🥛✨ Gustul untului de casă făcut din smântână proaspătă nu poate fi egalat. Cel mai delicios și cremos pe care l-am făcut vreodată!
INGREDIENTE
- 2 căni smântână nefermentată de cea mai bună calitate
Cum se face untul de casa din smântână, rețetă simplă și rapidă
- Atașați accesoriul de mixer plat. Adăugați smântâna în bol. Dacă aveți accesoriu pentru turnare ar fi indicat să îl atașați încă de la început. Porniți mixerul la treapa 1 și măriți treptat viteza până la ultima treaptă. Țineți un prosop de bucatarie la îndemână pentru a acoperi gura de turnare deoarece stropește.
- Smântâna va trece prin trei etape: moale spre frișcă, apoi se alege ca și când ar fi tăiată și în final se va separa untul de zer. Odată ce vedeți că untul se separă, opriți mixerul și turnați zerul. (Zerul poate fi păstrat pentru alte utilizări.)
- Cu o spatulă, apăsați untul de marginile bolului pentru a îndepărta orice exces de zer.
- Adăugați un sfert de cană de apă rece ca gheața în bol, apoi bateți din nou untul timp de aproximativ 10 secunde pentru a-l „spăla” și a scăpa de excesul de zer. Odată ce apa devine tulbure, aruncați-o și repetați procedeul până când apa rămâne limpede.
- Din nou cu o spatulă, apăsați untul spălat de marginile bolului pentru a îndepărta orice exces de zer.
- Vărsați orice urmă de apă rămasă în vas. Acum se pot adăuga arome sau ierburi. Untul finit poate fi format într-un buștean și învelit în celofan sau hârtie de pergament.
- Puneti-l la frigider pâna la utilizare.
pam pam
View this post on Instagram
1 thought on “unt de casa”