Nouă ne plac pastele și de aceea avem în casă de toate formele, mai ales forme pe care nu le pot face eu. Paccheri sunt niște tuburi gigantice care se pot umple cu tot felul de umpluturi și care arată demențial aranjate în tavă, asta ca să nu mai vorbim de gust.
Ce poate fi mai bun decât niște paste umplute cu ricotta și spanac, înecate în sos alb și parmezan, totul copt la perfecție?
Ingrediente
- paste paccheri 250 gr.
- semințe de pin prăjite
pentru umplutură:
- 250gr. ricotta
- 100 gr. mozarella
- 125 gr. baby spanac
- 1/2 cană parmezan ras
- 1 ou mare
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- 2 căței de usturoi tocați
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- ulei de măsline
Sosul bechamel
- 250 ml. lapte
- 30 gr. unt
- 25 gr. făină
- o pișcătură sau cât prindeți între douî degete nucșoară
- puțin parmezan ras
METODA
Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
Între timp,
încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.
Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.
Pregatiti sosul bechamel :
Ce urmează?
Turnați jumătate din cantitatea de sos bechamel în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o tigaie de fontă care mă ajută la asemenea preparate. Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă de amestec de spanac și ricotta și puneți-o în vas.
Acoperiți pastele cu sosul rămas si restul de parmezan.
Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit timp de 15-20 de minute.
Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.
Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite și serviți acest preparat cât încă e cald.
Mi-nu-na-te !
- paste paccheri 250 gr.
- semințe de pin prăjite
- 250gr. ricotta
- 100 gr. mozarella
- 125 gr. baby spanac
- 1/2 cană parmezan ras
- 1 ou mare
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- 2 căței de usturoi tocați
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- ulei de măsline
- SOSUL BECHAMEL
- 250 ml. lapte
- 30 gr. unt
- 25 gr. făină
- o pișcătură sau cât prindeți între douî degete nucșoară
- puțin parmezan ras
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
- Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
- Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.
- Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.
- Preîncălziți cuptorul la 180 grade C.
- Gătiți pastele al dente, conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți-le și lăsați-le deoparte.
- Între timp, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, la foc mic. Când uleiul începe să strălucească, adăugați usturoiul și gătiți până când începe să-si schimbe culoarea, aproximativ un minut sau două. Adăugați spanacul și gătiți-l, amestecând ocazional, până când frunzele se fac mici, dar sunt încă verde strălucitor, în jur de 3 până la 4 minute. Spanacul trebuie să se reducă la jumătate. Indepărtați-l de pe foc și lăsați-l să se răcească.
- Într-un robot de bucătarie, amestecați împreună spanacul, ricotta, mozzarella, parmezanul, oul, busuiocul, sarea și piperul până când se obține un aspect omogen.
- Turnați jumătate din cantitatea de sos bechamel în partea de jos a unui vas care merge la cuptor. Eu am o tigaie de fontă care mă ajută la asemenea preparate. Umpleți fiecare pasta cu o cantitate generoasă de amestec de spanac și ricotta și puneți-o în vas.
- Acoperiți pastele cu sosul rămas si restul de parmezan.
- Acoperiți tava cu folie de Al și coaceți acoperit timp de 15-20 de minute.
- Îndepărtați folia și continuați coacerea până când parmezanul de la suprafață începe să facă crustă și sosul să facă bule, încă 10-15 minute.
- Presărați deasupra niște semințe de pin prăjite și serviți acest preparat cât încă e cald.
WOW! N-am încercat să le umplu cu altceva decât cu carne. Dar rețeta ta m-a convins! E mult mai sănătoasă și cu siguranță extrem de gustoasă! Fotografiile m-au convins! Felicitări!!!
Mvai Corina esti minunata !