Gem de rabarbar

Gem de rabarbar

1 Comment

 
De câteva zile am făcut „Dulceaţă de căpşuni cu rabarbăr și mi-au mai rămas câteva fire de rabarbăr . Cum compotul nu prea place băieților, dar la clătite merge orice fel de gem am făcut și câteva borcănașe cu gem de rabarbăr.
 

Pentru 3 borcănașe am folosit

 
* 500 gr. rabarbăr
 
 
*250 gr. zahăr ( cantitatea de zahăr este în funcție de ce tip de Gelfix folosiți, eu aveam în dotare Gelfix 2:1)
* coaja de la 1 lămâie
* coaja și sucul de la o portocală

* 1/2 plic Gelfix ( aceste ingrediente conțin foarte puțină pectină și de aceea au nevoie de puțin ajutor)

Cum se prepara acest gem de rabarbar

 
1. Bețele de rabarbăr se curăță de coajă și se taie în bucăți mici. Acum este momentul să cântăriți cantitățile necesare.
2. Cu ajutorul unui blender sau mixer vertical, pasați totul până obțineți o pastă fină.
 

 
3. Într-o oala mai înaltă puneți pasta obținută din rabarbăr peste care adăugați coaja de la o lămâie și coaja și sucul de la o portocală. Amestecați bine ingredientele și în funcție de Gelfix-ul folosit urmați instrucțiunile de pe pachet, la fel și pentru situația în care folosiți  zahăr gelifiant.
4. Dacă este nevoie în timpul fieberii se poate îndepărtă spuma formată deasupra cu o lingură.
5. Când considerați că este gata faceți testul cu farfuria rece .
Punem o farfurioară în frigider să se răcească bine de tot.
Luăm cu lingurița puțin gem și  picurăm pe farfuria rece. Dacă picăturile nu își pierd forma în contact cu farfuria, atunci gemul e gata.
6. Se ia de pe foc și se toarnă fierbinte în borcane uscate și sterilizate. Borcanele se înfiletează, se întorc și se lasă 5 min. să se sprijine pe capac. 
Poftă bună !!!!
 
gem rabarbar 

Related Posts



1 thought on “Gem de rabarbar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.