• Română
  • English

Clafoutis cu cirese

Clafoutis cu cirese    

Se termină cireșele??? eu cred că s-au și terminat 😛

Dar puteți încerca minunea asta și cu vișine sau poate boabe de struguri …mmmm cu caise, piersici sau orice alt fruct  vă cade la mână.

Ingrediente:

  • 65 gr. făină
  • un vârf cuțit de sare
  • 2 ouă mari
  • 25 gr. zahăr alb
  • 180 ml. lapte
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • cireșe
  • 1 lingură unt
 

Metoda:

 
Se încălzește cuptorul la 200 grade C și se pune grătarul în centrul cuptorului. 

Vă ocupați întâi de cireșe, adică îndepărtați sâmburii.

cirese in bol

În mixerul din dotare amestecați făina, sarea, ouăle, zahărul, laptele și vanilia. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted,  îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele. Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.

cirese

Dacă aveți cireșe mai tari sfatul meu este să le pregătiți puțin înainte de a turna aluatul. Deci, se ia tigaia/tava cu unt și se pune pe foc. Atunci când untul începe să bolborosească adăugați cireșele și lăsați să fiarbă până când s-au înmuiat un pic și se acoperă complet cu unt. Apoi se presară puțin zahăr şi se fierbe până când zahărul se dizolvă şi se transformă într-un sirop (1 – 2 minute).

cirese in tigaie

Se toarnă aluatul peste cireșe și se coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când se umflă de mândrie și devine maro auriu pe margini.

Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși. 

cl

Serviți imediat, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .

clafoutis

clafoutis cu

 

 

Clafoutis cu cirese
Write a review
Print
Ingredients
  1. 65 gr. făină
  2. un vârf cuțit de sare
  3. 2 ouă mari
  4. 25 gr. zahăr alb
  5. 180 ml. lapte
  6. 1/2 linguriță extract de vanilie
  7. cireșe
  8. 1 lingură unt
Instructions
  1. Se încălzește cuptorul la 200 grade C şi se pune grătarul în centrul cuptorului.
  2. Îndepărtați sâmburii cireșelor.
  3. În mixer amestecați făina, sarea, ouăle, zahărul, laptele şi vanilia. Procesul durează aproximativ 45 – 60 de secunde. Odată ce aluatul este complet neted, îl lăsați deoparte să se odihnească în timp ce vă pregătiți fructele. Să nu vă speriați, aluatul este unul lichid.
  4. Dacă aveți cireșe mai tari sfatul meu este să le pregătiți puțin înainte de a turna aluatul. Deci, se ia tigaia/tava cu unt și se pune pe foc. Atunci când untul începe să bolborosească adăugați cireșele și lăsați să fiarbă până când s-au înmuiat un pic și se acoperă complet cu unt. Apoi se presară puțin zahăr şi se fierbe până când zahărul se dizolvă şi se transformă într-un sirop (1 – 2 minute).
  5. Se toarnă aluatul peste cireșe și se coace timp de aproximativ 20 de minute sau până când se umflă și devine maro auriu pe margini.
Notes
  1. Nu deschideți ușa cuptorului până la sfârșitul timpului de coacere altminteri se poate prăbuși.
  2. Serviți imediat, cu zahăr pudră deasupra sau poate cu iaurt sau smântână sau cremă de frișcă .
Adapted from JoyofBaking
Adapted from JoyofBaking
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Related Posts

American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe

American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe

  Asta e o reteță veche … tare veche pot spune … să tot fi trecut de atunci vreo 3 aparate foto si multe, tare multe fotografii … de aceea zic eu se cerea o față nouă … si mai ales că este rețeta care […]

Cobbler de rabarbar si cirese

Cobbler de rabarbar si cirese

Repede până nu se termină cireșele. Am mai văzut în piață așa că sunteți în siguranță !!! Nu ați găsit rabarbăr ??? și nici nu aveți la congelator??? nici o problemă, înlocuiți : caise, piersici, zmeură, căpșuni…orice combinație de fructe va fi demențială.   Aștept […]



4 thoughts on “Clafoutis cu cirese”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.