Cartofi copți pe frigărui de rozmarin » Bucătăria familiei mele
Cartofi copți pe frigărui de rozmarin

Cartofi copți pe frigărui de rozmarin

7 Comments

cartofi copti

Cartofi copți

Vă spuneam că e posibil să-mi înghețe rozmarinul în fereastră… ei da, am rezolvat problema lui…hihi l-am vârât în cartofi. 

Este una din acele rețete super simple care nu au nevoie de prea multe indicații, adică totul se înțelege din titlu.

Bunnnn, se iau 3-4 cartofi mai mari, un cub de unt, sare, piper și câțiva căței de usturoi. Tăiați din tufa de rozmarin cele mai sănătoase crenguțe, care se pretează a fi transformate în frigărui și treceți la treabă.

1_original

Se spală cartofii în apă rece şi se usucă cu un prosop de hârtie. Înțepați coaja cartofilor de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Înveliți cartofii în folie de Al. și dați la cuptor încălzit la 180°C vreo 30 minute.

Când sunt gata se scot din cuptor și se desface folia și se lasă la răcit.

Se curăță crenguțele de rozmarin, lăsând doar câteva frunzulițe în vârf. Ceea ce s-a îndepărtat de pe crenguțe se toacă mărunt și se pune la călit în puțin unt, împreună cu cățeii de usturoi striviți cu lama cuțitului.

Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie rondele de aprox. 1 cm.

Se formează frigăruile pe crenguțele de rozmarin.

frigarui de cartofi cu rozmarin

Se așează frigăruile într-o tavă, se condimentează cu sare și piper, și se stropesc cu untul aromat cu rozmarin și usturoi.

Se dă totul la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 min. sau până considerați că sunt gata de servit.

 Foarte rapid și foarte delicios !!

frigarui de cartofi

Să fiți buni !!

cartofi copti cu rozmarin

cartofi copți

Cartofi copti pe frigarui de rozmarin
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3-4 cartofi mai mari
  2. unt
  3. 3-4 crenguțe sănătoase de rozmarin
  4. sare de mare și piper
  5. 2-3 căței de usturoi
Instructions
  1. Se spală cartofii în apă rece şi se usucă cu un prosop de hârtie. Înțepați coaja cartofilor de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Înveliți cartofii în folie de Al. și dați la cuptorul încălzit la 180°C vreo 30 minute.
  2. Când sunt gata se scot din cuptor, se desface folia și se lasă la răcit.
  3. Se curăță crenguțele de rozmarin, lăsând doar câteva frunzulițe în vârf. Ceea ce s-a îndepărtat de pe crenguțe se toacă mărunt și se pune la călit în puțin unt, împreună cu cățeii de usturoi striviți cu lama cuțitului.
  4. Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie rondele de aprox. 1 cm.
  5. Se formează frigăruile pe crenguțele de rozmarin. Se așează într-o tavă, se condimentează cu sare și piper, și se stropesc cu untul aromat cu rozmarin și usturoi.
  6. Se dă totul la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 min. sau până considerați că sunt gata de servit.
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/
cartofi copți


Related Posts

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi copți sau prăjiți / Crispy Potato Roast

Cartofi prăjiți      Doriți ceva light and easy ??? Cartofii ăștia sunt super easy, super tasty și super yummy … Sper că înțelegeți americanizarea cartofilor mei. Nu cred că v-ați gândit vreodată astfel la banalul cartof și la un preparat care să arate în halul […]

Pulpă de porc cu legume la cuptor

Pulpă de porc cu legume la cuptor

pulpa porc cuptor pulpa porc cuptor   Și gata cu vacanța noastră la Marea Neagră !!! Ne-am întors la realitate și este al naibii de cald… Am pornit aerul condiționat și m-am pus pe treabă, că doară s-a închis restaurantul …  Mama mea care este […]



7 thoughts on “Cartofi copți pe frigărui de rozmarin”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.