[:ro]Turtă dulce[:en]Gingerbread[:]

[:ro]Turtă dulce[:en]Gingerbread[:]

10 Comments

[:ro]

Pentru că mai sunt doar 5 zile până la Crăciun suntem puși pe fapte mari. În sfârșit am reușit să pregătim turta dulce pe care cu siguranță Moș Crăciun o va iubi.

 Bineînțeles totul s-a realizat împreună cu copiii din dotare și/sau sub supravegherea lor atentă.

Turta noastră dulce fost un succes.

 Toată lumea s-a distrat … chiar și eu, care am avut de adunat după ei  !!!
 

 

Ingrediente:

  • 500 gr. făină  
  • 350 gr. miere   
  • 100 gr. zahăr
  • 100 gr. unt
  • 1 ou
  • 1 lingură cacao
  • 10 gr. bicarbonat de sodiu  
  • 3 linguri lapte
  • 1 linguriță ghimbir măcinat  
  • 1 linguriță mix de : scorțișoară, cuișoare, cardamom, nucșoară, anason  

 

În primul rând vreau să vă înarmați cu răbdare, așa că dacă doriți să mâncați azi turtă dulce trebuia să începeți de ieri 🙂

Ho Ho Ho – It’s Gingerbread Time !

Cum se face turta dulce:

 Luați o crăticioară și amestecați în ea mierea, untul și zahărul, la foc mic. Când zahărul s-a topit luați de pe foc și lăsați să se răcească, nu vreți ca atunci când adăugați oul acesta să nu se facă papară. Luați amestecul obținut și turnați-l în bolul mixerului. Adăugați oul + condimentele și mixați până la omogenizare.

Făina și lingura de cacao se trec prin sită și se adaugă în aluat, puțin câte puțin, fără a opri mixerul. În final adăugăm bicarbonatul dizolvat în 3 linguri de lapte și mixăm până se distribuie uniform în aluat.

Aluatul obținut va fi foarte lipicios de aceea cel mai bine este să-l scoateți din vas direct pe folie de plastic alimentară.  

       Înveliți aluatul cu folia și băgați-l la frigider peste noapte ( 24 ore).  

   A doua zi preîncălziți cuptorul la 150 grade C. Masa de lucru o presărați cu multă făină și întindeți aluatul ( pe care eu l-am împărțit în 3 bucăți ) într-o foaie de vreo 5 mm.

Folosind forme sau decupatoare jucați-vă cu aluatul. Se așează formele obținute în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor între 6-8 minute.

 
Important este să scoateți turta din cuptor imediat după ce a crescut dar înainte de a se colora pe margini. Veți vedea că doar la prima tava este mai  greu până vă dați seama cum vă coace cuptorul 🙂 … eu am cam ars-o pe prima…      După ce scoateți turtele lăsați-le la răcit în tavă (ele sunt foarte moi imediat scose din cuptor). Între timp pregătiți glazura și dați frâu liber copiilor – adevărata arta poate începe.
Pentru decorare am folosit Royal Icing rețeta AICI. Spor la frământat și la cât mai multe cadouri de la moșu’ !!!  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vreau să-i mulțumesc Laurei pentru acestă minunată rețetă.

[:en]

Pentru că mai sunt doar 5 zile până la Crăciun suntem puși pe fapte mari. În sfârșit am reușit să pregătim turta dulce pe care cu siguranță Moș Crăciun o va iubi.

 Bineînțeles totul s-a realizat împreună cu copiii din dotare și/sau sub supravegherea lor atentă.

Turta noastră dulce fost un succes.

 Toată lumea s-a distrat … chiar și eu, care am avut de adunat după ei  !!!
 

Vreau să-i mulțumesc Laurei pentru acestă minunată rețetă.
 
  •     500 gr. făină
  •     350 gr. miere
  •     100 gr. zahăr
  •     100 gr. unt
  •     1 ou
  •     1 lingură cacao
  •     10 gr. bicarbonat de sodiu
  •     3 linguri lapte
  •     1 linguriță ghimbir măcinat
  •     1 linguriță mix de : scorțișoară, cuișoare, cardamon, nucșoară, anason

 

 

În primul rând vreausă vă înarmați cu răbdare, așa că dacă doriți să mâncați azi turtă dulce trebuia să începeți de ieri 🙂 Ho Ho Ho – It’s Gingerbread Time !

 Luați o crăticioară și amestecați în ea mierea, untul și zahărul, la foc mic. Când zahărul s-a topit luați de pe foc și lăsați să se răcească, nu vreți ca atunci când adăugați oul acesta să nu se facă papară. Luați amestecul obținut și turnați-l în bolul mixerului. Adăugați oul + condimentele și mixați până la omogenizare.

Făina și lingura de cacao se trec prin sită și se adaugă în aluat, puțin câte puțin, fără a opri mixerul. În final adăugăm bicarbonatul dizolvat în 3 linguri de lapte și mixăm până se distribuie uniform în aluat. Aluatul obținut va fi foarte lipicios de aceea cel mai bine este să-l scoateți din vas direct pe folie de plastic alimentară.         Înveliți aluatul cu folia și băgați-l la frigider peste noapte ( 24 ore).     A doua zi preîncălziți cuptorul la 150 grade C. Masa de lucru o presărați cu multă făină și întindeți aluatul ( pe care eu l-am împărțit în 3 bucăți ) într-o foaie de vreo 5 mm. Folosind forme sau decupatoare jucați-vă cu aluatul. Se așează formele obținute în tava tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor între 6-8 minute.

Important este să scoateți turta din cuptor imediat după ce a crescut dar înainte de a se colora pe margini. Veți vedea că doar la prima tava este mai  greu până vă dați seama cum vă coace cuptorul 🙂 … eu am cam ars-o pe prima…      După ce scoateți turtele lăsați-le la răcit în tavă (ele sunt foarte moi imediat scose din cuptor). Între timp pregătiți glazura și dați frâu liber copiilor – adevărata arta poate începe.

 
 
 
Pentru decorare am folosit Royal Icing rețeta AICI. Spor la frământat și la cât mai multe cadouri de la moșu’ !!!  
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 

[:]


Related Posts

Cheesecake cu ananas caramelizat

Cheesecake cu ananas caramelizat

       Ce pot să vă spun … e bună, e bună rău… cheesecake cu ananas și poate ar fi și mai bună cu ananas proaspăt, dar în cazul meu ananasul proaspăt a fost un eșec. Adică am cumpărat ananasul, am respectat toate indicațiile […]

Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

   Am de făcut o mărturisire: niciodată nu am fost mare fan al prăjiturii cu brânză.  Dar această prăjitură este altfel. Textura ei este delicată, este combinația ideală între dulce și aromat, este cremoasă, netedă, bogată, este dulce dar-nu-prea-dulce. Este genul de prăjitură care îți […]



10 thoughts on “[:ro]Turtă dulce[:en]Gingerbread[:]”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.