• Română
  • English

Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci

 
Funny Story  : se făcea că mă duc la aprozarul din cartier. Într-o lădiță parcă special ascunsă în colțul aprozarului foarte comunist văd ceva care mi-a atras atenția. Ceva care semăna cu ghimbirul dar parcă totuși nu era. Mă uit la etichetă și văd scris “cartofi dulci”. Evident o întreb pe vânzătoare ce ascunde acolo. Răspunsul ei nu era cel așteptat de mine :”-ăăăă nu știu…șefu zice că sunt un fel de cartofi”… Îi iau în mână, mă uit eu la ei și-mi place mirosul. Era evident că nu erau cartofi dulci, dar totuși ce erau ?? 
Și uite așa mă aleg cu două kile de ceva la 3 lei/kg.
 
Ajunsă acasă caut eu pe net și găsesc topinambur, nap porcesc, măr de pământ, anghinare de Ierusalim sau picioci.
Curăț unul și-l gust… și era bun, adică așa crud era tare bun… un gust parcă de nucă de cocos…si mai mănânc unul… și uite așa s-a dus juma de kil…
Trec după-masă pe la mama și o întreb:” tu știi ce-i ăsta ???” la care ea :” cum să nu, sunt picioci”. Apare și tatăl meu curios:” ce ce? ce șușotiți… ” întreabă el. “vai de când nu am mai mâncat napi…”
Și așa am ajuns la concluzia că în afară de mine și de vânzătoarea din aprozar toată lumea știa ce este.
DAR numai eu am făcut supă din el…..
și m-am întors la aprozar și am cumpărat toată lădița !!!
 
 
 1 kg topinambur, spălat și curățat
smântână, după gust
4 căni supă de pui
2 cepe, tocate mărunt
o mână de ciuperci, curățate și tăiate felii subțiri
un păstârnac, curățat și tăiat felii subțiri
un cub unt
parmezan
ulei de măsline
 
 
1. Curățați topinamburul și tăiați-l bucăți.
2. Puneți ceapa la călit în puțin ulei de măsline, până se înmoaie.
3. Adăugați topinamburul, căliți puțin apoi adăugați supa de pui.
 
 
 4. Lăsați la foc mic spre mediu, până topinamburul este fiert.
5.  Cu ajutorul blender-ului transformați supa în cremă.
6.  Adăugați smântâna și amestecați.
 
 
7. Feliile de păstârnac și cele de ciuperci se trag la tigaie în puțin unt. 
 
 
8. Turnați supa în boluri și serviți așezând deasupra ciupercile și păstârnacul .
 
 
9. Radeți niște parmezan și
poftă bună !!!!
 
 

 

 

Rețeta adaptată după Home Made ”  a lui  Yvette Van Boven 

 


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

      Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile pentru a-l alege […]

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supă cremă de mazăre cu mentă

Supa asta verde pal este numa bună într-o zi rece de iarnă, asta dacă o mâncați caldă….dar este la fel de bună și rece. Ei și dacă mai doriți să adăugați și niște șunculiță prăjită este deja o mega supă cremă. Am tăiat 2 șalote […]



16 thoughts on “Supă cremă de topinambur cu păstârnac şi ciuperci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *