Savarina |
Aşa cum vă spuneam și săptămâna trecută , i-am făcut consortului Savarine.Vreo 10 bucăți mari și zemoase . I-au trebuit 2 zile să le dea gata și nu ca data trecută când a reușit performanţa într-o singură zi.
Savarina |
Cu ajutorul a două linguri aluatul obținut se așează în forme ( dacă nu sunt forme , se alege o tavă de brioșe unsă cu unt și tapetată cu făină).
Se lasă la crescut, la căldură , cam 30-35 minute.
Savarina |
Intre timp se încălzește cuptorul la 180 grade.
Savarina |
Se însiropează bine savarinele coapte ( se scufundă în sirop și se întorc pe toate părţile ) . Se pun la scurs pe un grătar. Se taie capac, şi dacă mai este nevoie se mai pun 2-3 linguri de sirop în mijlocul savarinei .
Savarina |
Se adaugă frișca.
Savarina |
In cazul în care vă plac Savarinele înecate în sirop atunci le serviți direct din formele în care s-au făcut , după ce le-ați însiropat corespunzător.
Savarina |
Le puteți orna cu ce doriți sau cu ce aveți în dotare: fructe proaspete , gem , jeleu ….
Savarina |
Să aveți o poftă mare !!!!
wow wow wow!
deci sunt dementiale!
trebuie sa le incerc si eu!
eu am facut o singura data din alea din cutie de la Dr.O si aratau ca ale tale ,dar cu siguranta gustul celor facute de tine e cu mult mai bun!
:*
si eu am incercat din alea la cutie dar nu mi-au placut ( sau poate ca nu mi-au iesit cum trebuie)… de acolo am pastrat formele de savarine ;)…reteta e din cartea mamei si sunt extraordinare…
arata perfect! te pup
Super! Cat de bine pot sa arate… ;;)
Multumesc…multumesc…
super deja salivez nu gluma.acum ma uit sa vad ce am si ma apuc.eu n am facut de cat cele de la oetker:))))))).multumim.week.placut
Am facut astazi savarine dupa reteta ta.
Sunt minunate. Si le voi face mai des.
Am adus o mica contributie, am pus in sirop si esenta de cafea , pe langa cea de rom.A.u iesit delicioase
Felicitari !
si eu am facut si bunica a facut si au iesit the perfect!!!