Ai prea multe roșii în grădină și nu mai ști ce să faci cu ele? sau poate îți dorești o experiență unică ca aceea a unui cracker cu brânză și gem? Pfuai și ce bine merge cu carnea la grătar!!
Ceea ce vreau să spun de fapt este că am găsit o minunată rețetă de gem de roșii și de atunci mă tot laud cu ea. Unde folosesc eu gemul de roșii? Ei bine la burgeri în loc de ketchup, în sandwichuri, merge foarte bine cu miel și chiar cu somon, ca să nu mai povestim cât de bine acompaniază brânzeturile moi și pâinea prăjită. Este exact ce ai nevoie !
Ingrediente pentru 2 borcane de gem de roșii
1 kg roșii
80 gr. zahăr brun
2 linguri oțet din cidru de mere
1 bucată ghimbir (curățat și ras aprox. 1 lingură)
1 linguriță sare
1/4 linguriță paprika afumată
1/4 linguriță fulgi de ardei rosu
opțional 1/2 linguriță chimion măcinat
Tai roșiile bucăți și îndepărtezi sâmbureii. Ideal este să folosești roșii roma sau roșii prunișoare deoarece sunt mai cărnoase.
Într-un vas cu fundul dublu sau un dutch oven adaugi roșiile, zahărul, oțetul, ghimbirul ras, sarea, paprika afumată și fulgii de ardei.
Cât durează să faci gem de roșii?
Aduci la fierbere, reduci la foc mediu și lași să fiarbă vreo 2 ore. Amesteci din când în când cu o spatulă de cauciuc până ajunge la consistența dorită.
Ideal e ca atunci când treci spatula pe fundul vasului să rămână urma. Guști și potrivești aromele. Poate mai trebuie puțină sare sau poate zahăr. E o chestie de preferințe.
Împarți cantitatea în borcănașe, pui capac și dai la frigider.
Acest gem ține în frigider până la 2 săptămâni. NU este un gem de cămară.
Gem de roșii
Ingredients
- 1 kg roșii
- 80 gr. zahăr brun
- 2 linguri oțet din cidru de mere
- 1 bucată ghimbir (curățat și ras aprox. 1 lingură)
- 1 linguriță sare
- 1/4 linguriță paprika afumată
- 1/4 linguriță fulgi de ardei rosu
- opțional 1/2 linguriță chimion măcinat
Directions
- Step 1 Tai roșiile bucăți și îndepărtezi sâmbureii. Ideal este să folosești roșii roma sau roșii prunișoare deoarece sunt mai cărnoase.
- Step 2 Într-un vas cu fundul dublu sau un dutch oven adaugi roșiile, zahărul, oțetul, ghimbirul ras, sarea, paprika afumată și fulgii de ardei.
- Step 3 Aduci la fierbere, reduci la foc mediu și lași să fiarbă vreo 2 ore. Amesteci din când în când cu o spatulă de cauciuc până ajunge la consistența dorită. Ideal e ca atunci când treci spatula pe fundul vasului să rămână urma.
- Step 4 Guști și potrivești aromele. Poate mai trebuie puțină sare sau poate zahăr. E o chestie de preferințe.
- Step 5 Împarți cantitatea în borcănașe, pui capac și dai la frigider. Acest gem ține în frigider până la 2 săptămâni. NU este un gem de cămară.