Cheesecake cu fructe de padure fara coacere … la borcan

Cheesecake cu fructe de padure fara coacere … la borcan

2 Comments  /  Rețeta

 

Cum sa faci cheesecake cu fructe de padure fara coacere … la borcan?

In weekend am fost iar la munte și vreau să vă spun că afinii mei sunt deja în floare,  cu toate că mi-a fost frică că au înghețat, se pare că sunt soi bun și au trecut cu bine peste iarnă.

Si dacă tot mergeam spre munte ne-am oprit la Selgros, cel de-al doilea de la noi din oraș, că doar ne era în drum și parcă ne trăgea cu ochiul. În afară de multe minuni pentru grădină am ajuns și la raionul de fructe și legume unde eu mă minunez de fiecare dată de calitatea produselor de aici.

Si am găsit afine mari și mure, toate proaspete si mi-am adus aminte de un desert care se face extrem de repede și este fără coacere, și se servește din borcan. Ceea ce încerc eu aici să vă spun este că acest desert este genul pe care îl pregătești repede și îl iei cu tine la picnic pentru un efect wow garantat.

 

INGREDIENTE

  • 18-20 biscuiți digestivi
  • 200 gr. cremă de brânză
  • 150 ml. smântână pasteurizata din lapte de vaca 35% grăsime ( eu sunt fan Olympus)
  • 80 gr. unt la temperatura camerei
  • 150 gr. zahăr pudră
  • ½ linguriță sare
  • un vârf de cuțit de ghimbir măcinat
  • o linguriță de extract de vanilie

 
Pentru gem de afine

  •     150 gr. afine și mure
        sucul de la 1/2 lămâie
        50 gr. zahăr brun

METODA

Întâi și-ntâi se pregătește gemul de afine. Pentru aceasta se spală fructele și se pun la fiert într-o crăticioară împreună cu sucul de lămâie și zahărul brun. Se păstrează câteva fructe proaspete pentru ornare.

Se aduce la fierbere și cu ajutorul unei linguri de lemn se amestecă constant, zdrobindu-se chiar unele fructe pentru a-și elibera sucul. Aveți mare grijă să nu se afume. Se reduce focul la minim și se lasă să fiarbă până se îngroașă. Când gemul începe să se lege se îndepărtează de pe foc și se lasă la răcit.

În vasul mixerului se adaugă cremă de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie. Se mixează până se omogenizează compoziția.

Frișca se bate separat și apoi se adaugă peste crema de brânză cu mișcări fine de sus în jos.

Și acum montajul: în borcane pregătite dinainte se adaugă un strat de biscuiți, apoi un strat de cremă de brânză și gem de afine. Se dă la frigider cel puțin 2-3 ore.

Se decorează cu afinele rămase și poate puțină mentă.

si cam asta a fost tot… deci dacă sunteți în căutarea verii sau a unor fructe de pădure proaspete mergeți la Selgros, cu siguranță veți găsi acolo tot ce aveți nevoie.

 

Cheesecake cu fructe de padure fara coacere … la borcan !

This recipe has no ratings just yet.

CHEESECAKE CU FRUCTE DE PADURE FARA COACERE

mai 24

By:

Ingredients
  • 18-20 biscuiți digestivi
  • 200 gr. cremă de brânză
  • 150 ml. smântână pasteurizata din lapte de vaca 35% grăsime ( eu sunt fan Olympus)
  • 80 gr. unt la temperatura camerei
  • 150 gr. zahăr pudră
  • ½ linguriță sare
  • un vârf de cuțit de ghimbir măcinat
  • o linguriță de extract de vanilie
  • Pentru gem de afine
  • 150 gr. afine și mure
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 50 gr. zahăr brun
Directions
  • Step 1 Întâi și-ntâi se pregătește gemul de afine. Pentru aceasta se spală fructele și se pun la fiert într-o crăticioară împreună cu sucul de lămâie și zahărul brun. Se păstrează câteva fructe proaspete pentru ornare.
  • Step 2 Se aduce la fierbere și cu ajutorul unei linguri de lemn se amestecă constant, zdrobindu-se chiar unele fructe pentru a-și elibera sucul. Aveți mare grijă să nu se afume. Se reduce focul la minim și se lasă să fiarbă până se îngroașă. Când gemul începe să se lege se îndepărtează de pe foc și se lasă la răcit.
  • Step 3 În vasul mixerului se adaugă cremă de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie. Se mixează până se omogenizează compoziția.
  • Step 4 Frișca se bate separat și apoi se adaugă peste crema de brânză cu mișcări fine de sus în jos.
  • Step 5 Și acum montajul: în borcane pregătite dinainte se adaugă un strat de biscuiți, apoi un strat de cremă de brânză și gem de afine. Se dă la frigider cel puțin 2-3 ore.
  • Step 6 Se decorează cu afinele rămase și poate puțină mentă.
 

 

 


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]



2 thoughts on “Cheesecake cu fructe de padure fara coacere … la borcan”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.