Ce pot să vă spun decât că sunt minunate… este acel gen de ingredient care spune totul.
Trufa neagră de vară in all it’s beauty !!!
Ingrediente:
2 ouă, de preferat de țară
1 trufă neagră
ciabatta
2 căței de usturoi
blue cheese cremoasă
câteva frunze de salată sau chiar busuioc
ulei de măsline
sare și piper
Metoda:
- Pregătirea în cazul trufelor negre este absolut necesară și necesită vreo 2-3 zile. Într-un container de plastic cu capac așezați 2 ouă proaspete ( negătite, da?) și o trufă neagră. Este foarte important de știut că aroma trufelor trece prin coaja oului și uite așa banalul ou devine ceva minunat.
- Acum că au trecut cele 2 zile și așteptarea a ajuns la cote maxime și după ce ați dat târcoale trufei din frigider timp de 2 zile este cazul să trecem la următorul nivel. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Așezați feliile de ciabatta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Striviți usturoiul și cu pasta obținută ungeți bine feliile de ciabatta și stropiți cu ulei de măsline. Dați la cuptor până se rumenește.
În timp ce ciabatta prinde culoare pregătiți ouăle ochiuri sau poșate ( depinde de voi).
Peste ciabatta prăjită întindeți brânza cu mucegai. Apoi așezați niște frunze de salată și deasupra ouăle ochiuri.
Presărați deasupra trufa neagră ( fie dată prin răzătoare, fie feliată subțire). Niște sare de mare și puțin piper, parmezan (poate?) și POFTĂ MARE !!!
- 2 ouă, de preferat de țară
- 1 trufă neagră
- ciabatta
- 2 căței de usturoi
- blue cheese cremoasă
- câteva frunze de salată sau chiar busuioc
- ulei de măsline
- sare și piper
- Pregătirea în cazul trufelor negre este absolut necesară și necesită vreo 2-3 zile. Într-un container de plastic cu capac așezați 2 ouă proaspete ( negătite, da?) și o trufă neagră.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Așezați feliile de ciabatta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Striviți usturoiul și cu pasta obținută ungeți bine feliile de ciabatta și stropiți cu ulei de măsline. Dați la cuptor până se rumenește.
- În timp ce ciabatta se prăjește pregătiți ouăle ochiuri sau poșate (depinde de voi).
- Peste ciabatta prăjită întindeți brânza cu mucegai. Apoi așezați niște frunze de salată și deasupra ouăle ochiuri. Asezonați cu sare și piper.
- Presărați deasupra trufa neagră ( fie dată prin răzătoare, fie feliată subțire).
Delicioasa combinație. De unde ai luat trufe negre? Ms 🙂
Multumesc mult… trufele le-am primit 🙂
M-ai omorat cu trufele astea :). Vezi ca vin in vizita .
Având în vedere că nu ai fost niciodată la Tg. Mures, te așteptăm !!!!!