- aluatul – Pâte Brisée : 150 gr. făină 1/2 linguriță sare 2 lingurițe zahăr 120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte ) 3-4 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )
- rețeta pentru Pâte Brisée o găsiți explicată ca la carte AICI
- 200 gr. cremă de brânză ( sau cremă mascarpone )
- coaja de la 1 lime ( sau o lămâie, dar să aibă coaja necerată)
- 1-2 fire mentă proaspătă, tocată mărunt
- 1 lingură zahăr brun
- 10-15 căpșuni proaspete
- 8 gr. arrowroot pulbere
- 50 gr. zahăr brun
- sucul de la 1/2 de lime
- 1 albuș de ou pentru pensulat tarta
METODA
1. Într-un vas mic se amestecă ușor crema de brânză, coaja de lime și lingura de zahăr brun. Adăugați apoi menta tocată și mai învârtiți de vreo două ori furculița. Luați acest amestec de brânză și dați-l vreo juma de oră la frigider, asta pentru a se pătrunde toate aromele.
2. Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
3. Aluatul făcut după rețeta de aici se scoate de la frigider și se lasă să se odihnească 10 minute la temperatura camerei.
4. Într-o farfurie adâncă se amestecă cele 50 gr. zahăr brun cu arrowroot. Se adaugă apoi sucul de lime și căpșunile tăiate felii groase. Se învârt prin farfurie până când sunt bine acoperite cu zahăr.
5. Direct pe foaia de copt se presară puțină făină, se așează aluatul și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi forma dorită. Este o tartă rustică așa că imperfecțiunea aluatului este de bine.
Cum se pregătește cea mai bună tartă cu căpșuni?
6. Întindeți amestecul de cremă de brânză pe toată suprafața aluatului, dar atenție lăsați marginile libere, cel puțin 2 cm, pentru a putea întoarce aluatul.
7. Adăugați căpșunile peste cremă cu ajutorul unei linguri cu găuri pentru a nu adăuga lichid.
8. Puteți aranja deasupra felii subțiri de lime în scopuri decorative.
9. Împăturiți marginile tartei peste căpșuni, lăsând mijlocul neacoperit. Adăugați sucul rămas de pe căpșuni peste tarta împăturită. Datorită pulberii de arrowroot acest suc se va gelifia și va lega frumos căpșunile.
10. Marginile aluatului se pensulează cu albușul bătut bine cu furculița, pentru a obține aceea crustă aurie.
Sfat –
Lucrați direct pe foaia de copt și astfel nu veți avea surprize la transferul aluatului și veți obține o bază frumos crocantă.
11. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până aluatul devine galben auriu.
12. Acestă tartă se poate servi caldă cu înghețată de vanilie alături sau la temperatura camerei.
Love you all !
tartă cu căpșuni
- aluatul – Pâte Brisée : 150 gr. făină 1/2 linguriță sare 2 lingurițe zahăr 120 gr. unt înghețat ( adică băgat la congelator peste noapte ) 3-4 linguri apă rece ca gheața ( fără gheață )
- rețeta pentru Pâte Brisée o găsiți explicată ca la carte AICI
- 200 gr. cremă de brânză ( sau cremă mascarpone )
- coaja de la 1 lime ( sau o lămâie, dar să aibă coaja necerată)
- 1-2 fire mentă proaspătă, tocată mărunt
- 1 lingură zahăr brun
- 10-15 căpșuni proaspete
- 8 gr. arrowroot pulbere
- 50 gr. zahăr brun
- sucul de la 1/2 de lime
- 1 albuș de ou pentru pensulat tarta
- Într-un vas mic se amestecă ușor crema de brânză, coaja de lime și lingura de zahăr brun. Adăugați apoi menta tocată și mai învârtiți de vreo două ori furculița. Luați acest amestec de brânză și dați-l vreo juma de oră la frigider, asta pentru a se pătrunde toate aromele.
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
- Aluatul făcut după rețeta de aici se scoate de la frigider și se lasă să se odihnească 10 minute la temperatura camerei.
- Într-o farfurie adâncă se amestecă cele 50 gr. zahăr brun cu arrowroot. Se adaugă apoi sucul de lime și căpșunile tăiate felii groase. Se învârt prin farfurie până când sunt bine acoperite cu zahăr.
- Direct pe foaia de copt se presară puțină făină, se așează aluatul și se întinde cu un sucitor, până se ajunge la dimensiunea şi forma dorită. Este o tartă rustică așa că imperfecțiunea aluatului este de bine.
- Întindeți amestecul de cremă de brânză pe toată suprafața aluatului, dar atenție lăsați marginile libere, cel puțin 2 cm, pentru a putea întoarce aluatul.
- Adăugați căpșunile peste cremă cu ajutorul unei linguri cu găuri pentru a nu adăuga lichid.
