Vargabeles sau mai pe româneşte Budincă de tăiţei cu brânză

Vargabeles sau mai pe româneşte Budincă de tăiţei cu brânză

4 Comments

Vargabeles – budincă de tăiţei cu brânză
 
Ce e aia Vorgobelesh ??? ei bine, este o budincă cu paste. Şi cum la noi în casă zilele astea pastele sunt la mare cerere, am făcut și aşa ceva. Chiar dacă ceea ce am pregătit eu este adaptare la adaptare, a rezultat ceva delicios… Rețeta originală are foi de plăcintă, mult zahăr pudră și alte ingrediente pe care eu le-am cam sărit, dar am adăugat altele noi. În fine, rezultatul a fost un succes total.
 
Vargabeles

 

Pentru o tavă de chec (eu asta am folosit-o deoarece îmi plac feliile pătrate ) aveți nevoie de :

  • 250 gr. tăiței ondulați am folosit eu , dar merge cu orice fel de tăiţei lați – tagliatelle 
  • un pachet brânză de vaci- 250 gr.
  • 75 gr. stafide ( puse din timp la înmuiat în apă călduță cu puțin rom )
  • 1 măr (mai mic) curățat și tăiat cubulețe
  • 75 gr. zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • 2 ouă ( separate )
  • 100 gr. smântână grasă pt. gătit
  • 2 linguri unt topit
  • coaja de lămâie  
  • pt. crustă :12 biscuiți, 3 linguri unt topit, 3 linguri zahăr brun
Începem cu începutul, adică fierbem pastele conform indicațiilor de pe pachet.
Cât timp fierb pastele amestecăm într-un bol brânza cu zahărul brun, gălbenușurile și zahărul vanilat. Apoi adaug smântâna și untul topit. Se obține o compoziție omogenă în care se adaugă tăiţei ( fierți și scurși ), mărul și stafidele ( pe care le scoateți din apa cu rom și le stoarceți puţin ). În final se adaugă coaja de lămâie.
 
Budincă de tăiţei cu brânză
Albușurile de ou se bat spumă tare și se încorporează foarte încet în amestecul de tăiţei.
 
Budincă de tăiţei cu brânză
Compoziția obținută se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu pesmet ( sau hârtie de copt). Se nivelează cu o lingură udă.
Măcinăm biscuiții în robotul de bucătărie până ajung ca pesmetul. Adăugăm peste ei untul topit și zahărul brun și amestecăm până untul este complet absorbit. Presărăm biscuiții peste compoziţia din tavă.
Budincă de tăiţei cu brânză
 
Se dă la cuptor la 180 grade cam 30-45 min.
Budincă de tăiţei cu brânză
 
Când este gata se scoate din cuptor și se lasă puțin la răcit. Se taie felii și se servește atât caldă cât și rece.
Budincă de tăiţei cu brânză
 
Să aveţi poftă !!!
 
Vargabeles
 
 Sursa de inspiraţie : e-Retete
 

 


Related Posts

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

  Spaghetti alla puttanesca. Paste… și roșii… mmmm o rețetă care nu poate da greș !!! Acu vreo câteva zile vă spuneam că există roșii cât unghia… și cât sunt de bune și de dulci.. Să știți voi că eu chiar nu am glumit 🙂 […]

Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

Brioşe cu brânză dulce şi stafide / Pască în miniatură

          Brioșe cu brânză Pentru că nu mă prea dau în vânt după Pască, m-am gândit eu cum să fac și ce să fac ca să mulțumesc pe toată lumea. Anul trecut am făcut o pască mare și bună, dar din […]



4 thoughts on “Vargabeles sau mai pe româneşte Budincă de tăiţei cu brânză”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.