Cobbler cu Capsuni si Rabarbar » Bucătăria familiei mele
Cobbler cu Capsuni si Rabarbar

Cobbler cu Capsuni si Rabarbar

7 Comments

 

Strawberry Rhubarb Cobbler

Dacă tot am făcut gem era normal să aleg cele mai frumoase fructe și să pregătesc un desert simplu și de-li-cios.
Până și copiii mei cei mofturoși au poftit la așa ceva. Cobbler-ul este cel mai ușor desert posibil, așa că ce mai așteptați ?

Umplutura de Fructe :

  • 1 cană rabarbăr ( curățat și tăiat în bucăți mici)
  • 1 cană căpșuni ( curățate și tăiate în 2 sau 4)
  • 75 gr. zahăr brun
  • 2 lingurițe suc proaspăt de lime
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1 și 1/2 linguriță arrowroot ( amidon )

Se ia un castron mai mare și se combină în el toate ingredientele de mai sus. Agitați castronul până fructele sunt acoperite de zahăr și aromele lor încep să se combine. Lăsați fructele să stea așa la temperatura camerei până pregătiți crusta și preîncălziți cuptorul la 180 grade C.

 

etape Crumble
 

Crusta :

  • 100 gr. făină
  • 50 gr. zahăr brun
  • 1 linguriță praf de copt
  • o pișcătură de sare
  • 50 gr. unt rece
  • 40 gr. iaurt grecesc 10 %
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță coajă de lime


În bolul blenderului se amestecă făina, praful de copt, zahărul, sarea și untul rece. Dați câteva impulsuri până aluatul începe să semene cu niște firimituri. Adăugați apoi iaurtul și oul, și din nou impulsuri până aluatul se adună. Acum e ok să adăugați și coaja de lime.

crumble

Se iau frumușel 4 ramekin-uri. Se umplu cu fructe. Deasupra fructelor se pune aluatul cu o lingură. Îl puteți aranja cu dosul lingurii, iar deasupra se presară puțin zahăr brun.

crumble cu capsuni

Dați la cuptor până când crusta devine aurie și fructele se înmoaie și încep să dea pe-afară, 30-40 de minute. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească ușor. Se poate servi ușor cald sau la temperatura camerei. Nu e musai, dar e minunat cu înghețată de vanilie.

Strawberry Rhubarb

Poftă mare !!

Crumble de capsuni cu rabarbar

You know I Luv U All !!!

cobbler

 

 

 

 

 

[:en]

Strawberry Rhubarb Cobbler

Strawberry Rhubarb Cobbler

Filling:

     1 cup rhubarb (cleaned and cut into small pieces)
     1 cup strawberries (cleaned and cut into 2 or 4)
     75  gr. brown sugar
     2 teaspoons fresh lime juice
     1/4 teaspoon cinnamon
     1 1/2 teaspoon arrowroot

etape Crumble

Put all filling ingredients together in a bowl and mix well until combined. Let stand at room temperature until you make the topping and preheated oven at 350 F.

Topping:

     100 gr. all-purpose flour
     50 gr. sugar
     1 teaspoon baking powder
     a pinch of salt
     50 gr. cold butter
     40 gr. greek yogurt
     1 egg
     1/2 teaspoon lime zest

crumble

Mix flour, baking powder, sugar, salt and cold butter in the bowl of a food processor. Pulse until dough resembles coarse. Add greek yogurt and egg, pulse until the dough comes together. Pulse in the lime zest.

crumble cu capsuni

Take 4 individual ramekins and fill with fruits. Spoon over the batter. You can arrange it with the back of spoon and after just sprinkle a little brown sugar on top. Bake in the oven until topping is golden and filling is bubbly, about 30-40 minutes. Remove from oven and cool slightly. It can be served warm or room temperature.

Strawberry Rhubarb

Serve with vanilla icecream. It’s a must!!!

Crumble de capsuni cu rabarbar

You know I Luv U All !!!

cobbler


Related Posts

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

Tarta rustica de Capsuni cu lime, menta si crema de branza

    S-au cerut tarte rustice… Hmmm ce să fie, ce să fie ??? Am căpșuni mari și frumoase, o tufă de mentă în fereastră și niște lime rămase de la  cocktailurile fără alcool de duminică …  așa că am decis să mă provoc la […]

Clătite cu zucchini și iaurt

Clătite cu zucchini și iaurt

    Este atât de urât afară încât nici chef de gătit nu am…așa că azi am încercat ceva super ușor, care în final s-a dovedit a fi de mare efect și foarte gustos !! Ingrediente :  2- 3 zucchini/dovlecei dați prin răzătoarea mică și […]



7 thoughts on “Cobbler cu Capsuni si Rabarbar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.