• Română
  • English

Muffins cu fructe de padure si iaurt – gluten free

muffin    

Deci daaaaa…este vineri și e aproape weekend… și cineva pleacă la munte !!!!

Dar până atunci vă povestesc repede despre aceste muffinuri deosebite…. a fost o lună minunată: Luna Internațională Fără Gluten, în care am avut deosebita plăcere să încerc o grămadă de produse fără gluten. Și vreau să vă spun că nu sunt fără gust…pfff nici vorbă, produsele fără gluten de la Dr. Schar sunt super delicioase și din ele se obțin preparate de-ți lasă gura apă.

O minunată paradă a acestor preparate găsiți la Gourmandelle.

În altă ordine de idei  s-a lansat cea mai mari comunitate online dedicate celiacilor din România – celiaci.ro. Acolo puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie, de la rețete și sfaturi pentru o dieta 100% fără gluten, până la sfaturi medicale, discuții cu alți membri din comunitate și evenimente speciale! 

INGREDIENTE:

  • 280 gr. de făină gluten free Dr. SCHAR – Mix Patisserie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un strop de sare
  • 100 gr. zahăr brun
  • coaja de la 2 lime
  • 100 gr. unt, la temperatura camerei
  • 150 gr. iaurt grecesc
  • 100 gr. brânză ricotta
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  •  1 ceașcă de fructe de pădure congelate ( se pot folosi și proaspete )

muffin gluten free

METODA:

  1. Întâi și-ntâi preîncălziți cuptorul la 180 grade. Alegeți niște hârtii de brioșe colorate și pregătiți tava. 
  2. Zahărul și coaja de lime se pun într-o farfurioară. Se freacă împreună folosindu-vă degetele.
  3. Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
  4. Folosind un mixer electric, se bate untul și zahărul cu lime până se obține un aluat deschis la culoare și pufos, vreo două minute. Se adaugă brânza ricotta și iaurtul. Se mixează până la  omogenizare. Se adaugă apoi ouăle, puțin suc de lime și extractul de vanilie.
  5. Adăugați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați până se omogenizează. 
  6. Folosind o lingură mare, se umple fiecare formă cu aluat și se adaugă fructele după bunul plac         ( eu le-am împins puțin cu degetul în aluat). Dacă vă plac fructele mai la interior atunci e mai bine să adăugați aluatul în două etape și să așezați frumușel fructele la mijloc.
  7. Dați la cuptor și coaceți pentru aproximativ 20 de minute sau până când vârfurile devin auri. 
  8. Se lasă să se răcească pe un grătar și se servesc.

     Le vreți mai dulci ?? Adăugați zahăr pudră deasupra.

  muffin cu fructe de padure        

Muffins cu fructe de padure si iaurt- gluten free
Write a review
Print
Ingredients
  1. 280 gr. de făină gluten free Dr.SCHAR – Mix Patisserie
  2. 1 linguriță praf de copt
  3. 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  4. un strop de sare
  5. 100 gr. zahăr brun
  6. coaja de la 2 lime
  7. 100 gr. unt, la temperatura camerei
  8. 150 gr. iaurt grecesc
  9. 100 gr. brânză ricotta
  10. 2 oua
  11. 1 linguriță extract de vanilie
  12. 1 ceașcă de fructe de pădure congelate ( se pot folosi și proaspete )
Instructions
  1. Întâi și-ntâi preîncălziți cuptorul la 180 grade. Alegeți niște hârtii de brioșe colorate și pregătiți tava.
  2. Zahărul și coaja de lime se pun într-o farfurioară. Se freacă împreună folosindu-vă degetele.
  3. Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
  4. Folosind un mixer electric, se bate untul și zahărul cu lime până se obține un aluat deschis la culoare și pufos, vreo două minute. Se adaugă brânza ricotta și iaurtul. Se mixează până la omogenizare. Se adaugă apoi ouăle, puțin suc de lime și extractul de vanilie.
  5. Adăugați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați până se omogenizează.
  6. Folosind o lingură mare, se umple fiecare formă cu aluat și se adaugă fructele după bunul plac ( eu le-am împins puțin cu degetul în aluat). Dacă vă plac fructele mai la interior atunci e mai bine să adăugați aluatul în două etape și să așezați frumușel fructele la mijloc.
  7. Dați la cuptor și coaceți pentru aproximativ 20 de minute sau până când vârfurile devin auri.
  8. Se lasă să se răcească pe un grătar și se servesc.
  9. Le vreți mai dulci ?? Adăugați zahăr pudră deasupra.
Bucătăria Familiei Mele http://alexjuncu.ro/

  briose gluten free 1

 


Related Posts

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

  Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și scurși […]

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

 Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți apare […]



7 thoughts on “Muffins cu fructe de padure si iaurt – gluten free”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.