Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

Sandwich cu smochine, prosciutto si crema de gorgonzola

0 Comments

sandwich cu gorgonzola si smochine

Sandwich cu smochine. Acest sandwich este ceva de poveste. Îl repetăm de câte ori avem ocazia. Adică atunci când găsim smochine. În general le iau de la magazin, iar toamna este anotimpul în care le găsești și pe cele românești, dacă ai o sursă – dacă nu, cele din zonele mediteraneene de pe raft de la Selgros sunt excelente.

Mare mi-a fost mirarea când la începutul lui octombrie am găsit smochine în piață la noi la o tanti trecută bine de a doua tinerețe. Eu sfătoasă întreb: sunt de la noi? Și tanti a mea de colo : bineînțeles am doi smochini mari în grădină. Încă șocată întreb de preț. 5 lei kilogramul. Poate spuneți că-s nebună dar am cumpărat toate smochinele. Au fost cele mai bune. Nu cred că am mâncat vreodată smochine atât de gustoase.

sandwich cu smochine , prosciutto si crema de gorgonzola- Bucataria familiei mele

Și pentru că această campanie este despre copii și implicarea lor în bucătărie, vreau să vă spun doar atât : dacă ar avea de ales copiii ar mânca sandwich-uri…toată ziua…sau poate și niște șnițele !!

Ideea e că poți transforma banalul sandwich în ceva minunat, cu pasiune și un pic de inspirație. Și  că, dintr-o dată, devii cel mai mare bucătar în ochii copiilor tăi!

sandwich cu gorgonzola, smochine si prosciutto - Bucătăria familiei mele

INGREDIENTE pentru Sandwich cu smochine, prosciutto și crema de gorgonzola

Crema de gorgonzola

75-100 gr. de brânză gorgonzola 

50 gr. ricotta sau cremă de brânză (aici vă puteți juca, alegând tipul de brânză preferat de voi sau de copiii voștri)

1 lingură de miere

rozmarin și cimbru verde

1/2 lingură de suc de lămâie

sare de mare

Sandwich

felii de pâine ( care vă cade vouă mai bine)

felii de prosciutto

 smochine coapte

rucola

sandwich cu gorgonzola, smochine si prosciutto - Alex Juncu

METODA

Pentru crema de gorgonzola cu miere
În vasul robotului de bucătărie adăugați toate ingredientele: brânzeturi, miere, suc de lămâie și ierburi. Apăsați puls până obțineți o compoziție omogenă. Gustați și adăugați ce mai lipsește.  După gust.

Pentru Sandwich

Un sandwich are două felii de pâine, o pereche. Pe o parte a fiecărei felii de pâine întindeți cremă de gorgonzola.  Nu vă zgârciți, puneți din plin. 

Tăiați smochinele în felii plate, așezați-le într-un singur strat pe o felie de pâine. Una din fiecare pereche.

Rotiți fiecare felie de prosciutto și așezați 5-6 rulouri pe cealaltă felie de pâine.

sandwich cu smochine si prosciutto - Alex Juncu

Adăugați rucola.

Puneți feliile de pâine împreună. Faceți pereche.

sandwich cu smochine , prosciutto si crema de gorgonzola- Alex Juncu

 

Bucurați-vă imediat de acest sandwich.

 

sandwich cu smochine , prosciutto si crema de gorgonzola- Alex Juncu

Am uitat să vă povestesc unde intervin ai mei în toată această poveste. Ei bine, ei au pregătit totul dar, doar mezinul s-a bucurat de acest sandwich. Inițial a strâmbat din nas deoarece nu înțelegea ce caută mierea în brânză și ce caută fructele în același loc cu prosciutto dar în final efectul a fost WOW ! Cel mare nici nu a vrut să audă. Păcat. Poate data viitoare…

Sandviș cu smochine, gorgonzola si prosciutto- Alex Juncu

 

SANDWICH CU SMOCHINE, PROSCIUTTO SI CREMA DE GORGONZOLA

noiembrie 27
: easy

By:

Ingredients
  • CREMA DE GORGONZOLA
  • 75-100 gr. de brânză gorgonzola
  • 50 gr. ricotta sau cremă de brânză (aici vă puteți juca alegând tipul de brânză preferat de voi)
  • 1 lingură de miere
  • rozmarin și cimbru verde
  • 1/2 lingură de suc de lămâie
  • sare de mare
  • SANDWICH
  • felii de pâine ( care vă cade vouă mai bine)
  • felii de prosciutto
  • smochine coapte
  • rucola
Directions
  • Step 1 Pentru crema de gorgonzola cu miere – În vasul robotului de bucătărie adăugați toate ingredientele: brânzeturi, miere, suc de lămâie și ierburi. Apăsați puls până obțineți o compoziție omogenă. Gustați și adăugați ce mai lipsește. După gust.
  • Step 2 Pentru Sandwich – Un sandwich are două felii de pâine, o pereche. Pe o parte a fiecărei felii de pâine întindeți cremă de gorgonzola.
  • Step 3 Tăiați smochinele în felii plate, așezați-le într-un singur strat pe o felie de pâine. Una din fiecare pereche.
  • Step 4 Rotiți fiecare felie de prosciutto și așezați 5-6 rulouri pe cealaltă felie de pâine.
  • Step 5 Bucurați-vă de el !!

 

 

 


Related Posts

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

Friptură de curcan – umplut cu prune, mere şi prosciutto

[:en]   Şi asta dragii mei este cea mai bună friptură de curcan ever tried and cooked !!!   Vă e foame ???Atunci nu mă lungesc prea mult.   Am luat una bucată mare piept de curcan şi am pregătit-o cu mare stil. Eu am folosit […]

Cea mai … salată de roșii

Cea mai … salată de roșii

    Atât de simplă acestă salată încât iți vine să râzi … Dar este incredibilă,  merită să o încercați …  Omul meu nu prea se dă în vânt după roșii dar reacția de pe fața lui a fost priceless. Noi am servit această salată […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.