Piure.
Ultima recoltă din grădină. Conopida mov. Toată vara am urmărit-o cum crește. Și nu degeaba. A crescut mare și frumoasă !
Ingrediente piure de conopidă cu usturoi copt
- o căpățână de conopidă mov
- putin unt
- sare și piper
- un cățel de usturoi
- parmezan ras
- câteva fire de cepșoară
În primul rând usturoiul. Nu îl curăța. Taie vârful cățelului de usturoi și stropește-l cu ulei de măsline. Apoi învelește-l în folie de Al. și dă-l la cuptor vreo 30 minute la 200 grade. Nimic nu se compară cu usturoiul copt.
Conopida ( în cazul meu MOV) o cureți de frunze și o desfaci în buchețele. O pui la fiert în multă apă, până când se înmoaie, vreo 20 minute. Dacă vrei să scapi de gustul predominant o poți face adăugând un cartof în apa care fierbe. E gata? Ia-o de pe foc și scurge apa.
În robotul de bucătărie adaugă leguma fiartă, un cub de unt, usturoiul copt scos din coaja și parmezanul .
Dai puls de câteva ori până ajungi la consistența dorită. Mie îmi place mai texturat așa că nu insist.
Asezonezi cu sare și piper, după gust.
Apoi muți piureul în vasul de servire și presari cepșoară.
Servește imediat.
Nu am precizat cantitatea exactă de unt sau de parmezan tocmai pentru că e o chestie de gust. Vrei piure mai moale ? Adăugă mai mult unt sau chiar lapte. Este prea moale? adaugă parmezan. Și tot așa.
În general când e vorba de piure nu se folosește niciodată robotul de bucătărie. Dar în acestă rețetă este chiar indicat. La urma urmei cartoful nu e conopidă.
Dacă vrei o garnitură mai deosebită merită să încerci rețeta asta. La noi a făcut furori.
Mai multă conopidă
PIURE DE CONOPIDA
Ingredients
- o căpățână de conopidă
- putin unt
- sare și piper
- un cățel de usturoi
- parmezan ras
- câteva fire de cepșoară
Directions
- Step 1 Taie vârful cățelului de usturoi și stropește-l cu ulei de măsline. Apoi învelește-l în folie de Al. și dă-l la cuptor vreo 30 minute la 200 grade.
- Step 2 Leguma o cureți de frunze și o desfaci în buchețele. O pui la fiert în multă apă, până când se înmoaie, vreo 20 minute.
- Step 3 Dacă vrei să scapi de gustul predominant o poți face adăugând un cartof în apa care fierbe. E gata fiartă? Ia-o de pe foc și scurge apa.
- Step 4 În robotul de bucătărie adaugă leguma fiartă, un cub de unt, usturoiul copt scos din coajă și parmezanul .
- Step 5 Dai puls de câteva ori până ajungi la consistența dorită.
- Step 6 Asezonezi cu sare și piper, după gust.
- Step 7 Apoi muți piureul în vasul de servire și presară cepșoară. Servește imediat.
1 thought on “Piure de conopidă”