Fâşii de pui crocante – Crispy Strips

Fâşii de pui crocante – Crispy Strips

18 Comments

 

 
Vreau să vă spun un singur lucru. Am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește  la americani Crispy Strips, dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam. O rețetă pe gustul meu și în plus se face fără a îneca în ulei fâșiile de pui. Un deliciu, o nebunie….                                                                                                                 
 
 

          Ingrediente:

  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță praf de usturoi 
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 / 2 linguriță de sare 
  • 1 / 8 linguriță piper
  • 2 albușuri de ou mari , ușor bătute
  • 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan 
  • 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)

 

Metoda:

  Preîncălziți cuptorul la 200 °. 
Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel.  
 
Puneți albușurile în alt vas şi bateți-le ușor cu o furculiță.  
Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas.
 
Lucrați pe rând, fășie cu fășie.
În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină. Scufundați-le apoi în albușul de ou și în final le tăvăliți în fulgii de porumb.  
 
 
 
Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui, trecându-le prin  amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.
 
  Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți, dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.

Se servește cu maioneză și diferite sosuri.

 
 
Crispy Strips
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 linguri făină
  2. 1 linguriță praf de usturoi
  3. 1 linguriță boia de ardei
  4. 1 / 2 linguriță de sare
  5. 1 / 8 linguriță piper
  6. 2 albușuri de ou mari , ușor bătute
  7. 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan
  8. 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)
Instructions
  1. Preîncălziți cuptorul la 200 °.
  2. Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel.
  3. Puneți albușurile în alt vas şi bateți-le ușor cu o furculiță.
  4. Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas.
  5. Lucrați pe rând, fășie cu fășie.
  6. În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină. Scufundați-le apoi în albușul de ou și în final le tăvăliți în fulgii de porumb.
  7. Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui, trecându-le prin amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.
  8. Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți, dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/
 
 

 


Related Posts

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

Tocăniţă / Papricaş de pui cu găluşte de făină

      Această Tocăniță/Papricaș face parte din categoria rețetelor moștenite de la mama. Vreau să vă spun însă că am o mare dilemă. Există oare diferență între papricaș și tocăniță ??? Dacă întrebi un ardelean s-ar putea să știe mai repede ce-i ăla papricaș […]

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

Aripi de pui – cu muștar, miere și alte minuni

  Ca și Tarantino am început cu sfârșitul… așa mi-a venit astăzi să fac totul pe dos !!! Asta poate și pentru că mâine poimâine este 8 martie și tocmai am fost SĂ-MI cumpăr flori din partea bărbaților casei.  Tare greu e să fii bărbat […]



18 thoughts on “Fâşii de pui crocante – Crispy Strips”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.