Un desert delicios tradițional italian, care iese minunat de fiecare dată și foarte ușor de realizat. Eu prefer să îl fac vara deoarece nu are nevoie de cuptor ci de frigider.
Ingrediente pentru cel mai bun Tiramisu
- 250 gr. mascarpone
- 400 gr. pişcoturi
- 2 ouă proaspete
- 50 gr. zahăr pudră
- 3-4 ceșcuțe cafea espresso fără zahăr
- cacao pentru ornat
Metoda
Se adaugă apoi crema mascarpone și se amestecă din nou.
Albușurile se bat spumă ( cu foarte puțină sare) și se încorporează cu mare atenție în crema obținută. Dacă doriți puteți adăuga puțin amaretto sau brandy de bună calitate în această cremă.
Pişcoturile se înmoaie rând pe rând în espresso. Să aveți grijă espresso-ul să fie rece, pentru că altfel pişcoturile vor absorbi prea mult și nu doriți acest lucru. Prea mult espresso în pişcoturi va face un tiramisu moale și mult prea însiropat.
Asamblarea acestui desert se face astfel : într-un pahar sau într-o tavă se pune un strat foarte subțire de cremă, apoi se așează un rând de pişcoturi, încă unul de cremă, pişcoturi din nou şi cremă deasupra.
Tiramisu se lasă la frigider peste noapte sau pentru cel puțin opt ore, pentru un rezultat satisfăcător.
TIRAMISU
Ingredients
- 250 gr. mascarpone
- 400 gr. pişcoturi
- 2 ouă proaspete
- 50 gr. zahăr pudră
- 3-4 ceșcuțe cafea espresso fără zahăr
- cacao pentru ornat
Directions
- Step 1 Primul pas este să separați ouăle.
- Step 2 Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul până se obține o cremă gălbuie ( depinde puțin și de culoarea gălbenușului folosit ). Pentru a obține o cremă pufoasă am folosit mixerul, dar se poate face și cu un tel bun și multă dexteritate.
- Step 3 Se adaugă apoi crema mascarpone și se amestecă din nou.
- Step 4 Albușurile se bat spumă ( cu foarte puțină sare) și se încorporează cu mare atenție în crema obținută. Dacă doriți puteți adăuga puțin amaretto sau brandy de bună calitate în această cremă.
- Step 5 Pişcoturile se înmoaie rând pe rând în espresso. Să aveți grijă espresso-ul să fie rece, pentru că altfel pişcoturile vor absorbi prea mult și nu doriți acest lucru. Prea mult espresso în pişcoturi va face un tiramisu moale și mult prea însiropat.
- Step 6 Asamblarea acestui desert se face astfel : într-un pahar sau într-o tavă se pune un strat foarte subțire de cremă, apoi se așează un rând de pişcoturi, încă unul de cremă, pişcoturi din nou şi cremă deasupra.
- Step 7 Peste ultimul strat de cremă, puneți un strat generos de cacao.