Ce minunății mai poți găsi în grădină??? mmmm flori de dovleac/zucchini…
și ce faci cu ele dacă nu ai răbdare să crească dovleacu’ ??? le umpliiiii ….
Incă un weekend petrecut la munte și încă o idee minunată !!!!!
Ingrediente
- 8-1o flori de zucchini sau dovlecel
- 250 gr. ricotta
- 4 linguri parmezan ras
- 1 ou
- câteva fire de cimbrișor
- câteva fire de chives
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
- nucșoară
- 150 gr. făină
- 1 linguriță praf de copt
- 250 ml bere blondă
- ulei de măsline
- felii de lămâie
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Metoda
- În primul rând este indicat ca aceste flori să fie proaspete. Există doua categorii de flori: fete și băieți. Florile de sex feminin cresc direct din zucchini, în timp ce florile de sex masculin cresc pe tulpina plantei.
- Ok… aveți două feluri de flori: cu zucchini și fără. Lăsați zucchini-ul atașat de floare și crestați-l puțin.
- Cu foarte mare atenție deschideți florile și îndepărtați stamina (este amară).
- Într-un bol amestecați ricotta, parmezanul, oul puțin bătut, usturoiul pisat, firele de chives tocate și cimbrișorul. Asezonați cu sare, piper și nucșoară și amestecați până obțineți o pastă omogenă.
- Cu ajutorul unei lingurițe sau al unui poș umpleți cu grijă fiecare floare cu amestecul de ricotta obținut. Strângeți floarea și răsuciți puțin vârful.
- Pregătiți totul pentru prăjire deoarece se servesc calde. Puneți uleiul la încins și pregătiți o tavă cu hârtie de bucătărie.
- Pregătiți un aluat din făină, praf de copt și bere. Adăugați puțină sare și vreo 2 linguri de ulei de măsline. Veți obține un aluat puțin mai gros decât cel de clătite.
- Prăjirea se va face floare cu floare. Se trece floare umplută cu ricotta prin aluat, se lasă puțin să se scurgă excesul și se așează în uleiul încins cu vârful înainte. Nu vă grăbiți. Prăjiți câte 2-3 flori odată. Întregul procedeu nu durează mai mult de 3 minute, câte 1-2 min pe fiecare parte.
- Scoateți florile direct pe hârtie și lăsați să se scurgă excesul de ulei. Presărați cu sare.
-
Se servesc calde, cu lămâie.
- 8-1o flori de zucchini sau dovlecel
- 250 gr. ricotta
- 4 linguri parmezan ras
- 1 ou
- câteva fire de cimbrișor
- câteva fire de chives
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
- nucșoară
- 150 gr. făină
- 1 linguriță praf de copt
- 250 ml bere blondă
- ulei de măsline
- felii de lămâie
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- În primul rând este indicat ca aceste flori să fie proaspete. Există doua categorii de flori: fete și băieți. Florile de sex feminin cresc direct din zucchini, în timp ce florile de sex masculin cresc pe tulpina plantei.
- Ok… aveți două feluri de flori: cu zucchini și fără. Lăsați zucchini-ul atașat de floare și crestați-l puțin.
- Cu foarte mare atenție deschideți florile și îndepărtați stamina (este amară).
- Într-un bol amestecați ricotta, parmezanul, oul puțin bătut, usturoiul pisat, firele de chives tocate și cimbrișorul. Asezonați cu sare, piper și nucșoară și amestecați până obțineți o pastă omogenă.
- Cu ajutorul unei lingurițe sau al unui poș umpleți cu grijă fiecare floare cu amestecul de ricotta obținut. Strângeți floarea și răsuciți puțin vârful.
- Pregătiți totul pentru prăjire deoarece se servesc calde. Puneți uleiul la încins și pregătiți o tavă cu hârtie de bucătărie.
- Pregătiți un aluat din făină, praf de copt și bere. Adăugați puțină sare și vreo 2 linguri de ulei de măsline. Veți obține un aluat puțin mai gros decât cel de clătite.
- Prăjirea se va face floare cu floare. Se trece floare umplută cu ricotta prin aluat, se lasă puțin să se scurgă excesul și se așează în uleiul încins cu vârful înainte. Nu vă grăbiți. Prăjiți câte 2-3 flori odată. Întregul procedeu nu durează mai mult de 3 minute, câte 1-2 min pe fiecare parte.
- Scoateți florile direct pe hârtie și lăsați să se scurgă excesul de ulei. Presărați cu sare.
- Se servesc calde, cu lămâie.
Nu am incercat pana acum,dar arata foarte bine.
Mihaela astept reactii dupa incercari:)
Woow! Trebuie sa fie un deliciu!
Esti pur si simplu un adevarat artist culinar dupa parerea mea si ai niste retete minunate.
Io-te ceva cu care românul nu este obișnuit…
Ceva delicios!