biscuiți
Atunci când te hotărăști să implici copiii în bucătărie trebuie să începi cu ceva ușor ca să nu îi sperie. Băieții mei sunt deja obișnuiți cu ceea ce înseamnă o bucătăria de acasă.
Cel mai fain lucru care s-a întâmplat săptămâna trecuta a fost lecția din manualul de educație tehnologică pe care o avea de pregătit pentru școală cel mai mare dintre moștenitori. Fiecare propoziție din manual se finaliza cu câte o replică de genu: „Mamaaaa dar eu asta știam…auzi mama ce scrie aici… materia asta noi am învățat-o cu tine „. Copilul chiar știa despre originea alimentelor și despre tehnologiile de prepararea ale hranei. Și știa exemple concrete și avea toate cuvintele și explicațiile la el. E de bine. Copiii și-au dat seama astfel de utilitatea statului în bucătărie cu mine, asta pe lângă faptul că am găsit încă o modalitate de a petrece timpul împreună.
Și dacă ai mei tot au învățat atâtea am început să mă joc și cu copiii prietenilor și am ajuns să facem ateliere de gătit pentru copii.
De Mărțișor am pregătit cu ei acești minunați biscuiți cu gem. Gem fără sâmburi făcut din fructe de pădure din grădină.
Biscuiți cu gem – Shortbread Jam Thumbprint Cookies
Ingrediente biscuiți
- 200 gr. făină
- 150 gr. unt rece
- 75 gr. zahăr fin
- extract de vanilie
- vârf de cuțit sare
- gem fără sâmburi
Metoda biscuiți
Se pregătește o tavă cu foaie de copt.
În bolul robotului se adaugă făina, sarea și zahărul. Se dau câteva impulsuri.
Se adaugă apoi untul și vanilia. Se dau impulsuri până se obține ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre. Este foarte important ca aluatul să fie amestecat uniform.
Se îndepărtează aluatul încă sfărâmicios din robot și cu podul palmei se încearcă o frământare, asta până se leagă puțin. Se face o bilă de aluat. Dacă nu aveți robot nu e nici un bai. Eu am încercat și prin metoda clasica, adică fără robot și rezultatele au fost identice, singura diferență e că aveți mult de amestecat. Robotul e pentru leneși 🙂
Din aluat se desprind bucăți de aceeași dimensiune, se rulează între palme pentru a forma o minge și se așează pe foaia de copt.
Se continuă modelatul bilelor până se termină tot aluatul. Se lasă o distanță de vreo 2 cm între bile pe foaia de copt.
Cu degetul mare se face o adâncitură în centrul fiecărei bile de aluat. Sau cu o unealtă de patiserie cu forme ( vezi imagine)
Se umple fiecare adâncitură cu aproximativ 1/4 linguriță de gem. Se dă la frigider vreo 30 minute până se încălzește cuptorul la 180 grade C.
Se dă la cuptor timp de 6 minute. Se învârte tava și se mai coc încă vreo 5 minute până marginile încep să-și schimbe culoarea dar sunt încă moi.
Se lasă în tavă să se răcească vreo 2-3 minute, după care se transferă pe suportul de răcit.
Cei mai buni biscuți !
BISCUIȚI CU GEM – SHORTBREAD JAM THUMBPRINT COOKIES
Ingredients
- 200 gr. făină
- 150 gr. unt rece
- 75 gr. zahăr fin
- extract de vanilie
- vârf de cuțit sare
- gem fără sâmburi
Directions
- Step 1 Se pregătește o tavă cu foaie de copt.
- Step 2 În bolul robotului se adaugă făina, sarea și zahărul. Se dau câteva impulsuri.
- Step 3 Se adaugă apoi untul și vanilia. Se dau impulsuri până se obține ceva sfărâmicios, ca niște firimituri de mărimea unui bob de mazăre. Este foarte important ca aluatul să fie amestecat uniform.
- Step 4 Se îndepărtează aluatul încă sfărâmicios din robot și cu podul palmei se încearcă o frământare, asta până se leagă puțin. Se face o bilă de aluat.
- Step 5 Din aluat se desprind bucăți de aceeași dimensiune, se rulează între palme pentru a forma o minge și se așează pe foaia de copt.
- Step 6 Se continuă modelatul bilelor până se termină tot aluatul. Se lasă o distanță de vreo 2 cm între bile pe foaia de copt.
- Step 7 Cu degetul mare se face o adâncitură în centrul fiecărei bile de aluat. Sau cu o unealtă de patiserie cu forme ( vezi imagine)
- Step 8 Se umple fiecare adâncitură cu aproximativ 1/4 linguriță de gem. Se dă la frigider vreo 30 minute până se încălzește cuptorul la 180 grade C.
- Step 9 Se dă la cuptor timp de 6 minute. Se învârte tava și se mai coc încă vreo 5 minute până marginile încep să-și schimbe culoarea dar sunt încă moi.
- Step 10 Se lasă în tavă să se răcească vreo 2-3 minute, după care se transferă pe suportul de răcit.
biscuiți
Buna! Arata foarte bine biscuitii. De unde pot achizitiona unealta de patiserie? Multumesc!
Buna Raluca, sa stii ca o am de vreo cativa ani si am achizitionat-o de pe https://www.kitchenshop.ro/. Sper sa mai gasesti 🙂