Muffins gluten free
Deci daaaaa…este vineri și e aproape weekend… și cineva pleacă la munte !!!!
Dar până atunci vă povestesc repede despre aceste muffinuri deosebite…. a fost o lună minunată, în care am avut deosebita plăcere să încerc o grămadă de produse fără gluten. Și vreau să vă spun că nu sunt fără gust…pfff nici vorbă, produsele fără gluten de la Dr. Schar sunt super delicioase și din ele se obțin preparate de-ți lasă gura apă.
O minunată paradă a acestor preparate găsiți la Gourmandelle.
În altă ordine de idei s-a lansat cea mai mari comunitate online dedicate celiacilor din România – celiaci.ro. Acolo puteți găsi toate informațiile de care aveți nevoie, de la rețete și sfaturi pentru o dieta 100% fără gluten, până la sfaturi medicale, discuții cu alți membri din comunitate și evenimente speciale!
INGREDIENTE:
- 280 gr. de făină gluten free Dr. SCHAR – Mix Patisserie
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- un strop de sare
- 100 gr. zahăr brun
- coaja de la 2 lime
- 100 gr. unt, la temperatura camerei
- 150 gr. iaurt grecesc
- 100 gr. brânză ricotta
- 2 ouă
-
1 linguriță extract de vanilie
-
1 ceașcă de fructe de pădure congelate ( se pot folosi și proaspete )
METODA:
- Întâi și-ntâi preîncălziți cuptorul la 180 grade. Alegeți niște hârtii de brioșe colorate și pregătiți tava.
- Zahărul și coaja de lime se pun într-o farfurioară. Se freacă împreună folosindu-vă degetele.
- Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
- Folosind un mixer electric, se bate untul și zahărul cu lime până se obține un aluat deschis la culoare și pufos, vreo două minute. Se adaugă brânza ricotta și iaurtul. Se mixează până la omogenizare. Se adaugă apoi ouăle, puțin suc de lime și extractul de vanilie.
- Adăugați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați până se omogenizează.
- Folosind o lingură mare, se umple fiecare formă cu aluat și se adaugă fructele după bunul plac ( eu le-am împins puțin cu degetul în aluat). Dacă vă plac fructele mai la interior atunci e mai bine să adăugați aluatul în două etape și să așezați frumușel fructele la mijloc.
- Dați la cuptor și coaceți pentru aproximativ 20 de minute sau până când vârfurile devin auri.
-
Se lasă să se răcească pe un grătar și se servesc.
Le vreți mai dulci ?? Adăugați zahăr pudră deasupra.
- 280 gr. de făină gluten free Dr.SCHAR – Mix Patisserie
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- un strop de sare
- 100 gr. zahăr brun
- coaja de la 2 lime
- 100 gr. unt, la temperatura camerei
- 150 gr. iaurt grecesc
- 100 gr. brânză ricotta
- 2 oua
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 ceașcă de fructe de pădure congelate ( se pot folosi și proaspete )
- Întâi și-ntâi preîncălziți cuptorul la 180 grade. Alegeți niște hârtii de brioșe colorate și pregătiți tava.
- Zahărul și coaja de lime se pun într-o farfurioară. Se freacă împreună folosindu-vă degetele.
- Într-un bol mediu, amestecați împreună făina, praful de copt, bicarbonatul și sarea.
- Folosind un mixer electric, se bate untul și zahărul cu lime până se obține un aluat deschis la culoare și pufos, vreo două minute. Se adaugă brânza ricotta și iaurtul. Se mixează până la omogenizare. Se adaugă apoi ouăle, puțin suc de lime și extractul de vanilie.
- Adăugați ingredientele uscate peste cele umede și amestecați până se omogenizează.
- Folosind o lingură mare, se umple fiecare formă cu aluat și se adaugă fructele după bunul plac ( eu le-am împins puțin cu degetul în aluat). Dacă vă plac fructele mai la interior atunci e mai bine să adăugați aluatul în două etape și să așezați frumușel fructele la mijloc.
- Dați la cuptor și coaceți pentru aproximativ 20 de minute sau până când vârfurile devin auri.
- Se lasă să se răcească pe un grătar și se servesc.
- Le vreți mai dulci ?? Adăugați zahăr pudră deasupra.
arata excelent . abia astept sa le probez si eu
Mmm, foarte delicioase. Arata fenomenal <3.
Mmm, foarte delicioase. Arata fenomenal <3, merita incercata reteta.
se pot face si cu faina normala nu? :*
bineînțeles 🙂