• Română
  • English

Chec cu portocale rosii

chec cu portocale rosii

Ei bine toată lumea face chec…dar chec cu suc de portocale și ouă de prepeliță face cineva??? și nu orice fel de portocale ci portocale roșiiiiii.

Nu că m-aș lăuda, dar nu știu cum se face de găsesc întotdeauna cele mai negre portocale roșii… și cele mai dulci.O fi vreo vrăjitorie!!!

 Și cum ai mei sunt fani portocale roșii, de câte ori am ocazia fac excese și cumpăr mai mult decât am nevoie.

 Chec de portocale

 

INGREDIENTE ( pentru o tavă de chec de 20 cm)

  • 250 gr. făină
  • 10 oua de prepeliță
  • 130 gr. zahăr
  • 130 ml suc de portocale proaspăt stors
  • 90 ml ulei de struguri
  • 1/2 plic praf de copt ~ 5 gr.
  • o pișcătură de bicarbonat
  • esență de vanilie
  • coajă rasă de portocală

portocale rosii

METODA:

  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C.
  • Trecem prin sită făina, praful de copt și bicarbonatul. Se pun deoparte.
  • Se pun ouăle de prepeliță și zahărul în mixerul din dotare și se mixează până compoziția devine pufoasă și deschisă la culoare. 
  • Se scoate de la mixer și se adaugă sucul de portocale și uleiul. Se amestecă cu o spatulă până la omogenizare. Apoi se adaugă coaja de portocale și se mai învârte de câteva ori spatula.

coaja de portocala 

  • Peste amestecul de ouă se adaugă făina în 2-3 tranșe, amestecând până la omogenizare. Nu trebuie exagerat cu amestecatul.
  • Acum că avem aluatul, acesta se toarnă într-o formă tapetată cu unt și făină. În cazul în care doriți să adăugați și puțină cacao în aluat și mai bine.

    chec necopt

  • Dăm la cuptorul preîncălzit și coacem 25-30 min. până scobitoarea introdusă în aluat iese curată.
  • Îl scoatem din formă și îl lăsăm să se răcească pe un grătar.

Chec

  • Pentru glazura roz: 100 gr. zahăr pudră + 1lingură suc portocale roșii
  • Amestecăm zahărul pudră cu sucul de portocală până ajungem la o consistență semilichidă.

glazura de portocale rosii

  •  Ornam checul cu glazura obținută, tăiem și savurăm.

spongecake 

 

Chec cu portocale rosii
Write a review
Print
Ingredients
  1. 250 gr. făină
  2. 10 oua de prepeliță
  3. 130 gr. zahăr
  4. 130 ml suc de portocale proaspăt stors
  5. 90 ml ulei de struguri
  6. 1/2 plic praf de copt ~ 5 gr.
  7. un vărf de cuțit de bicarbonat
  8. esență de vanilie
  9. coajă rasă de portocală
Instructions
  1. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C.
  2. Trecem prin sită făina, praful de copt și bicarbonatul. Se pun deoparte.
  3. Se pun ouăle de prepeliță și zahărul în mixer și se mixează până compoziția devine pufoasă și deschisă la culoare.
  4. Se scoate de la mixer și se adaugă sucul de portocale și uleiul. Se amestecă cu o spatulă până la omogenizare. Apoi se adaugă coaja de portocale și se mai învârte de câteva ori spatula.
  5. Peste amestecul de ouă se adaugă făina în 2-3 tranșe, amestecând până la omogenizare. Nu trebuie exagerat cu amestecatul.
  6. Acum că avem aluatul, acesta se toarnă într-o formă tapetată cu unt și făină. În cazul în care doriți să adăugați și puțină cacao în aluat și mai bine.
  7. Dăm la cuptorul preîncălzit și coacem 25-30 min. până scobitoarea introdusă în aluat iese curată.
  8. Îl scoatem din formă și îl lăsăm să se răcească pe un grătar.
Notes
  1. Pentru glazura roz: 100 gr. zahăr pudră + 1lingură suc portocale roșii
  2. Amestecăm zahărul pudră cu sucul de portocală până ajungem la o consistență semilichidă.
  3. Ornam checul cu glazura obținută, tăiem și savurăm.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

chec cu portocale


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

  Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este ocazia ideală pentru a […]

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

  Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.