pe toată suprafața aluatului, dar atenție lăsați marginile libere, cel puțin 2 cm, pentru a putea întoarce aluatul.

7. Adăugați căpșunile peste cremă cu ajutorul unei linguri cu găuri pentru a nu adăuga lichid.

8. Puteți aranja deasupra felii subțiri de lime în scopuri decorative.

9. Împăturiți marginile tartei peste căpșuni, lăsând mijlocul neacoperit. Adăugați sucul rămas de pe căpșuni peste tarta împăturită. Datorită pulberii de arrowroot acest suc se va gelifia și va lega frumos căpșunile.

10. Marginile aluatului se pensulează cu albușul bătut bine cu furculița, pentru a obține aceea crustă aurie.

Sfat –

Lucrați direct pe foaia de copt și astfel nu veți avea surprize la transferul aluatului și veți obține o bază frumos crocantă.

11. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până aluatul devine galben auriu.

12. Acestă tartă se poate servi caldă cu înghețată de vanilie alături sau la temperatura camerei.

 S-aveți poftă !
 
 
  Love you all !  
 
tartă cu căpșuni
Tartă rustică de Căpșuni cu lime, mentă și cremă de brânză
Write a review
Print
Ingredients
  1. aluatul – Pâte Brisée : 150 gr. făină 1/2 linguriță sare 2 lingurițe zahăr 120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte ) 3-4 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )
  2. rețeta pentru Pâte Brisée o găsiți explicată ca la carte AICI
  3. 200 gr. cremă de brânză ( sau cremă mascarpone )
  4. coaja de la 1 lime ( sau o lămâie, dar să aibă coaja necerată)
  5. 1-2 fire mentă proaspătă, tocată mărunt
  6. 1 lingură zahăr brun
  7. 10-15 căpșuni proaspete
  8. 8 gr. arrowroot pulbere
  9. 50 gr. zahăr brun
  10. sucul de la 1/2 de lime
  11. 1 albuș de ou pentru pensulat tarta
Instructions
  1. Într-un vas mic se amestecă ușor crema de brânză, coaja de lime și lingura de zahăr brun. Adăugați apoi menta tocată și mai învârtiți de vreo două ori furculița. Luați acest amestec de brânză și dați-l vreo juma de oră la frigider, asta pentru a se pătrunde toate aromele.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  3. Aluatul făcut după rețeta de aici se scoate de la frigider și se lasă să se odihnească 10 minute la temperatura camerei.
  4. Într-o farfurie adâncă se amestecă cele 50 gr. zahăr brun cu arrowroot. Se adaugă apoi sucul de lime și căpșunile tăiate felii groase. Se învârt prin farfurie până când sunt bine acoperite cu zahăr.
  5. Direct pe foaia de copt se presară puțină făină, se așează aluatul și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi forma dorită. Este o tartă rustică așa că imperfecțiunea aluatului este de bine.
  6. Întindeți amestecul de cremă de brânză pe toată suprafața aluatului, dar atenție lăsați marginile libere, cel puțin 2 cm, pentru a putea întoarce aluatul.
  7. Adăugați căpșunile peste cremă cu ajutorul unei linguri cu găuri pentru a nu adăuga lichid.
  8. Puteți aranja deasupra felii subțiri de lime în scopuri decorative.
  9. Împăturiți marginile tartei peste căpșuni, lăsând mijlocul neacoperit. Adăugați sucul rămas de pe căpșuni peste tarta împăturită. Datorită pulberii de arrowroot acest suc se va gelifia și va lega frumos căpșunile.
  10. Marginile aluatului se pensulează cu albușul bătut bine cu furculița, pentru a obține aceea crustă aurie.
  11. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până aluatul devine galben auriu.
Notes
  1. Lucrați direct pe foaia de copt și astfel nu veți avea surprize la transferul aluatului și veți obține o bază frumos crocantă.
  2. Acestă tartă se poate servi caldă cu înghețată de vanilie alături sau la temperatura camerei.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

  Supa asta de mazăre e de un verde pal și este numai bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega […]



34 thoughts on “Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.