Placinta de cartofi dulci si crema de branza » Bucătăria familiei mele
Placinta de cartofi dulci si crema de branza

Placinta de cartofi dulci si crema de branza

12 Comments

 

placinta

Și pentru că bucuria vine din lucruri mărunte și liniștea vine din suflet ce ziceți să punem suflet și să facem o plăcintă mică.

placinta de cartofi

Nu vă enervează la culme atunci când se termină cutia de musli și totuși rămâne o cantitate care nu e deloc neglijabilă de  „firimituri” pe fundul cutiei ?? Ei bine, eu adun acele firimituri într-un borcan și le folosesc apoi în blatul tartelor și plăcintelor.  

 

Ingrediente :

  • 2 cartofi dulci
  • resturi de musli și/sau biscuiți ( 150 gr.)
  • 50 gr. unt topit și răcit
  • 100 gr. zahăr brun
  • 180 gr. iaurt grecesc ( împărțit în 120 gr. și 60gr.)
  • 2 ouă + 1 gălbenuș
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • o pișcătură nucșoară
  • 60 gr. cream cheese
  • 1 lingură cu vârf zahăr pudră
  • o pișcătură praf de ghimbir

cartofi dulci

Metoda:

  1. Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Cartofii dulci se învelesc în folie de Al. se așază într-o tavă și se dau la cuptor. În 45 min -1 oră sunt gata copți ( testați cu furculița). Se desface folia și se lasă la răcit.
  2. Se reduce temperatura cuptorului la 180 grade C şi se așază grătarul în centrul cuptorului. Se unge cu unt o forma de tort cu inel.
  3. Se amestecă împreună firimiturile de musli și/sau biscuiții ( pe care le obțineți zdrobind biscuiții în robotul de bucătărie) cu untul topit. Turnați firimiturile în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri sau poate cu mâna, presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții formei.
  4. Coaceți pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenește ușor. Scoateți din cuptor și așezați forma pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce faceți umplutura.
  5. Se adaugă în bolul mixerului: cartofii dulci copți și dați puls până obțineți un piure fin. Se adaugă apoi zahărul brun, 120 gr. iaurt, ouăle, gălbenușul, scorțișoara și nucșoara ; puls doar până se combină. Turnați piureul obținut în crusta caldă.
  6. Curățați vasul mixerului și adăugați în el : restul de iaurt, zahărul pudră, cream cheese și ghimbirul. Puls până se obține o cremă omogenă. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați crema de brânză obținută peste piureul de cartof.
  7. Pentru a crea un design răsucit treceți cu vârful unui cuțit subțire prin toată compoziția, făcând opturi.

pie_original1

8. Coaceți plăcinta până devine fermă la atingere și începe să se umfle pe margini, 25 – 30 de minute.  

placinta de cartofi dulci

  9. Lăsați să se răcească complet înainte de servire.   

    Poftă bună !! placinta cu cartofi 

potato pie   sweet_pie_original placinta cu cartofi    

Placinta de cartofi dulci si crema de branza
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 cartofi dulci
  2. resturi de musli și/sau biscuiți ( 150 gr.)
  3. 50 gr. unt topit și răcit
  4. 100 gr. zahăr brun
  5. 180 gr. iaurt grecesc ( împărțit în 120 gr. și 60gr.)
  6. 2 ouă + 1 gălbenuș
  7. 1/2 linguriță scorțișoară
  8. o pișcătură nucșoară
  9. 60 gr. cream cheese
  10. 1 lingură cu vârf zahăr pudră
  11. o pișcătură praf de ghimbir
Instructions
  1. Se încălzește cuptorul la 200 grade C. Cartofii dulci se învelesc în folie de Al. se așează într-o tavă și se dau la cuptor. În 45 min -1 oră sunt gata copți ( testați cu furculița). Se desface folia și se lasă la răcit.
  2. Se reduce temperatura cuptorului la 180 grade C şi se așează grătarul în centrul cuptorului. Se unge cu unt o forma de tort cu inel.
  3. Se amestecă împreună firimiturile de musli și/sau biscuiții ( pe care le obțineți zdrobind biscuiții în robotul de bucătărie) cu untul topit. Turnați firimiturile în formă și cu ajutorul unui pahar sau al unei linguri sau poate cu mâna, presați bine de tot biscuiții pe fundul și pereții formei.
  4. Coaceți pentru aproximativ 10 minute sau până se rumenește ușor. Scoateți din cuptor şi așezați forma pe un grătar de sârmă să se răcească, în timp ce faceți umplutura.
  5. Se adaugă în bolul mixerului: cartofii dulci copți și dați puls până obțineți un piure fin. Se adaugă apoi zahărul brun, 120 gr. iaurt, ouăle, gălbenușul, scorțișoara și nucșoara ; puls doar până se combină. Turnați piureul obținut în crusta caldă.
  6. Curățați vasul mixerului și adăugați în el : restul de iaurt, zahărul pudră, cream cheese și ghimbirul. Puls până se obține o cremă omogenă. Cu ajutorul unei lingurițe adăugați crema de brânză obținută peste piureul de cartof.
  7. Pentru a crea un design răsucit treceți cu vârful unui cuțit subțire prin toată compoziția, făcând opturi.
  8. Coaceți plăcinta până devine fermă la atingere și începe să se umfle pe margini, 25 – 30 de minute.
Notes
  1. Lăsați să se răcească complet înainte de servire.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

       Sursa Eating Well       

placinta cu cartofi


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]



12 thoughts on “Placinta de cartofi dulci si crema de branza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.