Cobbler de rabarbar si cirese

Cobbler de rabarbar si cirese

14 Comments

Scroll for English

Rhubarb Cherry Cobbler 

 

Repede până nu se termină cireșele. Sau nu ați văzut în piață ? Oare e sezon la cireșe?? oricum ar fi, dacă găsiți și v-ați săturat să le mâncați în starea lor naturală merită să încercați.

Nu ați găsit rabarbăr ??? și nici nu aveți la congelator??? nici o problemă, înlocuiți : caise, piersici, zmeură, căpșuni…orice combinație de fructe va fi demențială.

  Aștept sa-mi spuneți ce ați mai combinat 🙂

 

   Umplutura de Fructe :  

  • 1 cană rabarbăr ( curățat și tăiat în bucăți mici)    
  • 1 cană cireșe ( fără sâmburi)    
  • 75 gr. zahăr brun    
  • 2 lingurițe suc proaspăt de lime    
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1 și 1/2 linguriță arrowroot ( amidon )

cirese

  1. Se ia un castron mai mare și se combină în el toate ingredientele de mai sus.
  2. Agitați castronul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.

Cirese si rabarbar  

Crusta :

  • 100 gr. făină
  • 50 gr. zahăr brun    
  • 1 linguriță praf de copt   
  • o pișcătură de sare
  • 50 gr. unt rece    
  • 40 gr. iaurt grecesc 10 %  
  • 1 ou   
  • 1/2 linguriță coajă de lime
  1.   În bolul blenderului se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri.
  2. Adăugați apoi iaurtul și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.

cobbler

  1. Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul cu o lingură. Îl puteți aranja cu dosul lingurii, iar deasupra se presară puțin zahăr brun.
  2. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor.
  3. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
  4. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată de vanilie.

Cobbler de cirese cu rabarbar

You know I Luv U All !!!

Cobbler de rabarbar-cirese

as seen on VEG

Cobbler de rabarbar si cirese
Write a review
Print
Umplutura de Fructe
  1. 1 cană rabarbăr ( curățat și tăiat în bucăți mici)
  2. 1 cană cireșe ( fără sâmburi)
  3. 75 gr. zahăr brun
  4. 2 lingurițe suc proaspăt de lime
  5. 1/4 linguriță scorțișoară
  6. 1 și 1/2 linguriță arrowroot ( amidon )
Crusta
  1. 100 gr. făină
  2. 50 gr. zahăr brun
  3. 1 linguriță praf de copt
  4. o pișcătură de sare
  5. 50 gr. unt rece
  6. 40 gr. iaurt grecesc 10 %
  7. 1 ou
  8. 1/2 linguriță coajă de lime
Instructions
  1. Se ia un castron mai mare și se combină în el toate ingredientele de mai sus. Agitați castronul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. În bolul blenderului se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri. Adăugați apoi iaurtul și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime
  3. Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul cu o lingură. Îl puteți aranja cu dosul lingurii, iar deasupra se presară puțin zahăr brun.
  4. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute.
Notes
  1. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată de vanilie.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

 

Rhubarb Cherry Cobbler

Filling:   

  •    1 cup rhubarb (cleaned and cut into small pieces)     
  •   1 cup cherries ( no pit )   
  •   75  gr. brown sugar    
  •    2 teaspoons fresh lime juice  
  •     1/4 teaspoon cinnamon     
  •     1 1/2 teaspoon arrowroot cirese Put all filling ingredients together in a bowl and mix well until combined. Let stand at room temperature until you make the topping and preheated oven at 350 F. Cirese si rabarbar Topping:     

  • 100 gr. all-purpose flour    
  • 50 gr. sugar      
  • 1 teaspoon baking powder   
  •    a pinch of salt     
  •   50 gr. cold butter   
  •     40 gr. greek yogurt   
  •     1 egg
  •     1/2 teaspoon lime zest

Mix flour, baking powder, sugar, salt and cold butter in the bowl of a food processor. Pulse until dough resembles coarse. Add greek yogurt and egg, pulse until the dough comes together. Pulse in the lime zest. cobbler Take 4 individual ramekins and fill with fruits. Spoon over the batter. You can arrange it with the back of spoon and after just sprinkle a little brown sugar on top. Bake in the oven until topping is golden and filling is bubbly, about 30-40 minutes. Remove from oven and cool slightly. It can be served warm or room temperature. Serve with vanilla icecream. It’s a must!!! Cobbler de cirese cu rabarbar

You know I Luv U All !!!

Cobbler de rabarbar-cirese

Rhubarb Cherry Cobbler
Write a review
Print
Filling
  1. 1 cup rhubarb (cleaned and cut into small pieces)
  2. 1 cup cherries ( no pit )
  3. 75 gr. brown sugar
  4. 2 teaspoons fresh lime juice
  5. 1/4 teaspoon cinnamon
  6. 1 1/2 teaspoon arrowroot
Topping
  1. 100 gr. all-purpose flour
  2. 50 gr. sugar
  3. 1 teaspoon baking powder
  4. a pinch of salt
  5. 50 gr. cold butter
  6. 40 gr. greek yogurt
  7. 1 egg
  8. 1/2 teaspoon lime zest
Instructions
  1. Put all filling ingredients together in a bowl and mix well until combined. Let stand at room temperature until you make the topping and preheated oven at 350 F.
  2. Mix flour, baking powder, sugar, salt and cold butter in the bowl of a food processor. Pulse until dough resembles coarse. Add greek yogurt and egg, pulse until the dough comes together. Pulse in the lime zest.
  3. Take 4 individual ramekins and fill with fruits. Spoon over the batter. You can arrange it with the back of spoon and after just sprinkle a little brown sugar on top. Bake in the oven until topping is golden and filling is bubbly, about 30-40 minutes.
Notes
  1. Remove from oven and cool slightly. It can be served warm or room temperature.
  2. Serve with vanilla icecream. It’s a must!!!
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

Gem de rubarbă și ghimbir

Gem de rubarbă și ghimbir

      Oare v-am spus că gemurile mele sunt obținute din fructe bio, cât mai natural posibil într-o lume care este excesiv chimizată și denaturată. Întotdeauna am folosit cele mai simple metode și mai puțin procesate, pentru a nu distruge adevărata ” valoare ” […]



14 thoughts on “Cobbler de rabarbar si cirese”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.