Piure de conopidă » Bucătăria familiei mele » Garnituri
Piure de conopidă

Piure de conopidă

1 Comment  /  Jump to Recipe

 

Conopida mov - Bucătăria familiei mele - Alex Juncu

 

Piure.

Ultima recoltă din grădină. Conopida mov. Toată vara am urmărit-o cum crește. Și nu degeaba. A crescut mare și frumoasă ! 

 

piure de conopida cu usturoi copt

 


Ingrediente piure de conopidă cu usturoi copt

  • o căpățână de conopidă mov
  • putin unt
  • sare și piper
  • un cățel de usturoi
  • parmezan ras
  • câteva fire de cepșoară 

 

În primul rând usturoiul. Nu îl curăța. Taie vârful cățelului de usturoi și stropește-l cu ulei de măsline. Apoi învelește-l în folie de Al. și dă-l la cuptor vreo 30 minute la 200 grade. Nimic nu se compară cu usturoiul copt. 

 

Conopida - Bucătăria familiei mele - Alex Juncu

 

Conopida ( în cazul meu MOV)  o cureți de frunze și o desfaci în buchețele. O pui la fiert în multă apă, până când se înmoaie, vreo 20 minute. Dacă vrei să scapi de gustul predominant o poți face adăugând un cartof în apa care fierbe. E gata? Ia-o de pe foc și scurge apa. 

În robotul de bucătărie adaugă leguma fiartă, un cub de unt, usturoiul copt scos din coaja și parmezanul .

 

Dai puls de câteva ori până ajungi la consistența dorită. Mie îmi place mai texturat așa că nu insist. 

Asezonezi cu sare și piper, după gust.

Apoi muți piureul în vasul de servire și presari cepșoară. 

Servește imediat.

 

Conopida piure - Bucătăria familiei mele - Alex Juncu

 

Nu am precizat cantitatea exactă de unt sau de parmezan tocmai pentru că e o chestie de gust. Vrei piure mai moale ? Adăugă mai mult unt sau chiar lapte. Este prea moale? adaugă parmezan. Și tot așa.

În general când e vorba de piure nu se folosește niciodată robotul de bucătărie. Dar în acestă rețetă este chiar indicat. La urma urmei cartoful nu e conopidă.

 

Piure de conopida mov - Bucătăria familiei mele - Alex Juncu

 

Dacă vrei o garnitură mai deosebită merită să încerci rețeta asta. La noi a făcut furori.

 

Piure conopida mov - Bucătăria familiei mele - Alex Juncu

 

Mai multă conopidă

This recipe has no ratings just yet.

PIURE DE CONOPIDA

octombrie 9
: easy

By:

Ingredients
  • o căpățână de conopidă
  • putin unt
  • sare și piper
  • un cățel de usturoi
  • parmezan ras
  • câteva fire de cepșoară
Directions
  • Step 1 Taie vârful cățelului de usturoi și stropește-l cu ulei de măsline. Apoi învelește-l în folie de Al. și dă-l la cuptor vreo 30 minute la 200 grade.
  • Step 2 Leguma o cureți de frunze și o desfaci în buchețele. O pui la fiert în multă apă, până când se înmoaie, vreo 20 minute.
  • Step 3 Dacă vrei să scapi de gustul predominant o poți face adăugând un cartof în apa care fierbe. E gata fiartă? Ia-o de pe foc și scurge apa.
  • Step 4 În robotul de bucătărie adaugă leguma fiartă, un cub de unt, usturoiul copt scos din coajă și parmezanul .
  • Step 5 Dai puls de câteva ori până ajungi la consistența dorită.
  • Step 6 Asezonezi cu sare și piper, după gust.
  • Step 7 Apoi muți piureul în vasul de servire și presară cepșoară. Servește imediat.

 

 


Related Posts

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

Tagliatelle alfredo cu sos de conopida

  Niște paste ??? să nu-mi spuneți că nu vă plac… Paste alfredo ei și dacă nu vă plac faceți doar sosul și mâncați-l cu lingura…sau lângă niște grătare de pui sau poate în lasagna,  da astea sunt tot paste … Indiferent cum vedeți rețeta […]

Conopida gratinată cu sos Béchamel

Conopida gratinată cu sos Béchamel

      Conopida gratinată este un preparat culinar specific franţuzesc: cremoasă, uşoară şi delicioasă.  Este un alt mod excelent de a mânca legume. Ceva minunat se întâmplă atunci când se combină conopida cu sosul Béchamel şi cu diferite feluri de brânză …  Sosul de brânză este perfect pentru conopidă ( broccoli sau amândouă).   Aveţi nevoie de : –  o conopidă de vreo 700 gr. desfăcută în bucheţele –  50 g mozzarella rasă […]



1 thought on “Piure de conopidă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.