Supa asta este numai bună în sezonul dovleacului. Azi avem supă cremă din colecția toamnă/iarnă.
O supă cremă condimentată corespunzător, delicioasă și care te încălzește la suflet, care va deveni preferata familiei în perioadele mai reci din categoria Comfort food .
Spunea cineva pe Instagram că nu suportă aroma și gustul dovleacului decât în supa cremă. Cu siguranță această supă îi era în minte.
Imaginați-vă așa:
O seara târzie și rece de toamnă… asta se vede pe geam…
În casă este cald și bine și miroase a dovleac copt… vă încearcă o răceală ușoară…
Cum vă doctoriciți ?? și cu ce???
Știu eu… o supă delicioasă și sănătoasă, numai bună în această situație ♥
Ingrediente pentru supa cremă de dovleac cu morcovi și ghimbir
- 1/2 kg dovleac ( curățat de coajă, fără semințe și tăiat cuburi)
- 300 gr/ morcovi ( curățați de coaja și tăiați cuburi )
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1-2 căței usturoi, tăiați mărunt
- 1/2 lingură ghimbir ras
- 500 ml supă de legume ( sau de pui )
- coriandru boabe, chimion, paprika dulce, nucșoară, cardamom, chili – după gust și preferințe
- cimbru proaspăt
- sare și piper
- smântână de gătit
Într-un vas adânc căliți ceapa în ulei de măsline până devine translucidă.
Adăugați peste ceapă dovleacul și morcovi, usturoiul și ghimbirul. Căliți încă vreo 2-3 minute amestecând des.
Într-un mojar cu pistil adăugați toate mirodeniile și zdrobiți-le puțin.
Adăugați mirodeniile peste legume.
Amestecați încă un minut și adăugați supa de legume, sarea și cimbru.
Gătiți vreo 20-30 minute, amestecând din când în când până se înmoaie legumele. Îndepărtați oala de pe foc.
Cu un blender de mână transformați totul în cremă. Pentru a ajunge la consitența dorită adăugați smântână de gătit sau lapte.
Numai bună într-o zi rece de toamnă. Supă cremă de dovleac.
Alte supă cremă
Supă cremă de dovleac copt și dulce
Supa crema de dovlecel galben cu busuioc si nuci
Supa crema de cartof dulce cu ghimbir
Supă Cremă de dovleac cu morcovi și ghimbir
Ingredients
- 1/2 kg dovleac ( curățat de coajă, fără semințe și tăiat cuburi)
- 300 gr/ morcovi ( curățați de coaja și tăiați cuburi )
- 1-2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 1-2 căței usturoi, tăiați mărunt
- 1/2 lingură ghimbir ras
- 500 ml supă de legume ( sau de pui )
- coriandru boabe, chimion, paprika dulce, nucșoară, cardamom, chili – după gust și preferințe
- cimbru proaspăt
- sare și piper
- smântână de gătit
Directions
- Step 1 Într-un vas adânc căliți ceapa în ulei de măsline până devine translucidă.
- Step 2 Adăugați peste ceapă dovleacul și morcovi, usturoiul și ghimbirul. Căliți încă vreo 2-3 minute amestecând des.
- Step 3 Într-un mojar cu pistil adăugați toate mirodeniile și zdrobiți-le puțin.
- Step 4 Adăugați mirodeniile peste legume.
- Step 5 Amestecați încă un minut și adăugați supa de legume, sarea și cimbru.
- Step 6 Gătiți vreo 20-30 minute, amestecând din când în când până se înmoaie legumele. Îndepărtați oala de pe foc.
- Step 7 Cu un blender de mână transformați totul în cremă. Pentru a ajunge la consitența dorită adăugați smântână de gătit sau lapte.
- Step 8 Serviți cu crutoane.