- Puteți aranja deasupra felii subțiri de lime în scopuri decorative.
- Împăturiți marginile tartei peste căpșuni, lăsând mijlocul neacoperit. Adăugați sucul rămas de pe căpșuni peste tarta împăturită. Datorită pulberii de arrowroot acest suc se va gelifia și va lega frumos căpșunile.
- Marginile aluatului se pensulează cu albușul bătut bine cu furculița, pentru a obține aceea crustă aurie.
- Coaceți timp de 30-35 de minute sau până aluatul devine galben auriu.
- Lucrați direct pe foaia de copt și astfel nu veți avea surprize la transferul aluatului și veți obține o bază frumos crocantă.
- Acestă tartă se poate servi caldă cu înghețată de vanilie alături sau la temperatura camerei.
Minunata tarta asta!!! Iar prezentarea e de 10+++. Felicitari! Pupici <3
❤ pup !!!
Dumnezeule !!!!! M-ai lasat fara grai .Pozele rustice m-au innebunit , JUR !!!! …. de tarta nu mai zic nimic , doar balesc , si cu greu mai pot sa-ti multumesc !!! <3
Te imbratisez cu drag !!!
Adina ma bucur mult ca este pe placul tau 😉
Astept cu nerabdare minunatele retete din Parada Ta !!!
Mii de imbratisari si tot atatea multumiri!
Eu personal ador tartele de orice fel.
Atunci te invit la masa !!!
Femeieeeeeeeeeeee !!!!!!!!!! Ma omori cu zile !!! Nu ma pronunt asupragustului (desi sunt sigura ca e delicioasa) dar pozele….apoi pozele..is intr-un mare fel !!!
Si nu mai pot sa tac..trebuie sa intreb ce ap foto folosesti??? Ca io am o sapuniera si oricat as chinui tot nu poate …mai mult !!
poooooop
Monya draga mea, iti multumesc !!! si referitor la aparatul meu il poti regasi in foto din capul blogului 😉
Foarte buna tarta si foarte frumoasa prezentarea!!!
Multumesc Gabi,❤ pup !!!
Arata grozav!!!
multumeeeeeeeeeeesc ♥
Fenomenal arata!! Nu cred ca cineva ar putea refuza asa o minunatie de tarta 😉
Paula te invitam la noi !!!
Excelenta prezentare. Si da, tarta e deosebita tocmai datorita simplitatii si imperfectiunii sale. Imi place foarte mult. Pupic!
Rita, tarta asta a devenit favorita noastra !!
Imi place mult prezentarea ta. Capsunele au o culoare minunata si cred ca tarta e un deliciu aromat.
multumesc! hugs 🙂
Mamaaa ce bine arata!!!
multumesc Rocsy! pupici …
Minunata tarta 🙂 Cred ca cele mai multe o sa fie cu aceste minunate fructe 🙂
Arata superb, felicitari!
Andreea bine ai venit si multumesc mult ❤❤❤ !!!
tarta arata minunat! am sa o incerc. am o intrebare in legatura cu cupcakes cu marshmallow. tu ai preparat marshmallow acasa dar eu am deja cumparata! cum pot sa o folosesc in reteta?
depinde de care ai…adica ai marshmallow-uri din acelea colorate sau ai pasta de bezea ??? cu cele colorate e usor: cand muffin-urile sunt aproape gata la scoti din cuptor, pui pe fiecare cate una bagi inapoi in cuptor pana se ” ard” putin… si repede le turtesti putin cu un cutit…pam pam …aspectul nu e acelasi dar gustul este deosebit…data viitoare cand fac promit sa pun poze, in cazul in care nu am fost suficient de explicita 😉
Waw!!! Super arata totul!!!
pup si eu cu mare, mare drag 🙂
Tare fain mai arata tarta asta!
multumeeeeeeeeeeesc ♥
Arata incredibil…nu stiu cum faci sa iasa asa bine!
Bianca ❤ pup !!!
Tarta pare delicioasa, abia astept sa o incerc !
Dar nu-mi dau seama daca aluatul este ceea ce caut eu: este foarte crocant si,, „casant” ?
Intreb pt ca am mancat niste tarte delicioase, coapte in tava, al caror aluat inca il mai caut printre retetele de pe internet. Seamana putin cu aluatul de pasca (deci de cozonac), dar este in strat mult mai subtire, de aprox 2-3 mm dupa coacere. Acelasi aluat a fost folosit la o tarta dulce si la una sarata (la cea dulce se simtea putin lipsa zaharului din aluat). Oare ar trebui sa incerc cu un aluat de paine / chifle ?
Multumesc !
angela
Draga Angela, aluatul pe care il descrii tu este pâte brisée sau pâte sablée. Si da, este cel folosit la prepararea acestei tarte.
Sa-mi spui daca a fost ceea ce cautai.