[:ro]Porc cu legume la cuptor[:]

[:ro]

 
 
Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!!
Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul … 
Mama mea care este o doamnă cum nu s-a mai văzut, mi-a umplut frigiderul și surpriza mea a fost să găsesc în el printre alte multe bunătăți și o pulpă din aia sănătoasă de porc bineînțeles negătită (din păcate!).
O mâncare easy to do.  Am luat pulpa de porc pe care am tăiat-o cuburi, vreo 3-4 morcovi care au scăpat să fie fierți în supă, câțiva cartofi noi, 1 păstârnac, 2 cepe albe tăiate mărunt, un cățel de usturoi și ceva ceapă verde.
 
 Am trântit un amestec de ierburi : oregano, cimbru, busuioc, salvie, rozmarin, piper roșu și verde și ulei de măsline. 
 
 
Cu jumătate din acest amestec am uns bine carnea și am pus-o la rumenit într-o tigaie. Când a început să-și schimbe culoarea am adăugat ceapa mărunțită.
Separat am spălat bine de tot cartofii și i-am pus la fiert, nu ca pentru piure ci așa până au devenit „al dente”.
Am luat o tavă mare în care am pus carnea rumenită, cartofii semi-fierți , morcovii  și păstârnacul tăiați fâșii mai groase, usturoiul întreg și ceapa verde. Am adăugat restul de amestec de ierburi
 
 
 și am dat la cuptor până s-a rumenit bine toată treaba asta.
 
 
Am servit-o fierbinte, chiar dacă era foarte cald afară.
 
Să mâncați cu poftă, că altfel nu-i bună !!!
 

Inspirația am găsit-o la MAzi care m-a nimerit la fix cu această rețetă.

[:en]

Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!!
 Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul … 
Mama mea care este o doamnă cum nu s-a mai văzut, mi-a umplut frigiderul și surpriza mea a fost să găsesc în el printre alte multe bunătăți și o pulpă din aia sănătoasă de porc bineînțeles negătită (din păcate!).

I-a să vedem. O mâncare easy to do.  Am luat pulpa de porc pe care am tăiat-o cuburi, vreo 3-4 morcovi care au scăpat să fie fierți în supă, câțiva cartofi noi, 1 păstârnac, 2 cepe albe tăiate mărunt, un cățel de usturoi și ceva ceapă verde.

 Am trântit un amestec de ierburi : oregano, cimbru, busuioc, salvie, rozmarin, piper roșu și verde și ulei de măsline. 
Cu jumătate din acest amestec am uns bine carnea și am pus-o la rumenit într-o tigaie. Când a început să-și schimbe culoarea am adăugat ceapa mărunțită.
Separat am spălat bine de tot cartofii și i-am pus la fiert, nu ca pentru piure ci așa până au devenit „al dente”.
Am luat o tavă mare în care am pus carnea rumenită, cartofii semi-fierți , morcovii  și păstârnacul tăiați fâșii mai groase, usturoiul întreg și ceapa verde. Am adăugat restul de amestec de ierburi
 și am dat la cuptor până s-a rumenit bine toată treaba asta.
Am servit-o fierbinte, chiar dacă era foarte cald afară.

Să mâncați cu poftă, că altfel nu-i bună !!!


Inspirația am găsit-o la MAzi care m-a nimerit la fix cu această rețetă.

Mulţumesc pentru vizită !!!!

[:]


Related Posts

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

[:ro]   Funny Story : se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era.  Mă uit la etichetă și […]

[:ro]Cartofi copți sau prăjiți ??[:en]Crispy Potato Roast[:]

[:ro]Cartofi copți sau prăjiți ??[:en]Crispy Potato Roast[:]

[:ro]       Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy … Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul […]



10 thoughts on “[:ro]Porc cu legume la cuptor[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.