[:en]Rhubarb Cherry Cobbler[:ro]Cobbler de rabarbar si cirese[:]

[:en]

Rhubarb Cherry Cobbler

As seen on VEG

Filling:      1 cup rhubarb (cleaned and cut into small pieces)       1 cup cherries ( no pit )      75  gr. brown sugar       2 teaspoons fresh lime juice       1/4 teaspoon cinnamon      1 1/2 teaspoon arrowroot cirese Put all filling ingredients together in a bowl and mix well until combined. Let stand at room temperature until you make the topping and preheated oven at 350 F. Cirese si rabarbar Topping:      100 gr. all-purpose flour      50 gr. sugar       1 teaspoon baking powder      a pinch of salt       50 gr. cold butter       40 gr. greek yogurt       1 egg       1/2 teaspoon lime zest Mix flour, baking powder, sugar, salt and cold butter in the bowl of a food processor. Pulse until dough resembles coarse. Add greek yogurt and egg, pulse until the dough comes together. Pulse in the lime zest. cobbler Take 4 individual ramekins and fill with fruits. Spoon over the batter. You can arrange it with the back of spoon and after just sprinkle a little brown sugar on top. Bake in the oven until topping is golden and filling is bubbly, about 30-40 minutes. Remove from oven and cool slightly. It can be served warm or room temperature. Serve with vanilla icecream. It’s a must!!! Cobbler de cirese cu rabarbar

You know I Luv U All !!!

Cobbler de rabarbar-cirese

Rhubarb Cherry Cobbler
Write a review
Print
Filling
  1. 1 cup rhubarb (cleaned and cut into small pieces)
  2. 1 cup cherries ( no pit )
  3. 75 gr. brown sugar
  4. 2 teaspoons fresh lime juice
  5. 1/4 teaspoon cinnamon
  6. 1 1/2 teaspoon arrowroot
Topping
  1. 100 gr. all-purpose flour
  2. 50 gr. sugar
  3. 1 teaspoon baking powder
  4. a pinch of salt
  5. 50 gr. cold butter
  6. 40 gr. greek yogurt
  7. 1 egg
  8. 1/2 teaspoon lime zest
Instructions
  1. Put all filling ingredients together in a bowl and mix well until combined. Let stand at room temperature until you make the topping and preheated oven at 350 F.
  2. Mix flour, baking powder, sugar, salt and cold butter in the bowl of a food processor. Pulse until dough resembles coarse. Add greek yogurt and egg, pulse until the dough comes together. Pulse in the lime zest.
  3. Take 4 individual ramekins and fill with fruits. Spoon over the batter. You can arrange it with the back of spoon and after just sprinkle a little brown sugar on top. Bake in the oven until topping is golden and filling is bubbly, about 30-40 minutes.
Notes
  1. Remove from oven and cool slightly. It can be served warm or room temperature.
  2. Serve with vanilla icecream. It’s a must!!!
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

   

[:][:ro]

Cobbler de rabarbar si cirese

Repede până nu se termină cireșele. Am mai văzut în piață așa că sunteți în siguranță !!!

Nu ați găsit rabarbăr ??? și nici nu aveți la congelator??? nici o problemă, înlocuiți : caise, piersici, zmeură, căpșuni…orice combinație de fructe va fi demențială.

  Aștept sa-mi spuneți ce ați mai combinat ;)[:][:ro]

   Umplutura de Fructe :  

  • 1 cană rabarbăr ( curățat și tăiat în bucăți mici)    
  • 1 cană cireșe ( fără sâmburi)    
  • 75 gr. zahăr brun    
  • 2 lingurițe suc proaspăt de lime    
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1 și 1/2 linguriță arrowroot ( amidon )

cirese

  1. Se ia un castron mai mare și se combină în el toate ingredientele de mai sus.
  2. Agitați castronul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.

Cirese si rabarbar  

Crusta :

  • 100 gr. făină
  • 50 gr. zahăr brun    
  • 1 linguriță praf de copt   
  • o pișcătură de sare
  • 50 gr. unt rece    
  • 40 gr. iaurt grecesc 10 %  
  • 1 ou   
  • 1/2 linguriță coajă de lime
  1.   În bolul blenderului se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri.
  2. Adăugați apoi iaurtul și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.

cobbler

  1. Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul cu o lingură. Îl puteți aranja cu dosul lingurii, iar deasupra se presară puțin zahăr brun.
  2. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor.
  3. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei.
  4. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată de vanilie.

Cobbler de cirese cu rabarbar

You know I Luv U All !!!

Cobbler de rabarbar-cirese

as seen on VEG

Cobbler de rabarbar si cirese
Write a review
Print
Umplutura de Fructe
  1. 1 cană rabarbăr ( curățat și tăiat în bucăți mici)
  2. 1 cană cireșe ( fără sâmburi)
  3. 75 gr. zahăr brun
  4. 2 lingurițe suc proaspăt de lime
  5. 1/4 linguriță scorțișoară
  6. 1 și 1/2 linguriță arrowroot ( amidon )
Crusta
  1. 100 gr. făină
  2. 50 gr. zahăr brun
  3. 1 linguriță praf de copt
  4. o pișcătură de sare
  5. 50 gr. unt rece
  6. 40 gr. iaurt grecesc 10 %
  7. 1 ou
  8. 1/2 linguriță coajă de lime
Instructions
  1. Se ia un castron mai mare și se combină în el toate ingredientele de mai sus. Agitați castronul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
  2. În bolul blenderului se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri. Adăugați apoi iaurtul și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime
  3. Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul cu o lingură. Îl puteți aranja cu dosul lingurii, iar deasupra se presară puțin zahăr brun.
  4. Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute.
Notes
  1. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată de vanilie.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
[:]


Related Posts

[:ro]Clătite cu zucchini și iaurt[:en]Zucchini Yogurt Pancakes[:]

[:ro]Clătite cu zucchini și iaurt[:en]Zucchini Yogurt Pancakes[:]

[:ro]   Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]

[:ro]American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe[:]

[:ro]American pancakes servite cu sirop proaspăt de cireșe[:]

[:en] Asta e o reteță veche … tare veche pot spune … să tot fi trecut de atunci vreo 3 aparate foto si multe, tare multe fotografii … de aceea zic eu se cerea o față nouă … si mai ales că este rețeta care […]



14 thoughts on “[:en]Rhubarb Cherry Cobbler[:ro]Cobbler de rabarbar si cirese[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.