Cum fac eu ceafa de porc la cuptor cu cartofi noi?
Acesta este genul de mâncare după care eu înnebunesc -preparate care se gătesc la un loc în aceeași tavă, cu arome care se combină în ceva minunat, iar acesta are personalitate. Este o rețetă extraordinară obținută fără prea multă bătaie de cap. Este grozavă și fierbinte, și rece, așadar pregătiți-vă pentru ceva măreț !!!
Ingrediente ceafa de porc cu ierburi și cartofi noi, la cuptor
- 8 cefe de porc proaspete
- cartofi noi, cam de aceeași dimensiune
- 5 căței de usturoi, curățați și feliați subțire
- câteva fire de rozmarin
- 3 fire cimbrișor
- sare de mare și piper proaspăt râșnit
- ulei de măsline extra virgin
Preîncălzesc cuptorul la 240 grade C. Într-un mojar amestec usturoi + ierburi+ ulei de măsline + sare și piper, până obțin ceva asemănător cu o pastă. Cu jumătate din cantitate ung bine de tot feliile de ceafă. Iau tava și pun puțin ulei de măsline, cât să-i acopere fundul. Așez carnea și torn deasupra o căniță de apă, acopăr cu folie de Al. și dau la cuptorul preîncălzit vreo 15 min.
Cartofi noi la tavă
În acest timp spăl bine cartofii ( nu e nevoie să-i curățați de coajă) și-i mânjiți cu restul de pastă de usturoi.
După vreo 15 minute scoateți tava din cuptor, adăugați cartofii unși peste carne și reduceți cuptorul la 180 grade C.
În 30 de minute ar trebui să aveți cartofii rumeniți și cea mai bună friptură pe care ați mâncat-o vreodată.
Poftă bună !!!
Cea mai căutată rețetă de pe blog Friptură de porc – după modelu’ ardelenesc
Arata minunat! Asa ma bucur de cartofii noi ca un copil de o jucarie 😀
si eu ..si eu !!!
Your food photos are amazing. You can share your mouth watering photos with us at foodienewz.com. foodienewz.com is a new food sharing site and we actually try our best to promote your food photos. At foodienewz.com all your food photos will be published without any editorial review so I really hope you come and join us.
Can you do this in a slow cooker?
The slow cooker is the ideal appliance for making this dish 🙂
these absolutely the best pork blade chops ever. We just got a half pig and blade chops were included. Thank you for sharing the recipie.
Thank you, Dorothy, for the wonderful comment.
mai las acoperit cu folie aluminiu dupa ce pun cartofii?
depinde de cuptor…in principiu nu e nevoie…cartofii trebuie sa faca crusta.