Citrice coapte, cu rozmarin

Citrice coapte, cu rozmarin

7 Comments

 

citrice coapte cu rozmarincitrice coapte

Pentru că iarna a fost anul acesta cum a fost,  rozmarinul din fereastra mea a rămas verde. Ne-a ocolit până săptămâna trecută când a trebuit musai să fac ceva cu el și asta repede până nu îngheață.portocale rosii si rozmarin

Povestea sună cam așa: mă duc și eu sa-mi cumpăr fructe și legume de la magazinul de cartier. Mă așez la rând foarte civilizat. Mă uit pe rafturi și ochesc o lădiță plină de portocale roșii și mă gândesc: a mea ești…

În fața mea o doamnă bine îmbrăcată întreabă:” îi drept că aveți portocale roșii?? unde??”

rozmarin_si_portocale_original

Vânzătoarea draguță îi arată lădița ochită de mine. Și ca să vezi răspuns: „Mvai da ce urâte îs, au coja așe mată și îs tare prăpădite. Am văzt io la supermarket din alea mari și lucioase și care îți alunecă printre dește de sănătoase ce sunt”.           

 Pam pam !!

Și uite așa m-am făcut cu o lădiță de portocale roșii…bio (scria pe lădiță).

citrice

Ingrediente:

  •  portocale roșii, clementine/mandarine și alte citrice de iarnă 
  • sare de mare
  • ulei de măsline
  • câteva fire de rozmarin proaspăt
  • foarte puțin zahăr brun

citrice_original

Metoda:

Se încălzește cuptorul la 180 grade C.

Citricele se taie felii și se așează într-o tavă căptușită cu hârtie de copt. Încercați să folosiți citrice fără sâmburi.

Se stropesc cu ulei de măsline și se asezonează cu sare. Poate și o pișcătură de zahăr.

Adăugați acum și rozmarinul (tăiat mărunt). Și gata munca. Se dau la cuptor pentru vreo 15-20 minute, timp în care vă ocupați de niște grătare.

portocale rosii coapte

Scoateți citricele coapte din cuptor și lăsați-le vreo 5 minute să se odihnească, până se adună lumea la masă.

Se servesc calde acompaniate de niște grătare!!! 

Să aveți o zi minunată și un week-end plin de frumos ♥

portocale

Citrice coapte, cu rozmarin
Write a review
Print
Ingredients
  1. portocale roșii, clementine/mandarine și alte citrice de iarnă ( fără sâmburi)
  2. sare de mare
  3. ulei de măsline
  4. câteva fire de rozmarin proaspăt
  5. foarte puțin zahăr brun
Instructions
  1. Se încălzește cuptorul la 180 grade C.
  2. Citricele se taie felii și se așează într-o tavă căptușită cu hârtie de copt.
  3. Se stropesc cu ulei de măsline și se asezonează cu sare. Poate și o pișcătură de zahăr.
  4. Adăugați acum și rozmarinul (tăiat mărunt). Se dau la cuptor pentru vreo 15-20 minute.
  5. Scoateți citricele coapte din cuptor și lăsați-le vreo 5 minute să se odihnească.
Notes
  1. Se servesc calde acompaniate de niște grătare!!!
Bucătăria familiei mele https://alexjuncu.ro/

Adaptată după Joy the Baker 

 

Rosemary Roasted Winter Citrus

citrice coapte cu rozmarin

Just love this blood oranges… Warm and salty sweet oranges… Straight off the pan.

 

Ingredients:

Blood oranges, mandarins/clementines

Olive Oil

Salt

Sugar

Fresh Rosemary

portocale rosii si rozmarin

Preheat oven to 180C (350F).

Line a pan with parchment paper. Slice up fruit into small wedges and place on the pan.

citrice_original

 Sprinkle with olive oil, salt, just a touch of sugar and rosemary.

Roast for 15ish minutes. Remove from the oven.  Allow to rest for 10 minutes, then serve warm.

portocale rosii coapte

Serve them as a side dish with roasted meat.

portocale

Boy oh boy !! Lunch was so good.

 


Related Posts

Pavlova for Luv

Pavlova for Luv

    Pavlova pentru că Azi e V’day…  Adevărul este că eu nu prea sunt un V’day person ( nu aruncați cu pietre, dar așa sunt eu ), dar când este vorba de mâncare nu pot spune nu. Așa că pentru mine această sărbătoare este […]

blood orange Curd – în 2 variante

blood orange Curd – în 2 variante

    Am vrut să fac o cremă de prăjitură sau de tartă sau biscuiți … de fapt să nu mint am vrut să fac ceva cu gălbenușurile rămase în frigider după vreo câteva încercări eșuate de a face macarons. Să nu înțelegeți greșit … […]



7 thoughts on “Citrice coapte, cu rozmarin”

  • I would have never in a million years thought of roasting citrus fruits. This looks amazing. Good job.

    P.S. We love Romanian food!

  • I search and search for new good recipes to go with food that I haven’t tried before and then I stumbled upon yours….. simply amazing!!! I loved this idea and served it to guests with a steak and sweet potato. Everyone was amazed not by my marvelous steak which is usually the case, but by the rosemary and blood oranges. Thank you so much for such originality!

  • Apropos rozmarin, al meu sade pe terasa intr-un ghiveci de teracota de acum 2 ani. In zapada, pe ger sau vant inghetat. Nu a suferit de loc.
    In Italia, in nord, langa lacul Garda am vazut gard viu de rozmarin! Adica gard viu de 1-1.5 m inaltime, lung de nu vedeai cu ochii, numai rozmarin. Atunci mi-am spus ca desi Italia e mai la sud de noi, daca acolo rezista de ani de zile in pamant – la mine pe terasa, unde teoretic e mai ferit de geruri – musai sa ii mearga bine:-)
    Asa ca adaug mai nou rozmarin in mai tot ce se poate. La dulce nu am asociat, da’ exista un inceput pentru orice! Mai ales ca e de fapt garnitura la ceva sarat.
    Danke!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.