Supa perfectă pentru sezonul rece. O supă sănătoasă, ușor de făcut și foarte gustoasă. Cum ar spune americanul Comfort food.
Niște zucchini, câteva flori de broccoli, Emmentaler și ai făcut o supă cremă de te lingi pe degete.
Ingrediente pentru supă cremă de broccoli cu zucchini și Emmentaler
- 2 zucchini, tăiați în cuburi
- 1 broccoli mediu
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- cheddar sau emmentaler ( după preferințe)
- 3 căni supă de pui sau de legume ( homemade )
- 1 morcov, tăiat mărunt
- 2 foi de dafin
- un cub unt și 2 linguri ulei de măsline
- nucșoară rasă, sare și piper
- amestec de ierburi italiene
- cimbru proaspăt
- lapte gras sau smântână pentru gătit
- câteva felii de pâine neagră cu semințe pentru prăjit
Supa asta ca și orice altă supă cremă merge pregătită atât pe foc cât și la slow cooker.
Azi aveți varianta pe foc.
Într-o oală încăpătoare topiți untul și adăugați uleiul de măsline. Adăugați ceapa tocată și căliți vreo 5 minute până devine sticloasă. Adăugați apoi morcovii și zucchini.
Învârtiți lingura de câteva ori și lăsați să se gătească încă vreo 5 minute.
Adăugați apoi broccoli, nucșoara, sare și piper.
Următorul pas este să adăugați supa de pui și foile de dafin. Gătiți vreo 15 minute până când broccoli devine fraged. Apoi îndepărtați de pe foc, scoateți foile de dafin și cu ajutorul blenderului de mână transformați supa în cremă.
Când devine fină, opriți blenderul și adăugați smântâna și jumătate din cantitatea de brânză. Mai gătiți încă vreo 5 minute la foc mic până se topește brânza.
Eu am ales să folosesc atât brânza rasă cât și felii. Cea rasă am adăugat-o în supă iar cea felii am adăugat-o direct pe pâine.
Prăjiți pâinea pe ambele părți până devine aurie și apoi frecați-o bine cu usturoi (opțional). Puneți deasupra felii de brânză Emmentaler și băgați la cuptor vreo 2 minute.
Cu un polonic umpleți bolurile și introduceți pâinea prăjită în supă.
Niște cimbru verde deasupra și câteva picături de ulei de măsline și e gata pentru a fi savurată.
Supa cremă broccoli și zucchini !!!
SUPA CREMA DE BROCCOLI CU ZUCCHINI ȘI EMMENTALER
Ingredients
- 2 zucchini, tăiați în cuburi
- 1 broccoli mediu
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- cheddar sau emmentaler ( după preferințe)
- 3 căni supă de pui sau de legume ( homemade )
- 1 morcov, tăiat mărunt
- 2 foi de dafin
- un cub unt și 2 linguri ulei de măsline
- nucșoară rasă, sare și piper
- amestec de ierburi italiene
- cimbru proaspăt
- lapte gras sau smântână pentru gătit
- câteva felii de pâine neagră cu semințe pentru prăjit
Directions
- Step 1 Într-o oală încăpătoare topiți untul și adăugați uleiul de măsline. Adăugați ceapa tocată și căliți vreo 5 minute până devine sticloasă.
- Step 2 Adăugați apoi morcovii și zucchini. Lăsați să se gătească încă vreo 5 minute.
- Step 3 Adăugați apoi broccoli, nucșoara, sare și piper. Apoi adăugați supa de pui și foile de dafin. Gătiți vreo 15 minute până când broccoli devine fraged.
- Step 4 Îndepărtați de pe foc, scoateți foile de dafin și cu ajutorul blenderului de mână transformați supa în cremă. Când devine fină, opriți blenderul și adăugați smântâna și jumătate din cantitatea de brânză. Mai gătiți încă vreo 5 minute la foc mic până se topește brânza.
- Step 5 Prăjiți pâinea pe ambele părți până devine aurie și apoi frecați-o bine cu usturoi (opțional). Puneți deasupra restul de brânză Emmentaler și băgați la cuptor vreo 2 minute.
- Step 6 Cu un polonic umpleți bolurile și băgați pâinea prăjită în supă. Niște cimbru verde deasupra și câteva picături de ulei de măsline și e gata pentru a fi savurată.
Alte supe cremă.
2 thoughts on “Supa cremă de broccoli și zucchini”