• Română
  • English

Ochiuri în sos de Rosii cu Fasole Neagra si Telemea – Shakshouka

 
 
Povestea este scurtă: am văzut odată demult, pe vremea când mai aveam acces la Tv,  o tanti super drăguță care le pregătea băieților ei micul dejun în acest fel. Tare mi-a plăcut reacția lor la vederea tigăii … de aceea mi-a rămas întipărită în minte și da, am sperat la aceeași reacție. 
Să fim serioși ….copiii mei au refuzat încă de când și-au băgat mâna în oala cu fasole iar husband-ul a mâncat tot tot, chiar și porția lor. Ia ghiciți cine a fost în avantaj ???
 

 

Shakshouka – Poached Eggs in Tomato Sauce

 
după gust și mărimea tigăii:
    • 2-4 ouă
    • roșii proaspete sau o conservă de roșii cuburi
    • câțiva căței de usturoi
    • ceapă verde
    • 1/4 linguriță chimion ( sau mai mult )
    •  fasole neagră ( pusă peste noapte la înmuiat în apă, cu câteva fire de cimbrișor )
    • paprika dulce sau iute
    •  ardei chili ( praf sau proaspăt )
    • sare și piper
    • o pișcătură de zahăr
    • câteva fire de cimbrișor
    • telemea 
    • chorizo
 

Metoda

 
1. Se încălzește o tigaie de dimensiuni medii, cu două linguri de ulei în ea.
2. Ceapa tocată în bucăți mici se adaugă în tigaia fierbinte.
3. Se adaugă și usturoiul tăiat felii subțiri sau tocat.
4. Când ceapa devine sticloasă se adaugă roșiile. Dacă doriți ca shakshouka să fie picantă, adăugați praf de chili și paprika iute. În acest moment, ar trebui să adăugați de asemenea, fasolea neagră* și chorizo. Dacă nu aveți sau nu sunteți fani ale acestor ingrediente merge de minune și cu porumb, mazăre sau orice  altceva doriți pentru a face shakshuka un pic mai interesantă.
5. Condimentați după gust cu sare, piper și chimion.
6. Acoperiți tigaia și lăsați să scadă sosul, amestecând din când în când. Atunci când sosul devine suficient de gros adăugați o pișcătură de zahăr și pregătiți ouăle.
 
 
 
7. Cu dosul unei linguri faceți adâncituri în sos, pe care le umpleți cu ouă.
8. Se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru vreo 5-7 minute, până albușul este gătit. Lăsați gălbenușul să fie moale. Dacă nu aveți tigaie care merge la cuptor, acoperiți tigaia cu capac și gătiți până ouăle sunt gata.
9. Serviți Shakshouka din tigaie după ce ați presărat deasupra bucățele de telemea, ceapă verde și câteva fire de cimbrișor.
 
 
Bună dimineața !! Să aveți o zi frumoasă și soarele să vă încălzească inima !! Fiți buni !! Luv U All, Wherever You Are !!! 
 
 
 
 
 

* cum se pregătește fasolea neagră uscată

Se curăță fasolea de boabe zbârcite, mizerii și se spală.

Se pune la înmuiat timp de 10-12 ore, durata fiind și în funcție de prospețimea ei.

La o cană de boabe adaug 3 căni apă și 2 fire cimbrișor. Arunc apa în care a stat la înmuiat și pun la fiert atât cât mai are nevoie (depinde în ce preparat urmează să fie folosită)

 
 

Related Posts

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

  Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … am […]

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

Bacon & Cheese Baked Egg Cups

      Știți care este cel mai bun lucru cu aceste cups /  muffins / brioșe pentru mic dejun ???   Poți să le faci cum te taie capul și poți să folosești ce ingrediente vrei: ardei, ciuperci, șuncă, ierburi, diferite brânzeturi sau ce […]



7 thoughts on “Ochiuri în sos de Rosii cu Fasole Neagra si Telemea – Shakshouka”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.