Cartofi copți
Vă spuneam că e posibil să-mi înghețe rozmarinul în fereastră… ei da, am rezolvat problema lui…hihi l-am vârât în cartofi.
Este una din acele rețete super simple care nu au nevoie de prea multe indicații, adică totul se înțelege din titlu.
Bunnnn, se iau 3-4 cartofi mai mari, un cub de unt, sare, piper și câțiva căței de usturoi. Tăiați din tufa de rozmarin cele mai sănătoase crenguțe, care se pretează a fi transformate în frigărui și treceți la treabă.
Se spală cartofii în apă rece şi se usucă cu un prosop de hârtie. Înțepați coaja cartofilor de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Înveliți cartofii în folie de Al. și dați la cuptor încălzit la 180°C vreo 30 minute.
Când sunt gata se scot din cuptor și se desface folia și se lasă la răcit.
Se curăță crenguțele de rozmarin, lăsând doar câteva frunzulițe în vârf. Ceea ce s-a îndepărtat de pe crenguțe se toacă mărunt și se pune la călit în puțin unt, împreună cu cățeii de usturoi striviți cu lama cuțitului.
Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie rondele de aprox. 1 cm.
Se formează frigăruile pe crenguțele de rozmarin.
Se așează frigăruile într-o tavă, se condimentează cu sare și piper, și se stropesc cu untul aromat cu rozmarin și usturoi.
Se dă totul la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 min. sau până considerați că sunt gata de servit.
Foarte rapid și foarte delicios !!
Să fiți buni !!
cartofi copți
- 3-4 cartofi mai mari
- unt
- 3-4 crenguțe sănătoase de rozmarin
- sare de mare și piper
- 2-3 căței de usturoi
- Se spală cartofii în apă rece şi se usucă cu un prosop de hârtie. Înțepați coaja cartofilor de mai multe ori, cu o scobitoare sau cu vârful unei frigărui. Înveliți cartofii în folie de Al. și dați la cuptorul încălzit la 180°C vreo 30 minute.
- Când sunt gata se scot din cuptor, se desface folia și se lasă la răcit.
- Se curăță crenguțele de rozmarin, lăsând doar câteva frunzulițe în vârf. Ceea ce s-a îndepărtat de pe crenguțe se toacă mărunt și se pune la călit în puțin unt, împreună cu cățeii de usturoi striviți cu lama cuțitului.
- Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie rondele de aprox. 1 cm.
- Se formează frigăruile pe crenguțele de rozmarin. Se așează într-o tavă, se condimentează cu sare și piper, și se stropesc cu untul aromat cu rozmarin și usturoi.
- Se dă totul la cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 min. sau până considerați că sunt gata de servit.
pe buneee??? chiar era nevoie sa mi faci pofta? si sa te lauzi ca ai ditai tufa de rozmarin (buruiana mea preferata) , cand eu ma chinui sa cresc o tufa amarata? care mai nou incepe sa se usuce???
iar cartofii astia arata intr-un mare fel si imi vine sa inghit ecranul de pofta. sigur o sa incerc si eu reteta. Dar inatai tre` sa merg sa mi cumpar o noua tufa de rozmarin. Luv u !!!
Ce bine arata.. si sunt sigur ca e si gustos. Am sa incerc sa fac si eu :d
Cat de aromati cred ca au iesit..
super aromati…astept sa apara cartofii noi si atunci sa vezi 😉