RECENT POSTS

Dovlecei, sos marinara, brânzeturi…la cuptor –   sau lasagna vegetariana

Dovlecei, sos marinara, brânzeturi…la cuptor – sau lasagna vegetariana

A început școala…de vreo 2 luni aștept ziua asta. Vorba doamnei învățătoare: ” de marți vă dau liber de la 8 la 16, de luni până vineri”. Mulțumesc frumos – de abia aștept să respir. Nu știu cum se face că de câte ori merg […]

Ciuperci caprese

Ciuperci caprese

Scurt și la obiect: ciuperci, usturoi, mozzarella, roșii din grădină și frunze de busuioc, stropite toate cu cremă de oțet balsamic- minunăție!     5-6 ciuperci mari     5-6 bile proaspete de mozzarella, ruptă în bucăți     roșii cherry, tăiate în jumătate sau sferturi     busuioc proaspăt, mărunțit […]

Tagliatelle cu midii, in sos de rosii picant

Tagliatelle cu midii, in sos de rosii picant

Întotdeauna am gătit midiile proaspete și cu cochilie, dar ieri am primit de la mama o pungă de midii congelate și în 2 minute am știu exact ce voi face cu ele. Cred că ați observat că nu prea mă dau în vânt după fructe […]

Toast cu branza de capra, nuci, cimbru si miere

Toast cu branza de capra, nuci, cimbru si miere

  Brânza de capră merge cel mai bine în combinație cu mierea și cimbru. Asta este părerea mea. Am încercat nenumărate rețete și revin de fiecare dată la aceeași poveste.   INGREDIENTE brânză de capră proaspătă, la temperatura camerei 4 felii de pâine din cereale […]

tarta cu ricotta, prosciutto si flori de dovlecel

tarta cu ricotta, prosciutto si flori de dovlecel

Deja v-ați obișnuit cu drumul meu spre munte în fiecare weekend, drum care trece prin fața Selgros-ului din Ernei. Până și copiii știu că oprirea la Selgros face parte din planul de weekend. Ei, și de fiecare dată intrăm cu un plan de bătaie și […]

gem de coacaze rosii

gem de coacaze rosii

Pam pam –  am cules coacăzele din grădina proprie şi am reușit să fac cel mai bio gem de coacăze pe care l-am mâncat vreodată. Acrișor și fin așa cum ne place nouă … INGREDIENTE  1.500 gr. coacăze roșii proaspăt culese ( am avut și vreo 200 gr. de coacăze negre așa că le-am  aruncat și  pe […]


IULIE

Gateste cu Electrolux la Taste of London –               Pavlova | Basil Ice Cream | Blueberry Meringue | Strawberry Marshmallows

Gateste cu Electrolux la Taste of London – Pavlova | Basil Ice Cream | Blueberry Meringue | Strawberry Marshmallows

pavlova

Povestea începe cam așa: primesc invitația de a participa la Concursul „Gătește cu Electrolux la Taste of London”. Citesc acolo ce am de făcut și mă înscriu. Un concurs pe măsura premiului, organizat și jurizat de oameni minunați.

Concursul presupune alegerea unui Chef dintr-o listă mai lungă și pregătirea unei rețete în stilul și după o idee a acestuia. Asta așa… mai pe scurt.

Mă uit la ei, citesc câte ceva și gata: hotărârea e luată!

Michael REID.

michael-and-cocktails-large_transeo_i_u9apj8ruoebjoaht0k9u7hhrjvuo-zlengruma

sursa „the telegraph”

De ce Reid?? Ei bine, în primul rând mi-a plăcut omul și asta la prima vedere (de fotografie vorbesc).

Este Executive Chef la format din două restaurante și un wine store, restaurante situate în mijlocul Londrei, acolo unde se întâmplă aproape totul despre food.

Reid are publicată o carte intitulată M ‘THE 24 HOUR COOKBOOK’ By Executive Chef Michael Reid , care abia așteaptă să ajungă la mine pe raft, iar eu abia aștept să îi murdăresc paginile.

FUN fact: nu cred că am vreo carte de bucate care să nu păstreze și gustul preparatelor încercate de mine.

electrolux2

 Primul pas fiind făcut am trecut mai departe la descoperirea chef-ului. Am început să caut mai multe despre el și am aflat cine este de fapt Michael Reid. Să nu vă spun că m-am îndrăgostit iremediabil de fripturile lui!

În cazul în care sunteți curioși să-i descoperiți preparatele îl găsiți pe Twiter … este my type of chef. (mai mult…)


All Time Favorites

coconut chia mango popsicles

coconut chia mango popsicles

  Cât de tare îmi plac cadourile…mai ales cele primite la întoarcerea din călătorie. Și uite așa la întoarcerea din Madagascar a maică-mii  m-am ales cu un borcănaș de boabe de vanilie. Ce păstăi ?? ce extract??? Bobițe…mii de bobițe de vanilie proaspăt scoase din […]

Gateste cu Electrolux la Taste of London –               Pavlova | Basil Ice Cream | Blueberry Meringue | Strawberry Marshmallows

Gateste cu Electrolux la Taste of London – Pavlova | Basil Ice Cream | Blueberry Meringue | Strawberry Marshmallows

Povestea începe cam așa: primesc invitația de a participa la Concursul „Gătește cu Electrolux la Taste of London”. Citesc acolo ce am de făcut și mă înscriu. Un concurs pe măsura premiului, organizat și jurizat de oameni minunați. Concursul presupune alegerea unui Chef dintr-o listă […]

Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre

Popsicle cu branza de capra, cimbru si fructe de padure negre

As seen on VEG Vă e cald, nu-i așa???  Și v-ați săturat de înghețata clasică??? Atunci este timpul să încercați ceva cu adevărat deosebit. 250 ml. lapte gras 100-120 gr. miere ( eu am folosit miere de cimbru, adusă de la mama ei ) 2-3 […]

Inghetata de Dulce de Leche

Inghetata de Dulce de Leche

Recipe also available in English. Există vreo câteva lucruri în materie culinară de la care nu mă pot abține. Orice aș face când le văd e musai să le am. Ce bine și ce noroc că nu am pofte mai scumpe! Daaaa, una din ele […]

Popsicles cu zmeura galbena

Popsicles cu zmeura galbena

Zmeură galbenă ??? I has them…  după ce au trecut ai mei prin grădină a mai rămas multă zmeură de cules, m-am hotărât să fac ceva rece și bun… și ce succes a avut !!!