Savarina

Aşa cum vă spuneam și săptămâna trecută , i-am făcut consortului Savarine.Vreo 10 bucăți mari și zemoase . I-au trebuit 2 zile să le dea gata și nu ca data trecută când a reușit performanţa într-o singură zi.

Oare îmbătrânim ???
Deci, se ia cartea de bucate a mamei  lăsată moștenire și se trece la fapte.

Savarina

Savarina cu Drojdie:
250 gr făină, un plic drojdie uscată ( 7 gr. ), 150 ml lapte cald, 2 ouă, 30 ml ulei de struguri sau 75 gr unt topit, 1 lingură zahăr, un vârf cuțit de sare
Sirop: 1 cană jumate de apă, 150 gr zahăr, esență de rom
Frișcă de cea mai bună calitate

Într-un bol se adaugă făina cernută, drojdia cu laptele cald și ouăle. Uleiul ( sau untul ) se amestecă puțin cu zahărul și cu sarea și se adaugă peste făină. Se frământă amestecă ușor  până se omogenizează , rezultând un aluat mai moale.

Savarina

 Cu ajutorul a două linguri aluatul obținut se așează în forme ( dacă nu sunt forme , se alege o tavă de brioșe unsă cu unt și tapetată cu făină).
Se lasă la crescut, la căldură , cam 30-35 minute.

Savarina

Intre timp se încălzește cuptorul la 180 grade.

 Savarinele crescute se coc cam 35-40 minute, se scot din cuptor și se lasă să se răcească în forme.

In timp ce savarinele se coc se face siropul: se fierbe apa cu zahărul până se topește zahărul. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească, apoi se adaugă esența de rom.

Savarina

Se însiropează bine savarinele coapte ( se scufundă în sirop și se întorc pe toate părţile ) . Se pun la scurs pe un grătar. Se taie capac, şi dacă mai este nevoie se mai pun 2-3 linguri de sirop în mijlocul savarinei .

Savarina

Se adaugă frișca.

Savarina

In cazul în care vă plac Savarinele înecate în sirop atunci le serviți direct din formele în care s-au făcut , după ce le-ați însiropat corespunzător.

Savarina

Le puteți orna cu ce doriți sau cu ce aveți în dotare: fructe proaspete , gem , jeleu ….

Savarina

 Să aveți o poftă mare !!!!

Mulţumesc pentru vizită !!!!


8 thoughts on “Savarina”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.