• Română
  • English

Cheesecake cu fructe de padure fara coacere … la borcan

 

In weekend am fost iar la munte și vreau să vă spun că afinii mei sunt deja în floare,  cu toate că mi-a fost frică că au înghețat, se pare că sunt soi bun și au trecut cu bine peste iarnă.

Si dacă tot mergeam spre munte ne-am oprit la Selgros, cel de-al doilea de la noi din oraș, că doar ne era în drum și parcă ne trăgea cu ochiul. În afară de multe minuni pentru grădină am ajuns și la raionul de fructe și legume unde eu mă minunez de fiecare dată de calitatea produselor de aici.

Si am găsit afine mari și mure, toate proaspete si mi-am adus aminte de un desert care se face extrem de repede și este fără coacere, și se servește din borcan. Ceea ce încerc eu aici să vă spun este că acest desert este genul pe care îl pregătești repede și îl iei cu tine la picnic pentru un efect wow garantat.

 

INGREDIENTE

 

  • 18-20 biscuiți digestivi
  • 200 gr. cremă de brânză
  • 150 ml. smântână pasteurizata din lapte de vaca 35% grăsime ( eu sunt fan Olympus)
  • 80 gr. unt la temperatura camerei
  • 150 gr. zahăr pudră
  • ½ linguriță sare
  • un vârf de cuțit de ghimbir măcinat
  • o linguriță de extract de vanilie

 
Pentru gem de afine

  •     150 gr. afine și mure
        sucul de la 1/2 lămâie
        50 gr. zahăr brun

METODA

Întâi și-ntâi se pregătește gemul de afine. Pentru aceasta se spală fructele și se pun la fiert într-o crăticioară împreună cu sucul de lămâie și zahărul brun. Se păstrează câteva fructe proaspete pentru ornare.

Se aduce la fierbere și cu ajutorul unei linguri de lemn se amestecă constant, zdrobindu-se chiar unele fructe pentru a-și elibera sucul. Aveți mare grijă să nu se afume. Se reduce focul la minim și se lasă să fiarbă până se îngroașă. Când gemul începe să se lege se îndepărtează de pe foc și se lasă la răcit.

În vasul mixerului se adaugă cremă de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie. Se mixează până se omogenizează compoziția.

Frișca se bate separat și apoi se adaugă peste crema de brânză cu mișcări fine de sus în jos.

Și acum montajul: în borcane pregătite dinainte se adaugă un strat de biscuiți, apoi un strat de cremă de brânză și gem de afine. Se dă la frigider cel puțin 2-3 ore.

Se decorează cu afinele rămase și poate puțină mentă.

si cam asta a fost tot… deci dacă sunteți în căutarea verii sau a unor fructe de pădure proaspete mergeți la Selgros, cu siguranță veți găsi acolo tot ce aveți nevoie.

 

 

Cheesecake fara coacere
Write a review
Print
Ingredients
  1. 18-20 biscuiti digestivi
  2. 200 gr. cremă de brânză
  3. 150 ml. smantana pasteurizata din lapte de vaca 35% grasime ( eu sunt fan Olympus)
  4. 80 gr. unt la temperatura camerei
  5. 150 gr. zahăr pudră
  6. ½ lingurita sare
  7. un varf de cutit de ghimbir macinat
  8. o linguriță de extract de vanilie
  9. 150 gr. afine si mure
  10. sucul de la 1/2 lămâie
  11. 50 gr. zahăr brun
Instructions
  1. Intai si-ntai se pregateste gemul de afine. Pentru aceasta se spala fructele si se pun la fiert intr-o craticioara impreuna cu sucul de lamaie si zaharul brun.Se pastreaza cateva fructe proaspete pentru ornare.
  2. Se aduce la fierbere si cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca constant, zdrobindu-se chiar unele fructe pentru a-si elibera sucul. Aveti mare grija sa nu se afume. Se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Cand gemul incepe sa se lege se indeparteaza de pe foc si se la sa l aracit.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 

 

 



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *