Vreau să vă spun un singur lucru. Am încercat de multe ori să fac ceea ce se numește la americani Crispy Strips, dar de fiecare dată parcă ceva nu era în ordine cu rețetele mele. În sfârșit am găsit ceea ce căutam. O rețetă pe gustul meu și în plus se face fără a îneca în ulei fâșiile de pui. Un deliciu, o nebunie….
Ingrediente:
- 2 linguri făină
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 / 2 linguriță de sare
- 1 / 8 linguriță piper
- 2 albușuri de ou mari , ușor bătute
- 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan
- 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)
Metoda:
Preîncălziți cuptorul la 200 °.
Combinați primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel.
Puneți albușurile în alt vas şi bateți-le ușor cu o furculiță.
Fulgii de porumb zdrobiți ii așezați în alt vas.
Lucrați pe rând, fășie cu fășie.
În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină. Scufundați-le apoi în albușul de ou și în final tăvăliți-le în fulgii de porumb.
Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui, trecându-le prin amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.
Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți, dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.
Se servește cu maioneză și diferite sosuri.
Crispy Strips
2017-04-26 14:18:09
Ingredients
- 2 linguri făină
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei
- 1 / 2 linguriță de sare
- 1 / 8 linguriță piper
- 2 albușuri de ou mari , ușor bătute
- 1 1 / 2 cană fulgi de porumb zdrobit grosolan
- 1/2 piept de pui, tăiat în fâșii (ținut în lapte vreo 30 min)
Instructions
- Preîncălziți cuptorul la 200 °.
- Combină primele 5 ingrediente într-un vas, amestecând cu un tel.
- Puneți albușurile în alt vas şi bateți-le ușor cu o furculiță.
- Fulgii de porumb zdrobiți se așează în alt vas.
- Lucrați pe rând, fășie cu fășie.
- În primul rând tăvăliți fâșiile de pui prin făină. Scufundați-le apoi în albușul de ou și în final le tăvăliți în fulgii de porumb.
- Pe o tavă pentru cuptor puneți o foaie de copt pe care o ungeți cu unt sau o acoperiți cu spray de gătit. Așezați fășia de pui trecută prin cele 3 operații în tavă. Repetați procedura cu restul fâșiilor de pui, trecându-le prin amestecul de făină, albușuri de ou şi fulgii de porumb.
- Pulverizați peste fâșiile de pui un strat fin de spray de gătit ( dacă aveți, dacă nu aveți merge și fără). Se coace la 200 ° pentru 10 minute sau până s-au făcut, întorcându-le o singură dată.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
fasiile se tin in lapte dulce? sau in iaurt?
in lapte dulce, le face mai pufoase…in iaurt doar la frigarui !!!
mersi:D
Si cam cate bucati ies din jumatate de piept de pui ?
Buna Sanzi, depinde cat de groase sunt …
Nota zece cu felicitari maestre,au iesit excelent!
Daca ai sti cat ma bucura 🙂
Ieftin si f f gustos !!!!
Acum sunt in cuptor ! Cred ca sunt si delicioase ! Multumesc PTR reteta !
doar în albuș bătut? gălbenuș nu?
Doar albuș 🙂
Recomand si eu din urma ,o reteta gustoasaa si fara ulei
Un plus de sanatate
Multumesc!
Super reteta! Usoara si super gustoasa! Eu am dublat condimentele si am folosit boia iute, ca imi place mai picanta 🙂 Si am incercat si cu pesmet, pt ca mi se terminasera fulgii sre sfarsit, merge si asa! Multumim!!!
Buna seara, vreau sa spun ca locuiesc in străinătate si in satul unde stau, nu am găsit fulgi de porumb. Am înlocuit fulgii cu tortilla, si este super spice si bun. Numai bine
Am facut acum si sunt super bune.
Super bune! N-am apucat sa mananc din prima tura ca nu am mai avut loc de copii 🙂
Superrr…ma bucur!!
Super…. imi place foarte mult rețeta… o recomand!!❤